GÜNCEL

Emin Pazarcı : Gülen’in kâbus yılı: 2019

Tarih
03 Ocak 2019
İzlenme
1565 Kişi

ABD’li savcı ve FBI yetkililerinden oluşan heyet Türkiye’de. Bugün Dışişleri ve Adalet Bakanlığıyetkilileriyle bir araya gelmeleri bekleniyor. Adalet Bakanı Abdülhamit Gül daha önce açıkladı. Adli yardımlaşma çerçevesinde Fetullah Gülen ve FETÖmasaya yatırılacak.

ABD’nin de bizim de beklentilerimiz var…

Onlar, başlatılan FBI soruşturması çerçevesinde bizden bilgi ve belge isteyecekler. Biz de “Fetullah Gülen ve size verdiğimiz listedeki isimleri iade edin talebini tekrarlayacağız.

Biliyorsunuz, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu bir açıklama yapmış, “FBI’ın Gülen hakkında ciddi bir soruşturma başlattığını söylemişti. Daha sonra bu çerçevede bazı tutuklamaların olduğu bilgisi de ulaşmıştı.

Soruşturmanın başlıkları da belli:

Kara para aklamak, dolandırıcılık ve vergi kaçırma. Ayrıca, evrakta sahtecilik ve yalan beyan gibi alt başlıkları da bulunuyor. Bunlar ABD’de ciddi suçlar. Eğer delillendirilir ve Fetullah Gülen’e kadar uzanırsa önemli sonuçları olacak. Biz de o zaman Gülen’in iade sürecini değil, Amerika’daki durumunu konuşmaya başlayacağız.

***

Konu, gelinen noktada uluslararası hukuk açısından biraz karmaşık; Fetullah Gülen için ise tam bir kâbus halini aldı.

Biz, bu güne kadar iade sürecini tartışıyorduk. Gülen’in Türkiye’ye verilmesinin önünde hiçbir engel olmadığını söylüyorduk. Hatta aramızdaki anlaşmalara göre, Türkiye’ye iadesinin bir gereklilik olduğunun altını çiziyorduk.

Ama, aradan yıllar geçmesine rağmen iade gerçekleşmedi. Ortaya çıkan tablo da “ABD ayak sürüyor” ya da “Terörist Gülen ve FETÖ örgütünü koruyor” yorumlarını birlikte getirdi.

Tam bu noktada FBI soruşturması ortaya çıktı.

Gelişmeler, muhtemelen Terörist Başının uykularını kaçırdı. Çünkü, hakkında ev hapsi, yurtdışına çıkış yasağı ya da denetimli serbestlik gibi kısıtlama kararları alınabilir. Hatta soruşturma tutuklamaya kadar gidebilir. Öye olursa, daha önce bir köşede tuttuğu Kanada ya da Güney Afrika gibi ülkelere sıvışma planları tamamen ortadan kalkar.

O yüzden “Gülen için kâbus yılı” değerlendirmesini yaptım!

Şimdi, “Ama bu durum Gülen’in Türkiyeye iadesini de engeller değerlendirmesi yapılabilir. Sırf bu gerekçeyle Amerika tarafından Türkiye’ye iade talebinin ertelenebileceği ya da reddedilebileceği söylenebilir.

Doğrudur, hiçbir itirazım yok. Biz de bu tür durumlarda zaman zaman iade taleplerine “Önce Türkiye’deki cezasını çeksin” cevabını veriyoruz.

Ama bu durum, 2019’un Gülen için “kâbus yılı” olacağı değerlendirmesini değiştirmez!

***

Karşımızda zaten yıllardır Türkiye’ye iade edilmeyen bir Terörist Başı var. Üstelik, rahat durmuyor, örgütüne talimatlar gönderiyor, kin ve nefret saçmaya devam ediyor…

İadeden daha öncelikli ve önemli olan, bu adamın engellenmesi ve etkisiz hale getirilmesi… Türkiye’ye yönelik faaliyetlerinin sona erdirilmesi…

FBI soruşturması sonrasında bu sağlanabilirse, Türkiye açısından büyük bir başarı demektir. Kıpırdayamaz Fetullah Gülen, hareket edemez. Böyle bir sonuç, örgütü de büyük sıkıntıya sokar, hatta çökertir.

Önce psikolojik çöküntü, ardından da kaçınılmaz olan son gelir.

Bu günkü toplantı o yüzden önemli. Elbette Türkiye bastıracak. ABD’li muhataplara uluslararası anlaşmalar ve mükellefiyetleri hatırlatılacak. Gülen’in iadesi için gereken bütün çaba ortaya konulacak. Bu arada ABD’nin talepleri de yerine getirilip, açılan FBI soruşturmasına delil desteği verilecek.

Terörist Başının Türkiye’ye iadesi sağlanabilirse ne ala! Ama iade kadar Amerika’da elinin kolunun bağlanarak etkisiz hale getirilmesi de önemli. Her iki durum da Fetullah Gülen ve örgütü için “felaket” anlamına gelecek.

Uykuları kaçıyordur Gülen’in. Gelişmeler üzerine kâbus üstüne kâbus görüyordur. Hatta yolun sonuna geldiğini bile düşünüyordur.

Ülkelerine ihanet edip yurtdışına kaçan ekibi açısından da aynı durum söz konusu. Hepsi için “korku dağları bekliyor” diyebiliriz!

Türkiye kararlı. Bastırıyor, bastırmaya da devam edecek. Ne kadar sürer bilemem, ama er veya geç kaçınılmaz son gelecek! O yüzden bugünkü toplantı önemli bir dönüm noktası olabilir.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Adil

    04 Ocak 2019
    0 0
    Bu ülkenin Müslüman ailelerinin çalışkan, temiz gençlerini siyonizme yem ederek Türkiye'ye türlü türlü zararlar veren bu adam gerçek hesap günü bilincine sahip olsa bunu yapar mıydı? Hala onu hoca kabul edenlere soruyorum.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER