GÜNCEL

Akif Beki : ‘James Bond saatli halife’

Tarih
30 Ekim 2019
İzlenme
1415 Kişi

Bağdadi, "IŞİD'i gösterip Esad'a razı etme" stratejisinde üzerine düşeni ziyadesiyle yaptı.

Yönettiği vahşet organizasyonuyla öyle bir dehşet ve korku saldı ki..."Esad giderse IŞİD gelir" propagandasının karşılık bulmasını sağladı.

IŞİD terörüyle sarsılan Batı başkentleri, iki kötü arasında daha az kötü olanı tercihe zorlandı. Bittabii Esad'dan yana yaptılar tercihlerini.

IŞİD sopası, en çok Esad düşmanlarını yola getirmeye yaradı. Ama sadece o mu! Karşısındaki denkleme kim girdiyse kazandı.

YPG bile, IŞİD melanetiyle savaş üzerinden rüyasında göremeyeceği bir meşruiyete ulaştı. Devletsiz bir ordu olarak kabul gördüler, dünyayı baş edilemez  bir belanın yayılmasından kurtaran gözü pek kahramanlar diye tanınır oldular. Başlarındaki kişi, 'General Mazlum' ünvanıyla Rusya ve ABD devletleri nezdinde muhataplık statüsüne terfi etti.

'Kafa kesen' bu barbar istilasını durdurma mecburiyeti, tüm ihtilafların önüne geçti. Bir araya gelmeyecek güçleri bile karşısında birleştirdi.

Sonunda Bağdadi gitti, zaferlerine çokça emeğinin geçtiği Esad ve YPG kaldı.

Trump, "En korkunç teröristi yok ettik"lerini, tehlikenin atlatıldığını dünyaya ilan ettiğine göre, artık görevi sona erdi, hizmetlerine daha fazla ihtiyaç kalmadı demektir.

İdlib'de, Türkiye sınırına yakın bir çıkmaz tünelde son sahne çekildi. Bağdadi kadrodan çıkarıldı, oyun dışı bırakılmaktan kaçamadı.

bağdadi bond saati ile ilgili görsel sonucuHem de intihar yeleğini bu kez kendi üstünde patlatarak, çocuklarıyla birlikte kendi bedenini de havaya uçurarak...

'İlahi adalet yerini buldu' dedirtecek müthiş bir sembolizm! Yakışan son mu, kaderin cilvesi mi desek!

Başka türlü bitemezdi zaten...

Trump "Çığlık atarak, bir korkak gibi öldü, paramparça oldu, kazdığı korku tünelinin altında kaldı" diyerek seyirciye finalde beklediği intikam hazzını da doya doya yaşattı.

'Kötü adam'a, bizzat yaktığı ateşte yakılarak hak ettiği cezanın verildiğini ekranlarında göremedi belki seyirci. Ama Trump'ın sözlü tasvirleriyle izlemiş kadar oldu.

Tutuşturduğu cehennem alevlerini o baş zebani karakterinin de boyladığını öğrendi herkes. Nefret ve öfkeyle dolanların yüreği bir nebze rahatladı, soğudu.

İnsanlığı tehdit eden şeytani bir kötülüğün medeniyet ve özgürlük savaşçısı iyi adamlarca  yenildiği bir filmden nasıl memnun ayrılırsa öyle dağılabilir şimdi kalabalıklar.

DNA'sı bile zor toplandığı için ölüsü izletilemedi fakat Bağdadi, 'hayalet terörist' olarak başladığı rolünü 'hayalet ölü'yü canlandırarak tamamladı.

9 Temmuz 2014'te profilini şöyle çıkarmıştım:

Bağdat’ın yoksul varoşlarından birinde bir cami cemaati takımının Messi’siydi Ebubekir el-Bağdadi. Futbol sahasının dışında sıradan, silik bir karakter.

İlahiyat doktorası vardı ama sesi güzel olduğu için ancak imamın yokluğunda yerine namaz kıldırabiliyordu. Yedek imamdan fazlası değildi.

Kendi halinde, dikkat çekmeyen, biraz da mahcup ve çekingen biriydi, vasat mı vasat bir hayat sürüyordu. Vakta ki bir Amerikan hapishanesine düştü, hayatı değişti.

2005’te alınıp 2009’da salındı. Tesadüf müdür tevafuk mu, 2010’da IŞİD’in başına seçildi ve o mülayim topçu gitti, yerine agresif, gaddar, güç delisi, gösteriş budalası bir canavar geldi...

Suriye’nin Rakka petrolleri üzerinde ilk emirliğini kurdu, döndü Musul petrollerine kondu, Bağdat üzerine yürüdü, Suud’un kapılarına dayandı, Körfez ülkeleri ve Ürdün’ü de en kısa zamanda topraklarına katmayı vaat eyledi, Roma düşünceye dek fetih seferlerinin süreceği hakkında esti savurdu...

O rüzgârla IŞİD emirliğinden sözde İslam Devleti’nin halifeliğine geçti.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • sedat kalfa

    30 Ekim 2019
    0 0
    ne ölmesi ya adam CİA lı MOSSAD lı abilerinin gözetiminde . korumalığında hareminde alem yapıyo.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER