DÜNYA

Serdar Turgut : Esas neden Kudüs

Tarih
03 Ağustos 2018
İzlenme
1907 Kişi

Trump yönetiminin, Adalet ve İçişleri bakanlarına yönelik yaptırım çalışmasını ABD Dışişleri Bakanlığı ile koordineli olarak Hazine’nin OFAC birimi götürüyordu. "Office of Foreign Assets Control"ün kısaltılmışı olan OFAC’ın önceki gün iki bakana yaptırım kararını anlattığı açıklamasında görüşleri yer alan  Bakan Steven Mnuchin, Başkan Erdoğan’dan ve Türkiye’den intikam alacağını etrafına söylemiş bir evanjelisttir.

Evanjelistlere söz 

Amerikan Büyükelçiliği'nin Kudüs’e taşınması törenine beraber gittiği ve Trump’a büyük paralar akıtmış olan kumarhaneler kralı siyonist Sheldon Adelson ile birlikte, Başkan Erdoğan’ın, dünyada vicdanı bulunan herkesin alkışladığı Kudüs açıklamalarına çok kızdıkları ve yeri geldiğinde bunun bedelini Türkiye'ye ödetmek üzere evanjelist kesime söz verdikleri Washington’da konuşuluyor.

Başkan Trump da koyu evanjelist Başkan Yardımcısı Mike Pence’in oyununa düşünce, Hazine bu zamanın geldiğine karar vermiş olmalı ki, önceki gün Magnitsky Yasası'na dayanan yaptırım kararı için Beyaz Saray’ın kapısını çaldı.

Magnitsky yasası

Magnitsky Yasası, Başkan Obama zamanında Rusya’ya baskı kurmak için çıkarılmıştı. Adını, Rusya’da şüpheli koşullarda ölen bir avukat olan Sergey Magnitsky’den alır.

ABD, bu yasaya dayalı olarak Rusya’da o ölümden sorumlu tuttuğu şüpheli Ruslara yaptırımlar uyguladı. Daha onra bu yasanın kapsamı değiştirilip global düzeyde demokrasi ve insan haklarına aykırı hareket ettiği iddia edilen ülkelere karşı da uygulandı.

Executive order 13818

İki bakanımız hakkındaki bu girişim Trump’ın başkanlık direktifi "Executive order 13818" olarak biliniyor ve direkt Hazine’nin Magnitsky Act’ine bağlanıyor.

"Executive order"ın açık başlığı da şu: "Blocking the Property of Persons Involved in Serious Human Rights Abuse and Corruption" (İnsan hakları ihlalerinde bulunmuş ve yolsuzluk yapan kişilerin mal varlıklarına ulaşımlarının engellenmesi).

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Aydın

    03 Ağustos 2018
    0 0
    Biz Fetö' müzü teşhis ettik, ayıklıyoruz. ABD'de çeşit çeşit Fetö cirit atıyor. Başkanları parmaklarında oynatıyorlar. Akını karaya, karasını aka çevirtiyorlar. Biz devletleriyle anlaşmaya çalışırken faiz zengini siyonist evangelistler devreye girip işin mokunu çıkarıyorlar. Onlar sadece o ülkede değil her yerdeler. Uluslararası kuruluşlarda da onlar var. Açık işlerinin yanında gizli işleri de çok.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER