DÜNYA

Nedim Şener : ABD, Suriye’yi bölmeyi kafaya koymuş

Tarih
12 Nisan 2018
İzlenme
1258 Kişi
Suriye yönetimi Doğu Guta'da muhaliflere karşı kimyasal silah kullanarak 70 kişinin ölümüne sebep oldu mu? Konu Suriye Devlet Başkanı Esad olunca her kötülüğü beklemek gerek.

Elbette böyle bir durumda uluslararası toplum sessiz kalamaz. Suriye’nin arkasındaki Rusya, “Kimyasal silah kullanıldığına ilişkin kanıt yok" dese de tanıklar ve görüntüler tersini söylüyor. Sonucu uluslararası kuruluşların incelemeleri ortaya çıkaracak. Bu noktada benim dikkatimi çeken Amerika’nın tutumu.

Suriye politikası altüst olan bir türlü terör örgütü PKK/YPG eliyle kontrol altına aldığı toprak parçasında istediği hakimiyeti kuramayan daha doğrusu Suriye’yi istediği gibi bölemeyen ABD, yeni bir oyun peşinde. Özellikle, Türkiye, İran ve Rusya’nın yeni kurduğu denklemi nasıl bozacağını düşünüyor.

İşte tam bu sırada Esad’ın “kimyasal silah kullandığı” iddiası üzerine ABD Başkanı Trump, "Suriye'de aralarında çocuklar ve kadınların da olduğu çok sayıda kişi akılsız bir KİMYASAL saldırıda öldü. Katliam bölgesi Suriye Ordusu tarafından kuşatıldı ve dünya oraya erişemiyor. Putin, Rusya ve İran Hayvan Esad'ı destekledikleri için sorumludur” şeklinde twit attı. Terör örgütü PKK/YPG’ye verdiği silahlarla sivil insanların ölümünde pay sahibi olan ABD ne zaman “kimyasal” sözü etse aklıma hep siyasetçisiyle, medyasıyla ABD’nin sahte gerekçe üreterek yüz binlerce insanın ölümüyle sonuçlanan Irak’ı işgal planı geliyor.

Kurt-kuzu hikayesi 

yazının devamını okumak için tıklayınız

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER