SİYASET

Bekir Hazar : Yıldız

Tarih
23 Aralık 2015
İzlenme
2575 Kişi

ABD'de bir düşünce kuruluşu... Adı; CIA'nın Türkiye Masası eski şefi Graham Fuller'in başında olduğu RAND Corporation... Çok sayıda davetliye brifing veriliyor. Kürsüde Amerikalı bir general konuşuyor. "Bizim tekonolojimize kimse yetişemez. Tüm dünyadan 20 yıl öndeyiz" diyor. Toplantıyı izleyenlerden biri de Türkiye'nin önde gelen generallerinden biri. Ayağa kalkıyor, söz istiyor ve; "Teknolojiniz ne kadar ileride olursa olsun, insan gücünüz olmadığı sürece dünyayı yönetemezsiniz" karşılığını veriyor. O Türk generali neden böyle söyledi?
Soruyu direkt olarak kendisine yönelttim.
Vietnam Savaşı'nı örnek verdi. Orada ABD teknolojisi çok öndeydi ama Vietnam'a mağlup oldular.
Çünkü Vietnam'da insan gücü ve beyni ortaya çıktı. İşi gücü bıraktılar, sadece ABD kamuoyunu etki altına almak için özel operasyonlar düzenlediler. Amerikan halkını gelen tabutlarla savaştan soğuttular.
Sonuçta hükümetin ve ordunun da savaşma arzusunu tırpanlayarak toprağa gömdüler.
Teknoloji tek başına savaş kazanmak için yetmiyor bugün. Onun içindir Ruslar devasa silah ve uçaklarla donatılmış ordusuyla bugün Suriye'de zulüm yapsa da, Türkmenlere bomba yağdırsa da, tıpkı Afganistan'da olduğu gibi kaybedecek. O Türk generali "Ruslarla Amerikalıların soğuk savaş döneminde nüfusları neredeyse birbirine yakındı" diye hatırlatıyor. Peki şimdi durum ne? ABD nüfusu 320 milyon, Rus nüfusu 143 milyon. Moskova votkayla sızan bir toplumdan, azalan nüfustan ve artan yaşlı sayısından dolayı Washington'un çok gerisinde kaldı. Onun için artık Küresel Güç olmadığını biliyor. Kıtasal bir güç olabilmek için çırpınıyor. Çırpınırken de saçmalayarak dünyaya rezil oluyor.
Düşürülen uçak sonrası Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın çocuklarına yalanlarla iftiralarla saldırdılar. Almanya Başbakanı Merkel önceki gece Ruslara uygulanan ambargoyu uzatan imzayı attı. Hemen belden aşağı vurmaya başladılar, daha önce kullandıkları Merkel'e ait çıplak fotoğrafları servis ettiler.
Hazar Denizi'nden füze fırlatacak teknolojin de olsa, gırtlağını sıkan ambargoya karşı ancak çıplak fotoğrafla savaşabilecek kadar alçalıyorsun. Uzay teknolojisi ile hava atarken, düşürdüğümüz uçağın karakutusunu çekiçle açmaya çalışıp "Çekiç, diskleri zedelendi" diye açıklama yapıp, dünyaya rezil oluyorsun. Moskova bu aralar devamlı tokat yiyor. Çünkü ABD, artık Moskova'yı problem görmüyor. Onun bir derdi Euro bölgesi Avrupa'yı zayıflatmak, Ortadoğu ve Afrika'dan sürüp o bölgelere hakim olmak. Bir derdi de Güney Çin denizine betonlar dökerek adacıklar oluşturan ve buralara askeri üsler kurarak Hint Denizi'ne kaymaya çalışan Çin'i Pasifik'te durdurmak.
Böylesine stratejik savaşlar veren bir ülkenin teknolojisi ne Ortadoğu'da ne de Afrika'da yeterli olamıyor. Çünkü bölge halkları içinde Amerikan pasaportu ile gezenler linç ediliyor.
İslam coğrafyasında halkların gönlünde taht kuran tek ülke Türkiye. Yani insan, inanç ve gönül gücümüz bu bölgelere barışı, huzuru, birlikte kucaklaşmayı getirecek en büyük etken olarak karşımıza çıkıyor.
Onun için Obama'nın dış politikadaki beyni Prof. Stephan Walt ve İsrailli gelecek bilimci Prof. Passig "Ortadoğuyu önümüzdeki dönem genç nüfusu olan Türkler yönetecek" diyor. Uluslararası ajanslar Reuters, AP ve AFP üç gün önce ağızbirliği etmişcesine aynı haberleri bakın nasıl geçiyorlar tüm dünyaya; "Türkiye 2016'da çok önemli projelerden ikisini hayata geçirecek." Biri Gezicilerin karşı çıktığı 3.köprü, diğeri de otomobillerin geçeceği denizaltındaki tüp geçit. Aynı ajanslar "Ayrıca İstanbul-İzmir otoyolunda da 2016'da son aşamaya gelinecek. 3. Havalimanı'nda ilk bölümün yüzde 70'i tamamlanacak. Ve TARTIŞMASIZ Türkiye'nin TARİHİ PROJESİ olacak KANAL İSTANBUL'un da 2016'da temeli atılacak" diye devam ediyor.
Türkiye karşıtı olarak bilinen Renaissance Capital Türkiye Araştırma Direktörü Michael Harris "2016'nın EN İYİ performans gösteren ülkelerinin başında TÜRKİYE gelecek. Türkler 2016'nın YILDIZ ülkesi olmaya aday" diyor. Evet müthiş bir İNSAN GÜCÜMÜZ var. Müthiş bir GENÇ nüfusa sahibiz. Türkiye hızla teknolojide de devrimler yapıp o gençliği buluşturuyor. Bundan rahatsız olanlar, TERÖRÜ maşa olarak kullanıyor. Dünyayı okuyamayıp, içerde kalmaya alışmış ittihatçı kafalar da hala ANKARA ile uğraşıyor.
Bunlara rağmen 2016'nın YILDIZ ülkesi olmaya adayız. Bir de şunu düşünün! İçerde kenetlensek ne olur?

Takvim
23 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER