GÜNCEL

Elvan Alkaya : Hayalleri Yarım Kalan Delikanlılar: 1803ler

Tarih
25 Şubat 2019
İzlenme
3702 Kişi

Onlarla ilk kez 15 Temmuz sonrası darbeye karşı düzenlenen Demokrasi Mitinglerinde karşılaştım. Bir grup aslan gibi delikanlı, ‘PMYO Mağdurları Göreve Hazır’ yazılı pankartlarıyla nöbet tutuyorlardı. İlerleyen zamanlarda birkaçı benimle irtibat kurduğunda hikayelerini öğrenme fırsatım oldu. Şimdi size anlatacağım hikaye de o gençlerden birine ait.

Kendisi babasının mesleğinin izinden gitmek isteyen, polis olmak için 2014 yılında Polis Meslek Yüksekokulu’nda öğrenim görmüş bir delikanlı. Eğitim görmeye başlamasından itibaren birkaç kez FETÖ kendisiyle irtibat kurulmak istemiş ve ret cevabı almış. 15 Temmuz’a birkaç ay kala yapılan mülakatta başarısız notu verildiği için polislik mesleğine başlayamamış.

15 Temmuz sonrası ele geçirilen argümanlarda gencin FETÖ tarafından fişlendiği ortaya çıkmış. Konu ile ilgili adalete bilgi vermiş. FETÖ ile arasında hiçbir bağ bulunmadığı ile ilgili hukuki belgesini eline almış. Yeniden polis olmak için başvurmuş ancak mülakatta tekrar elenmiş.

15 Temmuz sonrası o ve kendisi gibi mülakatta başarısız notu olan PMYO öğrencileri, 1803 adındaki gruplarıyla mesleklerini icra etmek için etkin çalışmaya başlamışlar. Bu gençler 13. ve 14. dönem PMYO öğrencileri. Gruplarının adı 1803 ancak gerçek sayıları 2000’in üzerinde. Mülakat sınavlarının yeniden gözden geçirilmesi için hukuki haklarını kullandılar. Şu an davaları hala görülmekte.

Ancak davanın 2,5 yıldır devam etmesi ve çoğunluğunun ekmek parası kazanmak zorunda olan gençler olması nedeniyle ümitleri gün geçtikçe tükeniyor. Bazı umut tacirleri kendilerine sosyal medya ve farklı bağlantılarla ulaşarak, 20-30 bin TL karşılığında polis olabilecekleri konusunda ahlaksız pazarlıklar yapıyor.

Hizmet aldığınız herhangi bir yerde şöyle bir etrafınıza bakın. Araba yıkayan, kafede size servis yapan, bina temizliğinde çalışan 22-23 yaşlarındaki gençlere dikkat edin. Eğer yakınlarındaki polis memurlarına hem imrenerek hem de nemli gözlerle bakıyorsa, o delikanlı 1803lerden biri olabilir. FETÖ tarafından fişlenmiş, polis olma hayali yarım bırakılmış bu gençlere kim emniyetini teslim etmek istemez?

Hikayesini dinlediğim gence, ifade verdiği savcı şöyle demiş: ‘Evlat; 15 Temmuz’da kimi canını, kimi de senin gibi geleceğini bıraktı.’ Devletimizin adaletine güveniyor ve FETÖ ile irtibatı olmadığı kesinleşmiş bu gençlerimizin gelecek hayallerinin yarım kalmaması için çalışma yapılmasını ümit ediyorum.

seslimakale.com.tr

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • mesut

    13 Haziran 2019
    1 0
    Taşları bağlamışlar köpekler serbest
  • 1803 ten birisi

    26 Şubat 2019
    6 0
    Allah sizden razı olsun olsun sesimizi duyuruyorsunuz, ancak duyulan sese kulak kapayanlar hiç utanmadan pişkin pişkin oturuyor
  • Baba

    26 Şubat 2019
    6 0
    ALLAH razı olsun Elvan kızım bu çocukların sesi oluyorsun ya yüce rabbim ne muradın varsa versin.
  • Anne

    25 Şubat 2019
    11 0
    Allah razı olsun seni tanımıyorum elvan kızım.ama hergün duam bu çocukların elinden tutanın Allahta elinden tutsun diye.
  • 1803pmyomağduru

    25 Şubat 2019
    16 0
    Sesimize ses olduğunuz için teşekkür ederiz Elvan hanım #1803pmyomağduru
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER