DÜNYA

Serdar Turgut : Gizlenen Kaşıkçı dosyasını Biden açıklayacak mı?

Tarih
26 Aralık 2020
İzlenme
1080 Kişi

Suudi Arabistan’ın İstanbul Konsolosluğu’nda Suudi ajanlar tarafından öldürülen rejim muhalifi gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayetiyle ilgili bilgileri içeren dosya Trump yönetiminin ulusal güvenlik camiası tarafından gizli tutuluyordu.

İçinde Türk devletinin cinayet ile ilgili verdiği bilgilerin ve cinayet anıyla ilgili ses kayıtlarının da olduğu söylenen bu dosya Trump yönetimi tarafından Veliaht Prens Muhammed Bin Salman ile iyi ilişkileri bozmamak ve Suudi Arabistan’a silah satabilmek için gizli tutuluyordu.

Muhammed bin Selman'ın 2030 rüyası kâbusa dönüşüyorAncak Washington Post gazetesinin ulusal güvenlik konularında yazılar yazan köşe yazarı Josh Rogin yeni başkan Biden’ın Ekim ayında verdiği bir demeçte Amerika’nın bundan böyle silah satmak için demokrasi ilkelerinden vazgeçmeyeceği ve Suudi Arabistan ile kurulmuş olan ilişkileri yeniden ele alacağını söylediğini vurgulayan bir yazı yazdı.

KİLİT İSİM AVRIL HANES

Bu açıklamalar bağlamında Amerikan istihbaratı tarafından gizli tutulan ve vatandaşın bilgi alma hürriyetini düzenleyen yasalar gereği açıklanması istenilmesine rağmen açığa çıkarılmayan o dosyanın bundan sonra açığa çıkabileceği belirtiliyor.

Palantir Affiliation Disappears from Biden Adviser Avril Haines's Bio6 Aralık tarihindeki ‘Bu genç hipster kadın ABD’nin baş casusu oldu’ başlıklı yazımda tanıttığım Avril Hanes, Biden tarafından Amerika’nın Ulusal İstihbarat Direktörü (DNI) adayı olarak açıklanmıştı. Önümüzdeki günlerde Senato İstihbarat Komisyonu onun atama onaylama sorgulamasını yapacak ve komisyondaki bir süredir Kaşıkçı cinayetinin aydınlatılması meselesinin peşinde olan kongre üyelerinin bu dosyayı Hanes’e açıkça soracakları belirtiliyor.

DOSYA AÇILIRSA

Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesine ilişkin dava yarın başlıyorBu tür konularda açıklıktan şeffaflıktan yana olduğu bilinen Hanes’in gizli tutulmakta olan Kaşıkçı dosyasının içeriğini açıkladığı takdirde Veliaht Prens Muhammed bin Salman’ın nasıl tepki vereceği ve bundan sonra Amerika-Suudi Arabistan ilişkisinin nasıl olacağı hem Washington’da hem de Ankara’da merakla bekleniyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • KRİSTAL KOZMİK

    01 Ocak 2021
    0 0
    BUTUN YAVUŞAKALRIN SONU TEK TEK YAKLAŞIYOR İZLEYİN VE GÖRÜN
  • Sesli Makale Editörü

    27 Aralık 2020
    0 0
    Merhaba. Şu an Uygulama üzerinden takip eden kullanıcılarımız bir problem yaşamakta bunu gidermek için çalışıyoruz. Web ve web mobilden rahatlıkla videolarımızı izleyebilirisiniz
  • Kemalettin ERGİN

    27 Aralık 2020
    0 0
    Açılmıyor açamıyorum Yaklaşık olarak 1 aydır böyle Uygulamayı sildim yeniden yükledim yine aynı Ne yaptı isem olmadı Biri yardımcı olabilir mi
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER