GÜNCEL

Tamer Korkmaz : “Nasıl tanımazsınız; o da sizin gibi CIA görevlisi!”

Tarih
30 Ağustos 2017
İzlenme
3088 Kişi
 Enver Altaylı, casusluktan ve FETÖ’ye yardım etmekten dolayı tutuklandı. Altaylı; hakkında FETÖ üyeliğinden soruşturma yürütülen bazı firari isimleri “yurtdışına kaçırmakla” da suçlanıyor!

Eski bir MİT mensubu olan Enver Altaylı’nın FETÖ’nün 2 Numarası Mustafa Özcan ile Gezi Kalkışması’nın hemen öncesinden başlayıp, 17 ve 25 Aralık’taki darbe girişiminin sonrasına uzanan dönemde “yoğun irtibatının olduğu” ortaya çıktı.

Altaylı’nın, FETÖ’nün 15 Temmuz 2016’daki darbe kalkışmasından iki gün önce Ankara’ya geldiği de saptandı.

*

Enver Altaylı; CIA’in Türkiye Masası’nda 1959 ila 1971 yılları arasında “vazife yapan” Ruzi Nazar’ın talebesidir…

Nazar’ın görev süresi; 27 Mayıs darbesinden bir sene öncesinde başlamış, 12 Mart Muhtırası’ndan kısa bir süre sonrasına kadar devam etmiştir!

Ruzi Nazar, son üç yılını geçirdiği Antalya’nın Side ilçesinde 30 Nisan 2015’te hayata veda etti. Enver Altaylı, Nazar’ın vefatını “CIA’deki dostlarından öğrendiğini” söylemiştir! Habertürk’teki röportajında “Amerikalılar, vefatından iki saat sonra haberdar olmuşlar. Beni aradılar, ölüm haberini onlardan aldım” diyordu. (24 Mayıs 2015)

*

Altaylı, “Ruzi Nazar: CIA’in Türk Casusu” kitabının (Doğan Kitap, 2013) yazarıdır. Kitapta, Nazar’ın Türkiye’de CIA için çalıştığı on bir yıllık süre zarfındaki “dostlarından” da söz ediliyor. Bu dostlarından bazıları; Çetin Altan, İlhan Selçuk ve Abdi İpekçi gibi gazeteci-yazarlardı.

Sanatçı Tarkan’ın “dedesinin kardeşi” Fethi Tevetoğlu da Nazar’ın sıklıkla bir araya geldiği dostları arasındaydı.

Eski senatörlerden Tevetoğlu, Komünizmle Mücadele Derneği’nin kurucuları arasında yer almıştır!

ABD propagandası yapan ‘Forum’ dergisini uzun yıllar boyunca çıkarmış olan Prof. Aydın Yalçın da; Ruzi Nazar’ın Ankara Bahçelievler’de 3.Cadde’deki evinde “hafta sonları çok özel sohbetlerde” ağırlanan, Özbek Pilavı ikram edilen isimler arasındaydı.

Evvela 27 Mayısçı, sonradan da Süleyman Demirel’in Adalet Partisi’nden vekil olan Aydın Yalçın; yıllarca sonra bu kez ‘Yeni Forum’ dergisinin başyazarı iken ne yapmıştı?

6-19 Eylül 1991 tarihinde Bodrum Yalıkavak’taki Club Monakus’ta; CIAdesteğinde kurulmuş Radio Liberty’den Amerikalı yöneticilerin, CIA mensuplarının ve de Türkiye Medyası’ndan bazı isimlerin katıldığı “derin bir toplantı” düzenlemişti!

CIA’in kurduğu NED’in katkılarıyla gerçekleştirilen bu toplantıya “12 Eylül’ü, ABD Başkanı Carter’a haber veren” Paul Henze ile Locaefendi’nin ilk teknik direktörü Graham Fuller da katılmıştır.

Uğur Mumcu, ‘Yeni Forum’ dergisinin NED’den aldığı paranın 50 bin dolarlık ilk taksitini 1989’daki bir yazısında deşifre etmiştir!

TESEV’i kuruluşundan (1994) beri fonlayan NED’den (National Endowment for Democracy) bahsediyoruz…

TESEV’i 2015 yılına kadar on yedi yıl boyunca yöneten ise Nafiz John Paker’den başkası değildir!

NED’nin elemanlarından olan Nadia Duik, vaktiyle CIA’in kurduğu Moon tarikatının gazetesi Washington Times’ta çalışmıştır. Moon’un Türkiye’deki ilk temsilcisi Kasım Gülek, Paul Henze’nin Ankara’daki “Görevimiz Tehlike!” yıllarında “en iyi dostu” idi!

Paul Henze ile Ruzi Nazar, ABD’nin Ankara elçiliğinde aynı yıl (1959) CIA antetli görevlerine başlamışlardı…

Şu satırlar, Uğur Mumcu’ya aittir:

“Henze’ye evimde ‘Ruzi Nazar’ı tanıyor musunuz?’ diye sormuştum. ‘Tanımıyorum’ yanıtını aldım…

‘Nasıl tanımazsınız, o da sizin gibi Ankara’daki CIA görevlisi’ diye üsteledikçe ‘Tanımıyorum’ demişti…”

(Papa, Mafya, Ağca adlı kitaptan; sayfa: 174)

*

Enver Altaylı’nın Ruzi Nazar’ı anlattığı kitabının arka kapağında Taha Akyol’un Altaylı’ya övgü dolu satırları var!

Ufuk Güldemir, seneler önce Taha Akyol’u şu sözlerle tanımlamıştı: “Abdi İpekçi’nin katili Mehmet Ali Ağca’nın cebinden çıkan Hergün gazetesinin Yazı İşleri Müdürü!”

İşte o Hergün gazetesinin sahibi ve başyazarı da “Ruzi Nazar’ın talebesi” Enver Altaylı idi!

Yıllardır Aydın Doğan isimli şahsın kanatları altındaki Taha Akyol, Hürriyet’teki köşesinde 9 Şubat 2015’te “Üst Akıl, Paralel, Dış Güçler gibi laflar komplo teorisidir” diye yazabilmiştir!

Enver Altaylı’nın kankası Taha Akyol, işte bu cümleyi yazdıktan yaklaşık bir buçuk sene sonra (15 Temmuz’16); NATO-ABD-CIA’in maşası FETÖ, askeri darbeye kalkıştı!

Yenişafak
30 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER