SİYASET

Bekir Hazar : Benjamin sistemi

Tarih
26 Nisan 2016
İzlenme
3069 Kişi

İçeride mafya filmi Godfather müziği çalıyordu. Mekana vardığımda Amerikalı dostum çoktan masadaki yerini almıştı.
Boğaz'daki marinada kahvaltıya oturmuştuk. "Dünyanın en güzel şehrinde yaşıyorsunuz" dedi. Sözü "The biggest little in the World"e yani "Dünyanın en büyük küçük" şehrine getirdi. ABD'nin Nevada eyaletindeki Reno girişinde aynen böyle yazıyordu.
Burası baronların yeryüzündeki trilyonlarca dolar kara parayı aklamak için kurduğu yeni finans merkeziydi.
Kumarhaneleri ile ünlü yer, aynı zamanda paravan şirketlerin kurulacağı, ülkelerinden vergi kaçırmak isteyenlerin hücum edeceği, terör ve uyuşturucu paralarının sorgusuzca aklanacağı merkez olacaktı. CIA, Bahama, Cayman adalarından tutun Hong Kong'a kadar uzanan yelpazede kara para aklama merkezlerine operasyon yapmış, Panama'dan milyonlarca belgeyi sızdırmıştı. "Artık para akladığınız eski yerler güvenli değil... Tek güvenli yeni finans merkezi Nevada" mesajı veriliyordu dünyaya.
"Hatırlıyor musun" dedi dostum.
"Yaklaşık sekiz ay önce sana İstanbul Boğazı'nda düzenlenen gizli tekne turlarını anlatmıştım" diye ekledi. Sizlere de burada aktarmıştım o tekne turlarını.
Türkiye'ye gelen CIA bağlantılı bir şirket, Boğaz'da ülkemizin önde gelen işadamlarını partiler halinde ağırlıyordu. "En az 500 bin dolarla ABD'ye gelin, green card alın" deniyordu. "Türkiye'de ne olacağı belli değil, servetinizi koruyacak, sığınacak bir limanınız olsun" sözleriyle PARA operasyonu yapılıyordu. Amerikalı dostum "İşte o tekne turları Nevada'daki yeni finans merkezi için yapılan ilk yatırımlardı. Dünyanın birçok ülkesi tekne operasyonunu yaşadı" dedi. Ve başladı Nevada'yı anlatmaya. Burası bir çöl... ABD, Kızılderili katliamlarından sonra hayatta kalan tüm yerlileri bu çölde topladı.
Biz o operasyonu, Nevada Ranger'i Yüzbaşı Tommiks'in çizgi romanlarında şirinleştirilmiş halde okuduk. Halbuki Nevada çölü, dünyanın en büyük Kızılderili hapishanesiydi. O hapishane üzerine dünyanın bir numaralı kumarhaneler merkezi Las Vegas'ı kurdular.
Benzin istasyonlarından, tuvaletlere kadar kumar makineleri yerleştirdiler. Godfather filminde, mafya Carleone ailesi Las Vegas otelleri ve kumarhanelerini cinayetler işleyerek ele geçiriyordu. Peki şu anda bu kumarhaneler şehrinin en büyük patronu kim? Sıkı durun ABD başkan adayı Donald Trump. Trump, mafyanın hakim olduğu şehirde oteller alarak ülkenin en zenginlerinden biri oldu. Babasının şiddetle karşı çıkmasına rağmen, mafyanın para aklayıcısı olarak Las Vegas kumarhanelerinin bir numaralı patronlarından biri oldu. Amerikalı dostum "Şimdi o kumarhane otellerinde her gün en az 10, yılda 4000 fuar düzenleniyor. Binlerce işadamı gündüz fuarları geziyor, gece kumarhanelerde milyarlarca dolar bırakıyor. Geçmişte sizden de çok sayıda siyasetçi ve asker ABD gezilerinde bu kumarhanelere getirildi. CIA hepsinin görüntülerini lazım olduğunda kullanmak üzere arşivledi" dedi. Bitmedi... Günlük nikahlar yapılıyor, sabah evleniyorsunuz, ertesi gün boşanıyorsunuz Nevada'da. Parayı çekmek için inanılmaz yasalar çıkardılar. Ekonomist dergisi 21 Ağustos 2010 tarihinde "Nevada günah üzerine kuruldu. Ödül avcılığı ve kolay boşanma yasalarıyla başladı ve devamında kumar ve fahişelikle devam etti" diye yazdı. Nevada'nın Las Vegas'ındaki ahlaksız sistemi aynı eyaletteki diğer yerleşim yeri Reno'ya da taşıdılar. Şimdi ABD'nin en büyük nükleer gücünün de olduğu o Nevada çölleri, dünya vergi cenneti ve kara para aklama merkezi olmaya hazırlanıyor. Ortadoğu'da çölde petrolden fışk��ran trilyon dolarlar, terör-kaossavaşlar- krallar sistemiyle artık bir başka ÇÖL'de depolanacak. Çölden gelen çöle gidecek.
Türkiye o enerji hatlarına gitmeye kalktığı için diklendiler. Cemil Bayık onun için BBC'yi dün Kandil'de ağırladı ve "Hem İngiltere hem de ABD ile direk olarak temastayız" dedi. "DAEŞ ile Suriye'de bizim gerillalar mücadele ediyor, bu temasa mecburlar" diye de ekledi. Hani ABD Dışişleri sözcüsü zırtpırt çıkıp "Suriye'deki YPG terörist değil, PKK ile bağlantısı yok" diyor ya... Siz ona bakmayın. Cemil Bayık resmen BBC'de "Yalancı" demeye getiriyor, "O YPG bizim" diye bağırıyor. Washington bu... Çölde teröristin parasını aklar, mafyanın kumarhanecisi Trump'ı başkan adayı yapar, Kandil'de de teröristle masa kurar. ABD'de yolda birine adres sorsanız "ÖNCE PARA" der. BENJAMİN sistemi bu!

Takvim
26 Nisan 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER