SİYASET

Ali Turhan : Muharrem İnce’nin yeni planı

Tarih
08 Temmuz 2018
İzlenme
4026 Kişi

24 Haziranın kaybeden partisi CHP ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce oldu. Kendi de kabul etti zaten. Partisinden %8 fazla oy aldığı için de doğal ve natürel lider haline geldi. Seçim çalışmalarını organize eden ekibi Erdoğan’ı yenemeyeceklerini bilerek başlamışlardı faaliyetlerine. Bu yüzden ellerinde çoklu planları vardı,  Seçim çalışmalarını da hep bu stratejiye göre geliştirdiler. Siyaseti bilmeyen ve öğrenmemek için çok direnen Kılıçtaroğlu asla ve katta genel başkanlık için kurultaya gitmeyecekti. Gerçi kurultaya gitse ne olur delege asla fikrini değiştirmez. Ailecek yemek bile yediler, onurlu bir hayat bile teklif ettiler, ama nafile. Bu sebepten dolayı İnce delege ile yüz yüze görüşmek için yurt gezilerine çıktı. İlk durağı da Erzurum oldu, fikri sabit delegeyi yerin de ziyaret etti, bir kez daha gördü ki kendisine CHP’nin içinde yer bulamayacak. Bu zamana kadar gizli olan plan işleme girdi.

DSP liderliği

Muharrem ince kısa zaman içerisinde Ecevit ile olan benzerliklerini ortaya koymaya başladı. Geçmişte Ecevit sözünü esirgemeyen bir lider olarak tanınıyordu, İnce kürsüden sözünü sakınmadan söylemeye başlamıştı bile. Ecevit geçmiş te parti genel sekreterliği yaptığı dönemler de delegeye hâkimdi. Seçimin hemen sonrasın da Erzurum ziyareti delegeye dokunmazsak hâkim olamayız mantığından gelmişti. Yazdığı şiirleri her kez tarafından bilinen Ecevit romantik bir lider görüntüsü verdiği için, seçime doğru yarı açık olmasına rağmen TATANKA şiirleri piyasaya düşürüldü. Ecevit geçmişte dürüst siyasetçi olarak tanınmıştı, bu sebepten ki İnce seçim mağlubiyetini kabul ederek bende dürüstüm elbisesi giyindi. Ecevit siyasi liderliğine TEK ADAM konusundaki yegâne örnek olan İnönü’yü devirerek başlamıştı, İnce’de 9 seçim kaybetmesine rağmen koltuğu kaybetmeyen yeni efsane TEK ADAM KILIÇTAROĞLU’na karşı verecekti. Kasket konusunu hiç söylemiyorum bisikletli görüntüsünden sonra kürsüye en çok kasketli çıktı.

Modern Ecevit gibi değil mi, dahası var seçim çalışmaları boyunca DSP’yi hiç gündeme getirmedi, bu sebepten ne parti ne de Ecevit ailesi hiç yıpratılmadı. Parti de seçime girmeyerek kendini korumaya aldı.  Daha enteresan bir bilgi vermek gerekirse DSP gizliden yerel seçimlere hazırlan maya başladı. Bu arada DSP İzmir İl Başkanı Ayşe Hazal Beytaş parti içi ayaklanmayı başlattı bile, zira kendisi Rahşan Hanıma yakın isimlerdendir. Bunca gizli çalışma, gizli görüşme ne için diye soruyor insan. Acaba liderler yemeğinde İnce tarafından Rahşan hanımın selamı da söylendi mi?

 Sol partiler yeni maceralara kolay başlayamazlar, kamuoyunun beklentisi her ne kadar yeni parti olsa da ben bunun olabileceğini düşünmüyorum. CHP lideri kendi koltuğunu kaybetmemek için siyasi hayata yeniden dönen bir DSP’yi canı gönülden destekler, hem de vekil vererek destekler. %8 oy arttırdığına inanan İnce 40 vekille yeni yuvasına doğru gider. Bize de hayırlı olsun demek düşer.

Yeni sloganla yazımızı bitirelim.

ECEVİT ÖLMEDİ YÜREĞİMİZDE YAŞIYOR.

Saygılarımla.   


YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Nusret

    09 Temmuz 2018
    0 1
    Yanlış Yorum bence ; Bay İnce benim tahminim Akşenerin yerine oynar...
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER