SİYASET

Akif Beki : Bu muydu sandıktan çıkarılan ders?

Tarih
07 Haziran 2019
İzlenme
1650 Kişi

İktidar kara propagandacıları, daha önce denediklerini şimdi bir kez daha tekrarlıyor. Milleti, Ekrem İmamoğlu’nun FETÖ projesi olduğuna ikna ederek Binali Yıldırım’a oy toplamaya çalışıyorlar. 

Daha önce istenen sonucu vermemiş bir strateji, şimdi 23 Haziran’da niye başarı getirsin? 

Ama hayır; ne tecrübelerinden çıkarmaları gereken dersi çıkarıyorlar, ne sandıktan aldık dedikleri mesajı gerçekten almış gibi davranıyorlar.

Kazandırsaydı 31 Mart’ta kazandırırdı, demek ki tutmadı, FETÖ yaftası kabul görmedi, hatta ters tepmiş görünüyor. Yine de ‘şansımızı daha fazla zorlamayalım’ demiyorlar.

Güya FETÖ’yle mücadele için açılmış bir sosyal medya hesabı var. FETÖ’yü bırakmış, o görüntü altında Ekrem İmamoğlu’yla mücadele ediyor.

31 Mart kampanyasında, Dumanlı’nın bir görüntülü mesajına dört elle sarılmışlardı.  

Firari Dumanlı, seçimde Erdoğan’a kaybettirmeye çağırıyordu halkı.

Sanki seçmen onun ağzına bakacak. Onun demesiyle ya da bir işaretiyle oyunu değiştirmeye hazır bekliyordu sanki millet. 

‘Kim takar, köpürtmeyin şunu, hem FETÖ propagandasına alet oluyorsunuz, etkilerini abartarak ekmeklerine yağ sürmeyin, bayram ediyorlardır sayenizde, sevindirmeyin şunları, milletin gözünde büyütürseniz tam da Pensilvanya’nın kirli emellerine hizmet etmiş olursunuz’ dedik ama dinletemedik o zaman.

Pek ciddiye aldı bu malzemeyi kara propagandacılar, tepe tepe kullandılar.

Bir musibet bin nasihattan yeğdir diye boşuna buyurmuş ecdat. Nasihat işlemedi, bir kulaktan girip öbüründen çıktı. 

Laftan anlamayıp deneme yanılma yöntemiyle iş görenler bile, yaşadıklarından yola çıkarak nerede hata yaptıklarını  çoktan öğrenmiş olurdu.

Artık anlamışlardır Hanya’yı Konya’yı diye umarsınız. Fakat yaşananlar da kar etmemiş. Değişen bir şey yok, kaldıkları yerden kara propagandaya devam ediyorlar.

Bu sezonun kripto pası Emre Uslu’dan. “Erdoğan’ın siyasi ömrü bitti, sonu geldi, 23 Haziran nokta olacak, Pensilvanya oyları olmasa İmamoğlu gündem bile olamazdı, 31 Mart’ı FETÖ kazandırdı” minvalinde gevelemiş.

Bu da İmamoğlu’nu FETÖ’nün umudu, prensi, göz bebeği yapmaya yetiyor ya, arkasına Pensilvanya’yı aldığını kanıtlıyor ya, terör örgütlerinin ona kazandırmak için çalıştığını gösteriyor ya, seçimi o alırsa İstanbul’u teröristler almış kadar oluyor ya...

Hızır, tebdili kıyafetle  ‘adeta’ imdada yetişmiş de önlerine bayram hediyesi fırlatmış gibi uçarak üstüne atlıyorlar. 

Oysa...

31 Mart’tan bir farkı var 23 Haziran kampanyasının. O, adaylar ve partiler arasında geçen olağan bir seçim yarışı değildi. Öyleymiş gibi göstererek halkı kandırıyordu muhalefet. O bir beka mücadelesiydi, bir tarafta Türkiye karşı tarafta düşmanlar vardı, belediye seçimi değil bir ölüm kalım savaşıydı. Ama bu, olağan bir belediye seçimi.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hakan

    09 Haziran 2019
    1 0
    sen ne karaktersiz bir yalakasin ahmet hakan senin akrabanmi ya asenayla ayni derecede kivraksin kisraksin, az ölcülü kivir hem utanmiyonmu reise camus atmaya akp camur atmaya,fetocu degilse chpkk nasil bir adami destekler, keske anan seni kiz doguraydi ama sen kadina hakaret lursun , o kivirmaya devam ....
  • VATANSEVER

    07 Haziran 2019
    3 0
    Döneklik mi? desem ,karşı mahalleye yalakalık mı? desem,ne desem bilmem ki...Yok yok bu adam resmen rotayı kaybetmiş...
  • Rumeli

    07 Haziran 2019
    4 2
    Sayın eski sözcü ,Ekremin Feto davasının artığı olduğunu en iyi siz bilirsiniz , Ak partinin propagandasında yanlışlar var ama siz eleştireceğinize sayın Binali Yıldırıma destek verin
  • Olmuyor demekki

    07 Haziran 2019
    2 1
    Bir ayette nealen allah der ki; biz istesek herkes dogru yolda olurdu. Bunu yapmak Allaha zor gelmez" a.beki ve daha niceleri iblisin avukatligini yapiyorlar. Yapsinlar. Allah istemedikce kimse dogruya hizmet edemiyor demek ki..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER