GÜNCEL

Emin Pazarcı : “Batan Türkiye”ye bakın!

Tarih
15 Aralık 2016
İzlenme
4275 Kişi
Önceki gün bir telefon mesajı aldım. Türkiye’nin içinde bulunduğu durum ve attığı adımlar alabildiğine eleştiriliyor, “Bilin ki biz bu gidişe razı değiliz, itirazımız var” deniliyordu.

“Durumumuz ne?” diye düşündüm!..

Evet, sıkıntılarımız var. Doğudan da batıdan da belli çevrelerin saldırıları altındayız. Buna içteki terör olaylarını da ekleyebiliriz.

Ancak…

15 Temmuz’un kırkı çıkmıştı ki, biz komuta kademesi büyük ölçüde tırpanlanmış bir orduyla Fırat Kalkanı Operasyonu’na giriştik. El Bab’ın kapısına kadar dayandık. Yakında oraya gireceğimizden de kimsenin şüphesi yok.

Hatırlarsınız, bir dönem bu ülkede bir Genelkurmay Başkanı, Irak’a harekattan söz edildiğinde istifayı basıp gitmişti. Hem de o dönemde Silahlı Kuvvetler bu kadar hırpalanmamış ve tırpanlanmamıştı.

Bakın nereden nereye gelmişiz! Bugün attığımız adımlar o dönemde atılabilseydi, kesinlikle şartlar çok daha farklı olacaktı.

Tam bu noktada “Fırat Kalkanı Operasyonu’na giriştik de ne oldu?” türünden sorular gelebilir…

Neler olmadı ki!..

Öncelikle milli menfaatlerimizi koruma kararlılığımızı ortaya koyduk.

Emperyal güçlere “yeter artık, bu bölgede biz de varız” türünden son derece güçlü bir mesaj verdik.

Biliyor musunuz, artık bölgeyle ilgili olarak düzenlenen uluslararası toplantılarda, masada çok daha güçlü oturuyoruz. Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın, Dışişleri Bakanımızın ve Genelkurmayımızın sözlerinin geçmişe oranla çok daha önemli tesirler yaptığı tartışılmaz bir gerçek.

Bölgede bir adım mı atacaklar? İrili ufaklı bütün aktörler temasa geçiyorlar bizimle.

***

Halep’te insanlık dışı bir katliam yaşanıyor…

Önlemeye, engellemeye çalışan biziz. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Putin’le geçen hafta içinde en az üç defa görüştü. Dışişleri Bakanımız Çavuşoğlu ile Rus Dışişleri Bakanı Lavrov’un telefonları sürekli açık. Gerçi ihlal edildi, ama geçici bir ateşkes sağladık. Ateşkesi kalıcı hale getirmek ve bölgedeki mazlumları Esad’ın elinden kurtarmak için temaslarımız sürüyor.

Dünya bizi izliyor, bizden haber bekliyor.

O “süper güç” denilen Amerika tamamen devre dışı. Gelişmelerde adeta “etkisiz bir eleman” konumunda!

“Battı, batıyor” denilen Türkiye, şu anda Suriye’deki gelişmeler konusunda Amerika’dan çok daha etkili.

***

Hazır “Amerika” demişken, sınırımızda oluşturulmak istenen terör koridorundan da bahsetmek lazım…

Fırat Kalkanı ile bozduk oyunu.

“Terör unsurları bu bölgeden çıkacak” dedik ve kararlılıkla takip ettik. Zaman zaman ABD’nin ikiyüzlülüğünü ve yalanlarını yüzüne vurmaktan da çekinmedik. Onlar “PYD Münbiç’ten çekildi” açıklamasını yaptıkça, biz “Hayır orada duruyorlar” cevabını verdik. Sonunda geldiğiniz nokta ortada:

Bizi ikna etmek için Münbiç’i açmak zorunda kaldı, “gelin bakın” dedi. Oluşturduğumuz bir askeri heyet Münbiç’te incelemeler yapıyor. ABD’nin doğru söyleyip söylemediğini yerinde inceliyor.

Farkında mısınız acaba? Eskiden onların müfettiş gönderip yaptıkları teftişi bugün biz yapıyoruz!

***

Avrupa’nın hali belli…

Kapılarına 300-500 mülteci dayanacak diye seferberlik ilan ediyorlar. Sınırlarına duvarlar dikip, tel örgülerle çeviriyorlar. Belçika’nın Göç Bakanı, Yunan meslektaşına alçakça teklifler yapıyor. “Gerekirse Ege’ye açılan o botları batırın, gelemesinler buraya” diyecek kadar insanlıktan uzaklaşıyor.

Biz ise, onlara insanlık dersi verip, neredeyse 5 yıldan beri 3 milyon insanı ağırlıyoruz. Bugün de Halep’ten gelebilecek 80 bin kişiyi misafir etmek için hazırlıklar yapıyoruz. Mülteciler için tam 25 milyar dolar harcadık.

Bakın, Myanmar’ın yardımına biz koşuyoruz. Yemen’deki yaraları biz sarıyoruz. Nijer, Irak ve Afganistan’da biz varız. Batılı ülkelerin girmeye korktuğu Somali’nin Başkenti Mogadişu’da elçiliğimizi kapatmadık ve bayrak sallıyoruz.

Bugün Afganistan’da çelik yelek giymeden sokaklara çıkabilenler bizim Mehmetçiklerimiz.

O mesajda yazılanların aksine, ben bu gidişe razıyım, mutluyum ve itirazım yok. Sağa sola mesajlar gönderip, “Türkiye batıyor” algısı doğurmak isteyenler, Allah’tan korkmalı biraz!

Akşam
15 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • yaşar inan

    16 Aralık 2016
    2 0
    düünya dengelerinde birilerinin eli altında açıkcası nato şemsiyesi altında sözünüz dahi edilmez. türkiye bir kerre natoyu sildi..3 patarat geldi gitti derken. eyvallah bile demedik. tabii ki incirkliği de boşaltın silaha ihtiyacımız yok demeyiz.. sen burada bekle b izim ırakta ve suriyede işimize burnunu sokma.burnunu kırarız dedik. zimmen de olsa incirliğe el koyacağımızı dünya alem anladı
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER