GÜNCEL

Emin Pazarcı : CIA’dan müthiş Türkiye tespiti!

Tarih
14 Ağustos 2016
İzlenme
10159 Kişi

CIA, ABD’nin merkezi haber alma örgütü. Dünya’nın da en büyük istihbarat teşkilatı. Ahtapot misali dört bir yanı sarmış durumda. İnsan istihbaratının yanı sıra, en üst düzeyde teknoloji de kullanıyor.

Türkiye’de de etkili olduğunu söylemek yanlış olmaz.

CIA, 15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından resmi internet sayfasının Türkiye bölümünü güncellemiş. Bence oldukça önemli bilgilere yer vermiş…

Önce, 15 Temmuz’da TSK’ya ait unsurların “devletin ve savunma sisteminin kilit noktalarında bir darbe girişiminde bulunduklarından” bahsediliyor. Ardından, “Sokakları toplu halde saran sivil vatandaşların darbecilerle karşı karşıya gelmesiyle, 300’e yakın insan öldürüldü ve 2.000’den fazlası yaralandı” deniliyor.

Ve aynen şu satırlar yer alıyor:

“Akabinde, askeri personelin içinde büyük ölçüde tutuklamalar gerçekleştirildi. Binlerce yargıç, gazeteci gözaltına alındı. Binlerce eğitimci darbecilere bağlı olduğu gerekçesiyle gözaltında alındı. Hükümet, darbecileri uluslar arası İslami ve sosyal hareket olan ve terör hareketi diye tanımladığı Gülen Hareketi ile bağları olmakla suçluyor.”

Şimdi sakın “Hiçbir şey yok ki bunda” demeyin. Oysa, içinde çok şey var! Hatta “Neler yok ki” de denilebilir.

Tartışılır mı CIA’nın Dünya üzerinde haber almadaki üstünlüğü? Bence hiç tartışılmaz!

Buna rağmen, 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili olarak yaptığı tespitler sadece bu kadar. “Müthiş” olan da bu zaten…

1)Darbecilerle sivil vatandaşların karşı karşıya gelmesi sonucu, 300’e yakın insanın öldüğünden, 2.000’den fazla yaralının bulunduğundan bahsediliyor.

Adeta, karşılıklı bir çatışma varmış izlenimi doğurulmaya çalışılıyor.

Oysa, darbeye karşı sokarlara çıkan insanların elinde taştan başka silah yok. Ölü ve yaralılar, darbecilerin halkın üzerine açtıkları ateşin bir sonucu.

2) Tutuklamalardan bahsederken, adeta bir “haksızlık yapıldığı” sonucu çıkarılabilecek ifadeler kullanılıyor. “Yargıç ve gazetecilerin gözaltına alındığından” söz ediliyor.

3)FETÖ için “Uluslar arası İslami ve sosyal hareket” değerlendirmesi yapılıyor.

4)Fethullah Gülen’in de darbe ile ilişkisi için sadece “suçlama” deniliyor.

Evet, koca CİA’nın darbe ile ilgili değerlendirmesi sadece bu kadar. Komik, ama çarpıcı olan gerçek bu!

hhh

Bilmiyor mu CIA, bu darbenin göbeğinde Fethullah Gülen’in olduğunu?

Bilmez olur mu, bizdeki bilgiden çok daha fazlası var onlarda. Sağır Sultan’ın duyduğunu CIA bilmeyecek mi? Buna rağmen, adeta temize çıkarmak için çırpınıp, “iddiadan” bahsediyor. Bir terör örgütünü, “İslami Hareket” olarak nitelendiriyor. Bu arada İslam’ı da kirletmeye çalışıyor.

Aslında kendini temize çıkarmak için çırpınıyor. Çünkü, bu defa ABD iş üstünde yakalandı. Eskilerin tabiri ile cürmü meşhut yapıldı. 12 Eylül ve 28 Şubat’ta olduğu gibi tereyağından kıl çeker gibi başaramadı. ABD’nin “çocukları” bu sefer beceremedi!

Ortalık ilişkiyi pazara çıkaran delil ve şahitten geçilmiyor…

ABD, FETÖ ve darbe ilişkisini ortaya koyan son kanıt da CIA’nin resmi internet sitesine koyduğu bu sözde bilgiler.

Başkalarını aptal yerine koyan gerçek aptallar bunlar!

hhh

Sadece bunlar mı?..

Değil elbette. Batı, genel olarak aynı tavır içinde. Üzüldüler, kahroldular, darbe girişimi başarılı olamadı diye. İçlerinden darbe girişiminin ardından yazılan demokrasi destanına rağmen, Türkiye’ye yaptırım uygulanmasını isteyenler bile çıktı. Demokrasi ve insan hakları gibi kavramların ne kadar uzağında bulunduklarını gösterdiler.

Apaçık ortada, istemiyor bunlar demokrat ve insan haklarına saygılı bir Türkiye. Yoksa Fethullah Gülen gibi bir soysuzu desteklerler miydi?

Ne diyor, darbe girişiminin ardından Türkiye’ye gelip temaslar yapan Avrupa Konseyi Genel Sekreteri Thorbjörn Jagland:

-Türkiye yollarını ayırma kararı verebilir.

Verebilir tabi. Böyle giderse vermek de en tabi hakkı.

Mazoşist miyiz biz, ya da ahmak filan mı? Bunlara teslim olacak, manda ve himayeyi kabul edeceksek, Kurtuluş Savaşı’nı neden yaptık? Çanakkale’de onca vatan evladımızı niye feda ettik?

Bugün de olmuyor işte, bütün denemeleriniz boşa çıkıyor. Bizleri aptal sanan aptallar!

Akşam
14 Ağustos 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER