POLEMİK

Nedim Şener : Kılıçdaroğlu proje mi?

Tarih
12 Eylül 2018
İzlenme
2119 Kişi

Komplo teorisyeni Erol Mütercimler yine sahnede; bu kez 2010 yılında Deniz Baykal’ın FETÖ’nün kaset komplosuyla CHP Genel Başkanlığı’nı bırakması sonrası Kemal Kılıçdaroğlu’nun partinin Genel Başkanı olarak seçilmesiyle ilgili konuşmuş. Habertürk’ten Kübra Par ile yaptığı röportajda şunları söylemiş; “Kemal Bey’in getirilişi, uluslararası finans aktörleri ile uluslararası ülkelerdeki siyasetin dizaynını yapan baronlar meselesidir, ki Fetullahçılar da Türkiye’de onların işbirlikçisiydi. Bu çok büyük komplodur. Bunun açığa çıkartılması lazım. Açığa çıkartılabilir ama hayır, açığa çıkartmazlar. Bunun ortaya çıkması, bu komployu kuran odaklar isterse gerçekleşir. Devletin arşivinde var.”

‘Efkan Ala kaçtı’ yalanı

İddia çok ciddi Mütercimler’in delillendirmesi gerekir. Evet, FETÖ’nün Deniz Baykal’a kaset komplosu kurduğunu biliyoruz bununla ilgili bir dava var ama “Kılıçdaroğlu’nun getirilmesinin uluslararası baronların projesi” olduğu iddiasını delillendirmesi gerekir. “Devletin arşivinde var” deyip kenara çekilemez.

Mütercimler her konuştuğunda benim aklıma “15 Temmuz 2016 FETÖ darbe girişimi gecesi dönemin İçişleri Bakanı Efkan Ala Gürcistan’a kaçıyordu” yalanı geldi. Bu söz tam 1.5 yıl TBMM’de konuşuldu, tartışmalara konu, gazetelere manşet oldu. Sonuç, Bakan’ın Mütercimler’i araması üzerine 1.5 yıl sonra yalanını kabul edip özür diledi.

Bir de “Ergenekon örgütü” yalanı var ki, işte o tam bir efsane. Mütercimler, “Ergenekon” isimli bir örgütü 1991 yılında suikast ile öldürülen emekli orgeneral Memduh Ünlütürk’ten 1988’de duyduğunu anlatır. Bir başka tanığı ise 1992 yılında suikaste kurban giden eski Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Kemal Kayacan’dır. Nedense Mütercimler, “kulak tanığı” olduğu bu çok önemli bilgiyi suikastlerin hemen arkasından değil de beş yıl sonra 1997 yılında ilk kez açıklar. 1995 ylında Deniz Kuvvetleri’nden emekli olur; iki yıl Avusturalya’da kalır, 1997-1998 gibi Türkiye’ye döner ve FETÖ’nün Samanyolu TV’sinde yayınlanan bir programda çalışmaya başlar. İşte tam o sırada “Ergenekon” örgütünü açıklar.

FETÖ Ergenekon’u bulamadı

Belgesellere kitaplara konu olur. Böylece Türkiye, tüm NATO ülkelerinde ortaya çıkan Gladyo tipi derin devlet temizliği şansını kaçırır. 40 yıl devletin içinde yer almış FETÖ’cülerin içinde bulunduğu derin devlet yerine, “Ergenekon” operasyonuyla birbiriyle ilgili Atatürkçü insanlar yine FETÖ’cüler tarafından hapse atılır.

Mütercimler de Ergenekon soruşturmasında gözaltına alındı ama nedense herkesi tutuklayan savcı Zekeriye Öz, onu mahkemeye bile çıkmadan serbest bıraktı. 2007’den 2013’e kadar yapılan yargılamada Ergenekon örgütü ile ilgili tek delil bulunamadı

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Namyelüs

    12 Eylül 2018
    1 0
    Erol Mütercimlere sormak istiyorum;Erol Mütercimler bir proje mi?Sen bilirsin,bizi aydınlat!
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER