GÜNCEL

Bülent Erandaç : Stratejik Ovaköy ısrarı

Tarih
25 Nisan 2021
İzlenme
1262 Kişi

CUMHURBAŞKANIMIZ ERDOĞAN, Irak'a yeni bir sınır kapısı (Ovaköy) açılması konusunda kararlılığını sürdürüyor. Son olarak Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi Ankara'ya geldiğinde OVAKÖY konusunun masaya yatırıldığı vurgulandı.

Türkiye'nin Bağdat'la her konuda anlaşmış olmasına rağmen, Ovaköy'den başlayıp Telafer üzerinden Bağdat'a uzanacak yeni güzergahın açılmasını engellemek için Amerikan ayak oyunları da sürüyor. Hattın devreye girmesiyle Sincar'ın by-pass edileceği gerçek.

Bölücü terör örgütü PKK'nın ağababası DERİN AMERİKA'nın bu projeyi engellemek için her adımı atacağı da biliniyor. TÜRKİYE'nin Irak ve Suriye'de gerçekleştirdiği çok başarılı jeopolitik hamlelerle ABDİsrail- PKK terör koridorunu paçavraya çevirmesi sonrasında Türkiye ve Irak için OVAKÖY-TELAFER-BAĞDAT hattı hayati önem kazandı. Biz Turkmeniz - Ovaköy sınır kapısı bölgenin kaderini değiştirecekBu gerçekler ışığında Cumhurbaşkanımız ERDOĞAN'ın, OVAKÖY sınır kapısının açılması konusundaki kararlılığının ne kadar isabetli olduğu da ortaya çıkıyor. Irak Türkmen Cephesi (ITC) Kerkük, Musul, Telafer, Erbil, Tuzhurmatu ve Diyala'yı içine alan Türkmenler'in yoğun yaşadığı bu coğrafyada Türkmenler'in siyasi örgütlenmesini amaçlıyor. Önümüzdeki 19 Ekim'de Irak'ta genel seçim yapılacak. TÜRKMENLER'in temsili açısından oldukça kritik bir eşik.

Sesli Makale - Video -Bülent Erandaç : Türkiye Girit açıklarındaÇünkü yeni seçim yasası gereği Kerkük Arapların bulunduğu Batı, Kürtlerin bulunduğu Doğu, Türkmenler yanında Kürt ve Arapların da bulunduğu Merkez olarak üç seçim bölgesine ayrılıyor. Bu düzen içinde Türkmenler sadece merkez bölgede milletvekili çıkarma imkanı buluyor.

Bu sebeple Türkmenler'in birlik içinde tek bir liste ve az sayıda aday ile seçime girmesi ve önceki seçimlerde sandığa gitmemiş olan 150 BİN civarındaki ilave Türkmen'in sandığa götürülmesinin sağlanması şart.

SONUÇ: Türkmen kurumları ve siyasetinin eş zamanlı güçlendirilmesi, birbirini tamamlaması gerekiyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER