SİYASET

Bekir Hazar : Uçaklar hep düşüyor!

Tarih
04 Aralık 2015
İzlenme
2375 Kişi

Demirel "Dün dündür, bugün bugündür" diyerek tarihe geçen bir söze imza atmıştı. Ona tek muhalefeti yapan bendim. Devamlı bu sütunlarda "Dün dündür ama bugün de DÜNDÜR" diyerek.
Eğer yaşanan olayların kodlarını çözmek istiyorsan "DÜN"ü asla atlayamazdın. Asla hiçbir şeyi sorgulayamaz, gerçeğe ulaşamazdın. ALGI imparatorlarının sofraya koydukları ile yetinir, nasıl bir operasyondan geçtiğini göremezdin.
Çünkü aydını da, akademisyeni de herkes "Bugün bugündür" diyordu. Hadi gelin 1944 yılına gidelim. Fransa Alman işgali altında... Paris, ABD liderliğindeki müttefiklerden yardım istiyor.
California eyaletinde San Bernardino hava üssünde 62 savaş uçağı bulunuyor.
Bunlardan 17'si bombalar yüklenip havalanıyor. California San Bernardino şehrinden gelen 17 Amerikan savaş uçağı yardım için Fransa'ya ulaşan ilk müttefik hava gücü oluyor. San Bernardino adını taşıyan filo, iki Fransız köyüne Alman işgalinde diye bomba yağdırıyor. Ancak gelin görün ki; o köylerde tek Alman yok... San Bernardino Filosu, yanlış istihbaratla müttefik Fransız köylülerini öldürüyor. Fransa ayağa kalkıyor, Amerikan uçaklarına füze yağıyor. 17 Amerikan San Bernardino Filosu uçağından 6'sı, öfkeyle Fransızlar tarafından düşürülüyor. Aradan yıllar geçiyor... Paris'te CIA'nın kurduğu DAEŞ, Charlie Hebdo dergisi önünde kaleşnikoflarla kafalara kurşun sıkıyor. Ardından Afrika'daki Fransız sömürgelerinden gelen siyahlar ABD'de Ferguson ayaklanması çıkarıyor, orada da kafalara sıkıyor. Ve derken Paris'te yine CIA'nın kurduğu DAEŞ konser salonunu basıyor, 132 kişiyi öldürüyor. Bir hafta sonra Afrika'daki Fransız sömürgesi Mali'de yine CIA kontrolünde Müslüman elbisesi giydirilmiş teröristler kullanılarak otel saldırısı gerçekleşiyor, 27 kişi ölüyor... Ve derken bir bakıyoruz önceki gün ABD'nin San Bernardino şehrinde 3 kişi engelliler okulunu basıp 24 kişiyi kaleşnikoflarla öldürüyor. 3 silahlı terörist de yine Müslüman elbisesi giydirilmiş zavallılar. Biri uzun süre Fransa'da yaşamış, diğer ikisi de Afrika'dan Fransız sömürgelerinden ABD'ye gelmiş.
ABD "Üç meczup" diyerek olayı örtbas etmeye, Fransa'dan misilleme tokadı yediğini gizlemeye çalışıyor. Üç meczup da bir araya gelip böyle bir plan yapma AKLI'na asla sahip olamaz. Obama "Marketlerde silah satışını gözden geçirmemiz lazım" diyor ama marketlerde KALEŞNİKOF satılmıyor.
Neden Washington, New York değil de kıyıda köşedeki SAN BERNARDİNO seçildi diye düşünmezsen, "DÜN"e gitmezsen, sana verilen "3 MECZUP" hikayesine saplanıp Fransız kalırsın. Evet ABD Ortadoğu'dan İngilizler'i, Afrika'dan Fransızlar'ı atıyor. Ve bölgeye halkların deli gibi sevdiği TÜRKLERLE gitmeye hazırlanıyor. Onun için İngiltere bu aralar Türkiye'ye yanaşmak için kendini yırtıyor.
Onun için, Fransa Devlet Başkanı'ndan Kanada ve İtalya Başbakanlarına kadar herkes "IŞİD"i terk edip Erdoğan'ın ortaya attığı "DAEŞ"i kullanıyor. Onun için İngiltere Başbakanı Cameron da dün "Bırakın IŞİD demeyi, ne IŞİD'i...
DAEŞ deyin DAEŞ
" diye bağırıyor...
Ve yıllardır Suriye'yi öküzün trene baktığı gibi seyreden İngiltere, onun için önceki akşam ilk kez dört Tornado savaş uçağı ile DAEŞ'i vuruyor. Herkes Ortadoğu ve Afrika pastasından pay almak veya mevcut payını korumak için birbirini yiyor. 69 yıl önce Fransızlar 6 Amerikan San Bernardino filosu uçağını düşürdü... 69 yıl sonra ABD'nin San Bernardino kentinde Fransızlar Paris baskınının intikamını aldı. ABD Fransa'yı , 69 yıl önce 6 uçağını düşürdü diye vurmuyor.
Çıkarları için tokatlıyor. Türkmenler'i gözümüzün önünde vuran Rus uçağını sınır ihlali yaptığı için düşürdük. Fransız köylerini yanlışlıkla vurduğu için Fransa gibi 6 uçağı düşürmedik. Rusya ve Putin'in bunu görmesi lazım. Öfkeyle hareket edenler, ekonomik zarar vereceğim diye Türk TIR'larını bekletenler AKIL'la gitmek zorunda. Dün bir komutanla sohbetteydik. "3 gün yat yarışları düzenleyip, can güvenliği riski var diyerek Boğaz'ı trafiğe kapatsak ne olur? Rus tankerleri Karadeniz'de bekletilmeye tahammül edebilir mi?
Kim kaybeder?
" diyordu. Rusya önceki gün iki Türkmen köyünü bombaladı.
Karadan da DAEŞ, Rus uçakları sayesinde tek mermi atmadan o iki köye girdi. Ve Putin hala "IŞİD" diyor. DAEŞ demediği sürece uzun vadede kaybedecek! Neden DAEŞ demesi gerektiğini bir an önce Erdoğan'a sormalı. Bilmemek ayıp değil... Sormamak ayıp!
Takvim'in bugünkü manşetinde Gorbaçov da öyle diyor!

Takvim
4 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER