SİYASET

Bekir Hazar : "Her yol Paris" tarih oldu

Tarih
01 Aralık 2015
İzlenme
2913 Kişi

Son bir yıldır ekranda ve bu köşede iddialı bir konuyu gündeme getirdim hep. Yakında Türkiye Avrupa Birliği üyeliğinde yerini alacak diye.
Dünyada müthiş gelişmeler oluyor. Bazen hızına dahi yetişemiyoruz. Eskiden "Her yol Paris" diye bir deyim vardı. Dünyayı yöneten liderler Paris'te "İklim zirvesi"nde buluştu. Eğer fosillerden elde edilen petrol gibi yakıtların atmosferde yolaçtığı tahribat engellenemezse dünyayı büyük felaketler bekliyor.
Buzulların erimesinden ve sellerden tutun, kuraklaşan ve çöle dönen kıtalara kadar büyük bir dehşet tablosu var önümüzde. Paris'te ev sahipliği yapan Devlet Başkanı Hollande "Atmosferdeki bu tehlikeye tedbir alınmazsa 20 yıl sonra milyonlarca insan açlık ve felaketler nedeniyle Avrupa'ya göç edecek" diyerek yeni mülteci akınlarına dikkat çekiyor.
İşte böyle bir ortamda Paris'teki Türk standına gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan ile fotoğraf çektirme kuyruğuna giren yabancı delegasyonla karşılaşıyoruz. Dünya liderleri de Paris'te Erdoğan ile görüşmek için sıraya giriyor. Çünkü artık HER YOL ANKARA'ya çıkıyor. Batı, Ukrayna krizinden sonra Rusya'ya ambargo koydu.
Moskova'nın rahat nefes alabileceği tek yer Ankara'ydı. Nitekim Putin aynen öyle yaptı Ankara'ya sarıldı. Düşen uçak krizinden sonra Rusya'nın bize karşı alacağı her tavır ve yaptırım misliyle Moskova'ya zarar verecek.
Avrupa şu anda yatıp kalkıp Ankara'yı yanına almak için çırpınıyor. Ortadoğu ve Afrika'dan tokat yiyerek uzaklaştırılan ve yalnızlaşan, çöküşe geçen bir Avrupa var karşımızda. Eğer Ortadoğu'ya komşu olmak ve çıkarları konusunda zararlarını en aza indirmek istiyorlarsa Türkiye'ye içlerine almak zorundalar. Nitekim Brüksel'deki zirveden sonra Ankara'ya verilen tavizler Alman basınında manşetlere taşındı. "Türkiye istediğinden fazlasını aldı" diyen o manşetlerin altında "Türkiye adım adım AB'ye doğru" diye yazıyordu. İngiliz basını da topyekün "Vize kalkıyor, artık Türkler Avrupa Birliği"ne koşuyor" diye bas bas bağırıyor. Tımes "Avrupa kapılarını 75 milyon Türk'e açıyor" diye manşet atıyor. "Kazanan Türkler oldu" diye hayıflananlar, Almanya Başbakanı Merkel'e top atışlarından bulunanlar vs. hiçbiri günümüzün "Her yol Ankara" trenini yolundan alıkoyamıyor.. Sultan Abdülhamid Han'ın 100 yıl önce sarfettiği "En büyük sıkıntımız Avrupa sırtlanlarının geçiş yolunda olmamız" şeklindeki sözleri bugün bir silah olarak Batı'yı tokatlıyor.
Mülteci akını ile başlayan sarsıntı Avrupa'yı adım adım Ankara'nın kapısına kadar getirdi. Rusya ile yaşadığımız son gerilim de, Moskova ile Ukrayna krizinden beri boğuşan AB'yi bize daha da yakınlaştırdı. Tüm gelişmelerin yanısıra Avrupa'yı Ortadoğu ve Afrika'dan kovmak için Türkiye'ye hayal bile edemeyeceğiniz kadar ihtiyacı olan ABD için de "Her yol Ankara" trendi vazgeçilmez bir slogan olarak karşımıza çıkıyor. İstihbarat örgütlerinin elinde oyuncak olan DAEŞ'in saldığı korku nedeniyle Batı'da oluşan İslamafobi de, Ortadoğu halklarını otomatik olarak sığınılacak tek liman Ankara'ya itiyor. Evet "Her yol Paris" artık tarih oldu. Dünya liderlerinin buluştuğu Paris'te "TEK YOL ANKARA" konuşuluyor.
Ankara'yı yanına alan kazanacak. Müthiş satranç oyunları, peşisıra gelen tavizler, dehşete dönüşen çıkar çatışmaları içinde nasıl bir denge ortaya çıkacak? Mücadele futboldan çıkıp basketbola döndü. Top bir o potada bir potada! Maçın sonucunu Ankara'nın yapacağı hamleler gösterecek.
Düne kadar PKK'yı koz olarak kullanıp tüm başkentlerinde ofis açtıran Avrupa belki de önümüzdeki günlerde terörist avına çıkacak.
Bugün PKK'yı DAEŞ'e öldürten ABD belki altı ay sonra Suriye'de barış sağlandığında kullanım süresi dolan örgütü, ölenlerinin mezarı başı yalnız bırakacak. Belki de PKK'nın kaçırıp dağda eğittiği Kürt gençleri bundan böyle gittikçe yalnızlaşan İsrail aşkına ölüme gönderilecek... Belki de Rusya'nın çıkarları uğuruna Ankara'nın üzerine ve tabutlarla yerin altına gönderilecekler.
Dünyanın iklimi bozuldu, çivisi çıktı. Terör kullanılabilecek en ucuz çekiç olarak piyasalara sürüldü. Ölenler kimin uğuruna öldüklerini bilmeden mezara gidecek. Onları sahaya sürüp kullananlar ise cenazelerine bile katılmayıp Ankara'ya koşacak... Ölüme gönderilen zavallılar üzerinden PAZARLIK yapacak!

Takvim
1 Aralık 2015

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER