SİYASET

Akif Beki : Yeni sayfayı millet açtı

Tarih
02 Nisan 2019
İzlenme
5135 Kişi

Seçim meydanlarında yaşananlar seçim öncesinde kaldı, sonrasına taşınmayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli, seçim gecesi teyit etti bunu.

Erdoğan açıkça söyledi, AK Parti milleti değil kendi yanlışlarını düzeltecek.

Sandıkla, millet iradesiyle kavga edilmeyecek; yakışan da buydu.

Aksi bir izlenim verilmesine rağmen; sonuçları beğenmemek, tanımamak gibi bir yola girilmesi zaten beklenemezdi.

Dünyanın sonu olur, kıyamet kopar, sistem çöker, rejim bunalımı çıkar, bekamız tehlikeye girer, kaos ve kargaşaya kapı açar, belediyelere teröristler doluşur, İstanbul’la Ankara’yı Kandil yönetir, meşruiyet krizi doğar, düşman karşısında Türkiye zayıflar gibi söylemler tutmadı. Sandığın tasvibinden geçmedi. Milletin onayını alsa, istenen neticeyi sağlardı.

Cumhur İttifakı da sorumlu bir liderlik sergileyerek bunu kabullenmiş görünüyor.

Kaybedilen şehirleri teslim etmemek, yönettirmemek, muhalefet adaylarına başkanlık yaptırmamak gibi bir yola tevessül edilmeyeceği anlaşılıyor.

Sağduyu ağır bastı, aklıselim galip geldi.

Seçmeni etkilemek için kullanılan gözdağlarıydı, ters teptiği de görüldü, seçim sonrası hayata geçirilecek değildi ya korkutmalar, geride bırakıldı.

İstanbul’daki gelgitler bile Ekrem İmamoğlu’na yaradı. Soğukkanlı ve güven veren bir profil çizerek sıkı bir sınav verdi, sandıklar kapandıktan sonra da göz dolduran bir performans çıkardı. Şimdiden potansiyel lider adaylığına, veliahtlık konumuna yükseldi.

Dün de artçı sarsıntılar sürdü sürmesine gerçi...Tartışmasız bir yenilgiyi kabul etmiş değil, mahkemede bitecek bir çekişmeyi tercih etti AK Parti.

Fakat daha fazla zorlamak İmamoğlu’nun yıldızını parlatmaktan, üstüne cila çekmekten, hatta kahramanlaştırmaktan başka bir şeye hizmet eder mi bu saatten sonra? Uzatılmaması, iktidar açısından isabetli olmaz mıydı?

Mansur Yavaş’a zaferini zehir etmek, burnundan getirmeye yönelmek de Ankaralıları cezalandırmaya dönüşeceğinden göze alınmayacaktır.

AK Parti’ye ders çıktı ama denebilirse şöyle; şefkat tokadı gibi ağır bir ders değil de bir şefkat fiskesi yendi.

Dikkatini çekti, iktidarı geriletti ama ezdirmedi seçmen. Bir yenilgi olduğu muhakkak, ancak hezimetten söz edilemez.

İktidardan elini ve desteğini tamamen çekmedi millet, umudunu kesmiş de vazgeçmiş gibi bir tablo koymadı ortaya.

Yine de yarış şartlarındaki orantısızlıkları, eşitsizlikleri, aşırılıkları, doz aşımlarını dengeledi seçmen. ‘İllet, zillet ittifakı’ şeklinde dışavurulan nefret ve düşmanlık söylemlerini sevmediğini, onaylamadığını gösterdi.

Yani muhalefeti de umutlandırdı, önünü açtı, pozitif propaganda dilini ve tavrını cesaretlendirdi, ödüllerle teşvik etti.

Ne açık ara galibiyet, ne silinip süpürülmek gibi su götürmez mağlubiyet...İki tarafa da şans ve imkan sunan, kredi açan ince bir ayar, bir yenişememe dengesine oturdu siyaset.

Doğru değerlendiren, zaferi de yenilgiyi de taşıma rüştünü ispat eden, sineye çekip hazmetmeyi bilen bir sonrakinde ipi önde göğüsleyecek. Kehanet değil görünen köy. Sindirmeyi başaramayan, zafer sarhoşluğuna ya da taşkınlığa savrulan da fırsatı heba edecek...

AK Parti’nin önünde 1989 yerel seçimleri var. Özal’la aynı hataya düştü, kendisini tek meşru kurtuluş seçeneği olarak dayatmayı seçti. ANAP, Ankara ve İstanbul’u SHP’ye böyle kaybetmişti. Eleştiriler dinlense, uyarılara kulak verilse tarih tekerrür eder miydi?

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • nazan

    08 Nisan 2019
    0 0
    Ben MİLLET , VATANDAŞ olarak konuşuyorum bekir efendi ! yeni sayfa açmadı bu Millet ! ne zamandan beri hırsızlık ile yeni sayfa açışmakta bekir edendi ! senin haddin değil aklamak ! OY NAMUSDUR , sen karının ,ananın namusuna sahip çıkmaz mısın bekir efendi ha işte AK PARTİ şu an bizim NAMUSUMUZA sahip çıkıyor. şimdi naş naş
  • ibocan

    04 Nisan 2019
    1 0
    Hurriyetten kovuldun simdide para icin Karari cikartana akla karsi yapmadigin soytarilik yok. Bir insan bukadar dusebilir anca.
  • palulu

    03 Nisan 2019
    5 0
    karar gatesi fetönün eliyle yazilan bir gazetedir bakin ahmet tasgetirene bakin hakan albayraga anlarsiniz reiisi bir överler birn elestirirler,amaclari da devirmektir ayni yazar gecen secimdede akp elestirip muharemden yana imalar veriyordu yani bu adamlari dinlemeyin esss gecin
  • Vatandaş

    02 Nisan 2019
    9 1
    Rezil bir yazı kimin agzıyla yazılmış belli degil yazık hala yaltarak insanlar var malesef ortada bi vaka var yanlışlık var diyor bunlarda bol verin üstünü örtün diyor bu ne rezilliktir biz milletiz yeniden sayılsın okadar
  • HAK DAVA

    02 Nisan 2019
    12 0
    ULAN ADİ KÖPEK CHP NİN YANDAŞI 2014 YEREL SEÇİMLERİNDE CHP İSTANBULDA BÜÜTN SANDIKLARA ELİNDE DELİL OLMADIĞI HALDE İTİRAZ EDERKEN SESİN ÇIKMADIDA ŞİMDİ AK PARTİ ELİNDE BU KADAR DELİL VARKEN SEN DENEN TARAFSIZLIĞINI BOZUP MERZİFON EŞEĞİ GİBİ ANIRIYORSUN
  • hursit dilaver

    02 Nisan 2019
    9 0
    EN ÖNEMLİ KONU: ANKARA VE İSTANBULU BİZİM AKP, CHPLİLERE VE FETO-PKK-DHKPC AKLINA TESLİM EDER DE, BİR DARBE TEŞEBBÜSÜNDE BELEDİYENİN KAMYONLARI, KEPÇELERİ, DOZERLERİ TANKERLERİ ACEP KISLALAR ÖNÜNE GİDECEK Mİ......... YOKSA HEPSİNDEN ŞU EDİRNE LİNİN SÖYLEDİĞİ DEV-GENÇ MARŞI EŞLİĞİNDE TANKLARIN ARKASINDAN MI GELECEKLER. her yeri yıkmaya tabi.. af buyrun... duymadımmmm.
  • hursit dilaver

    02 Nisan 2019
    5 0
    muhtara oy vermemiş diye iptal edilen AKP oyları var ortada. YA BÜTÜN SANDIKLAR SAYILMALI ISTANBULDA , YA DA YENİ SEÇİM YAPILMALI.30.000 sandık tek tek sayılırsa AKP ve cumhur ekibi 200.000 oy fark yapacaktır. acaba buna AKP hazır mı..bakın CHPnin ve digerlerinin gıkı çıkmıyor . AKP DE BUNDAN URKMUŞ, SES EDEMİYOR. SANKİ MAGLUBİYETİ KABULLENMİŞ GİBİ. SANKİ YSKYA DİYECEK Kİ, BOŞVER CHP ALSIN.. allah islah edicidir.
  • hursit dilaver

    02 Nisan 2019
    3 0
    siz 77 seçimlerini bilmezsiniz.o seçimlerde bir tek erbakan elde kağıtlar dolaştı durdu ama derdini anlatamadı. NİYE ÇÜNKÜ MÜSLÜMANDI. MÜSLÜMAN SİYASET ADAMI BU ÜLKEDE O YILLARDA NEFRETLE ANILAN İNSANLARDI.derdi ki,ülkenin doğum oranı,,seçmen yaşı ve o yaşa gelenler, ölenler belli. PEKİ BU KADAR OY FAZLALIĞI NERDEN DELDİ. diye sordu .....cevabı bugün fuat uğur verdi. 42 yıl sonra. arkadaşları,ULAN 10 YERDE OY KULLANMAKTAN AYAKLARIMA KARASU İNDİ..işte böyle. ecevitin kazandığı seçim.
  • hursit dilaver 3

    02 Nisan 2019
    3 1
    dikkat edin CHP her seçimde trafo, kedi fare falan der kıyameti koparırdı. BU SEÇİMDE CHPNİN SESİ ÇIKMIYOR.farketmediniz di mi. BU BİR FETÖ ORGANİZASYONUDUR. HEP DERDİM. BU FETÖ ZEKASI BİZİM MİLLETİN ORTALAMA ZEKASININ 3 KATI ÜSTÜNDEDİR. İŞTE SEÇİMDE YAPILANLAR.DAHA ANLAMADIĞINIZ NELER VAR KİMBİLİR.
  • hursit dilaver 2

    02 Nisan 2019
    1 0
    bir diger konu şu.TEK KİŞİNİN TUTANAK İMZALAMASI İŞİ...GEÇEN SEÇİMDE İZMİRDE OLDU. HATTA AKPLİ BAYAN PROF MEBUS, TUTANAKLARA İSİM YAZIP 4-5 İMZA ATAN ADAMI GÖRÜP TE. AAAA NE AYIP DEDİĞİYLE KALDI. TUTANAKLARI YAZAN ADAM DA ,ABLA GİT YAHU DEDİ.....BUYRUN AYNI MEBUS ABLA BUNU AHABERDE CAN OKANARA ANLATTI. O DA ŞAŞTI.BANA İNAMIYAN CAN BEYE SORSUN.aynısı istanbul ve ankarada yapıldı. tek kişi tutanakları imzalayıp gönderdi.
  • hursit dilaver 1

    02 Nisan 2019
    1 0
    şunu da diyeyim. twiterde yazdım ama kimsenin umuru olmadı zaar. ya da kafaları basmadı. bu kadar da olmaz dediler.. bizim mahalle hep öpülmeye hazır işte.. DİYECEĞİM ŞU. SANDIK BAŞI TUTANAKLAR DOĞRUDUR DA YSKYA GİDEN LİSTELERDE Kİ DEĞİŞİKLİKLER İÇİN ALTTAKİ İMZALARA BAKIN. ......SANKİ O İMZALAR TEK ELDEN ÇIKMIŞ GİBİ......YANİ, SANDIK BAŞI MÜŞAHİTLERİNİN DEĞİL Mİ ACEP. BİR BAKIN BAKALIM. TUTANAGA BAKIN AYNI KALEMDEN 5 İMZA GÖRECEKSNİZ.
  • hursit dilaver

    02 Nisan 2019
    0 0
    senin cem küçükle kankalığın mı var . o da bu sabah TGRTde fuat ugura ragmen, AKPnin yaptığı itirazları beğenmedi. ikiniz aynısınız demek. sen umurumda değilsin ama cem üzdü beni. bugün şaştım kaldım. imamoğlu kazansa çok sevinecekti sanki. itirazları duyunca inanmak istemiyor yahu. bari ahaberde yayınlanan tutanaklara bak.
  • Tespit

    02 Nisan 2019
    9 0
    Geçen mahalli seçimlerde, CHP tüm sandıklara itiraz ettiğinde aynı yazıyı yazmış mıydın? Veyahut mesela Yalova'da bir tek oy için itiraz edip, o bir tek oyla başkanlığı kazandığında... Ortada resmi mühürlü ve hatalı tanzim edilmiş tutanaklar var. Senin tavsiyen "ses çıkarma kabullen", öyle mi? De bakalım "Davutçu" taifenin ikinci nesil paralel basın danışmanı.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER