EĞİTİM

Recep Yazgan : Rotary okulları teslim alıyor!

Tarih
15 Kasım 2019
İzlenme
2972 Kişi

Uluslararası Rotary 2440. Bölge Federasyonu, İzmir Valiliği’yle protokolü imzalanan ‘Rotary Okulda Projesi’ni tanıtmak için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’u makamında ziyaret etmişti.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek, İzmir ‘Rotary Okulda’ Komitesi Başkanı Bahar Yorgancıoğlu ve Bursa Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Yıldız’ın da yer aldığı heyet projeyi Bakan’a anlatmıştı.

Haberlerde, Bakan Selçuk’un, Rotary’nin dönem projesiyle yakından ilgilendiği, İzmir Valiliği ile imzalanan protokolü de dikkatle incelediği ve ‘Rotary Okulda’ projesinin okullar açısından başarılı bir proje olduğunu ifade ettiği belirtiliyordu.

Rotary 2440. Bölge Federasyonu Başkanı Fatih Akçiçek, “Milli Eğitim Bakanımızı ziyaretimizin sebebi ‘Rotary Okulda’ konusunda bilgi vermekti çünkü proje beklenenin çok ötesinde talep görüyor, Rotaryenler’i çok fazla heyecanlandırıyor. Tahmin ediyorum ki ‘Rotary Okulda Projesi’ ile ilgili eline çivi, çekiç almamış hiç tanımadığı bir okula hiç tanımadığı çocuklar için hizmet götürmemiş Rotaryen kalmayacak. Bunu anlatmak için oluşturduğumuz heyet ile birlikte bakanımızı ziyaret ettik. Kendisi daha önce İzmir Valiliği ile imzalanmış olan protokolü inceleyerek Bursa Valisi’ne iletilmesi konusunda yönlendirme yaptı. Bu da Sayın Bakanımızın bu projeye ne kadar yakın durduğunun bir göstergesidir” dedikten sonra Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir açıklama yapıldı:

“Bazı medya organlarında yer alan, Bakanlığımızın ‘Rotary Okulda Projesi’ne destek verdiği’ iddiası gerçeği yansıtmamaktadır. Bakanlığımız tarafından bu konuda il milli eğitim müdürlüklerine gönderilen bir talimat bulunmamaktadır.”

Biz ‘Ona mı inanalım, buna mı’ diye düşünedururken ‘Rotary Okulda’ projesi İzmir ve Bursa’da bütün hızıyla devam ediyordu.

Bana gelen bilgiye göre İzmir Milli Eğitim İl Müdürü bir süre İstanbul’da mason zihniyetlerin girmesine asla izin verilmeyecek derneklerde yöneticilik yapmış bir arkadaş.

Nasıl olur da mason derneklerini okullarda faal hale getirir?..

Rotaryenler’i İzmir’deki hiçbir okula sokmamak adına şahsiyetli bir duruşu olmalıydı.

Deniliyor ki: Bakan talimatına direnemedi.

Hâlbuki ona yakışan ne olursa olsun bu fitne odaklarıyla mücadele etmesiydi.

Bakanı ziyarette Bursa Uludağ Rotary Kulübü Başkanı Mehmet Yıldız da yer almıştı.

Bursa’dan gelen bilgiler de şöyle: Bakanlık ziyaretinden sonra Bakan’ın yönlendirmesi ve bazı siyasilerin desteğiyle girmedikleri okul kalmamış.

Bursa’da bir okul müdürü aynen şöyle diyor: “Engelleyemiyoruz. Bize haber vermeden gelerek çeşitli etkinlikler yapıyorlar.”

Bursa’da ve İzmir’de Rotaryenler’in çalışmalarından rahatsız olanlar arayarak sıkıntılarını dile getiriyorlar fakat işin içinde Bakan ve siyasilerin olması onların da ellerini kollarını bağlıyor.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • VATANSEVER

    15 Kasım 2019
    1 0
    Meb'in başına Ziya SELÇUK gelince güzel şeyler yapacak diye biraz ümitlenmiştik ama demek ki nafile...Bu bakanda bir yerlere bağlı,Meb'e bağlı okulların rotaryenlerin oyun alanı haline getirilmesi çok büyük bir tehlikedir. Rotaryenlerin hangi gayeye amaca hizmet ettiklerini bu ülkede sağır sultan bile biliyor.Bir takım Türk ve islam düşmanı mahfillerin gayesi ülkemizde aile ve ona pararel eğitim sistemini bitirmektir.Buna asla fırsat verilmemelidir...
  • Mustafa

    15 Kasım 2019
    1 0
    O cumhuriyetimizin kurucusu, adını dilimizden düşürmediğimiz Mustafa Kemal Atatürk bildiğim kadarıyla mason localarının faaliyetlerini ülke çıkarlarına aykırı bulup kapatmıştı. Ak Parti yönetimindeki Türkiye'de bu faaliyetlere izin verilmesini nasıl anlayacağız sorusuna ilgili ve yetkililerin, özellikle o projelere içeriden destek verenlerin nasıl cevap vereceklerini samimiyetle merak ediyorum.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER