DÜNYA

Serdar Turgut : Eski askere vefa borcu

Tarih
15 Kasım 2018
İzlenme
1469 Kişi

Pazartesi Amerika’da Eski Askerler Günü bayramıydı.

Eskiden ülkesi için savaşmış olan askerini kollayıp korumaktan bu kadar aciz olan bir ülke bence bu bayramda kendinden utanmalıydı.

Türkiye gibi ekonomik gücü Amerika’dan çok daha az olan bir ülke kendi eski askerine dünyaya örnek olacak kadar güzel davranırken Amerika gibi imkanları bulunan ekonomisi çok güçlü durumdaki bir ülkede bu konuda tam bir iğrençlik yaşanıyor.

Veteran’s Affairs adlı eski askerlerle ilgili olması gereken bir kuruluş var. Ancak bu yolsuzluklarla neredeyse içten içe çürümüş durumda. Üstelik Trump bunun da bütçesini azaltmayı düşünüyor. Gençleri savaşa gönderirken hiç bir masraftan kaçınmıyorlar ama onlar döndükten sonra akıllarına para geliyor. 


BOZULAN RUHSAL DURUMLAR

Biliyorsunuz son bar baskınındaki katil de eski asker çıktı. Ben de bunun üzerine 'Bunun sorumlusu devlettir' diye bir yazı yazdım.

Ergenlikten yeni çıkmış bir genci savaş makinesi haline döndürmüşler sonra da atmışlar Afganistan cehenneminin içine, sonra da eve dönünce hiç bir sorunuyla ilgilenmemişler.

Tabi ruh hali bozulmuş olan bu zavallı toplumdan da öcünü o gençleri öldürerek almış.

Belki inanmayacaksınız ama otoriteler hala bu işin neden olduğunu anlayamadıklarını söylüyorlar. Veteran's Affairs kuruluşunda adamın kaydı bile yokmuş yani onu döndükten sonra hiç takip edip ilgilenmemişler.

Bu ülke yıllardır dünyanın bir yerlerinde, olmaması gereken yerlerde sürekli savaş halinde.

BAŞKA BİR BAR OLAYI

Gençliğimde olan bir olay hala daha aklımda.

Vietnam'da savaşmakta olan genci ormandan alıp süratle New Jersey’e transfer etmişlerdi.

Genç evine gitmeden önce bir barda içki içeyim demiş ve bara oturmuştu.

İçkisini yudumlarken arkadan yaklaşan eski bir arkadaşı omzuna dokunup selam demişti. Ama genç omuzuna dokunulur dokunulmaz içgüdüsüyle harekete geçmiş ve barda üç kişiyi birden öldürmüştü.

Bu korkunç ruh hali bile Amerikan yönetimini harekete geçiremedi.

Yıllardır bu tür gençleri savaştan alıp eve döndürüp onlarla hiç ilgilenmeden toplumda yalnız bırakıyorlar.

EVSİZ ESKİ ASKERLER

New York’tan Washington’a otobüsle gitmek için otobüs durağına her gittiğimde soğukta yerlerde oturmuş olan aç ve eski asker olduğunu söyleyen pankartlar taşıyan insanlarla karşılaşıyorum.

Bu toplum sosyal devletten ve sosyalist düşünceden hiç nasibini almad��ğından bu şekilde içten içe çürüyor ve sosyal bilinci yüksek olduğu iddiasında olan liberal şehirli insanlar bile durumun farkında değilmiş gibi davranabiliyor.

Sonuçta 'Eski Askerler Günü' bir ulusal utanç günü olması gerekirken bir bayram olarak kutlanabildi önceki gün.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER