GÜNCEL

Murat Kelkitlioğlu : Pensilvanya’da kılıçla kutsanan subaylar kim?

Tarih
15 Temmuz 2016
İzlenme
2137 Kişi

İzmir’de başlayan casusluk operasyonu bugüne kadar karanlıkta kalmış bir çok noktayı aydınlatmaya başladı. Devletin kurumlarında olduğu gibi, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) içine de haince sızan ‘paralel çete’nin ne tür skandallara imza attığı yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Herkesin şaşkınlıkla okuyacağı bilgilere geçmeden önce şu konunun altını özellikle çizmek istiyorum; Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar liderliğinde yürütülen terörle mücadelede görev alan, askerlik mesleğini hakkıyla yerine getiren erinden generaline kadar herkese çok şey borçluyuz. Dert onlarla değil, dert onların bu eşsiz mücadelesini gölgelemeye çalışan içlerine sızmış hainlerle.

ŞİMDİ GEÇELİM KONUMUZA!

Herşeyden önce, TSK’nın içine çöreklenmiş ‘paralel çete’ ile ilgili başlatılan soruşturmada uygulanan yöntem, FETÖ’cü savcı ve polislerin yaptıklarından çok farklı. Genelkurmay’ın hassasiyetlerine dikkat ediliyor, doğru bilgiler veriliyor. Kapı kırıp gözaltı yapmak yerine subaylara öncesinde davetiye gönderiliyor.
Gelelim FETÖ’nün TSK’daki kumpaslarına. Pensilvanya’daki çete lideri kaçmadan önce TSK içine yerleştirdiği militanları ile toplantılarını üç yerde yapıyordu. Altunizade’deki FEM Dersanesi, Hacettepe’deki ofis ve İzmir Yamanlar Koleji. Toplantılara katılanların hepsi şu an firarda. Naci Tosun, İsmail Büyükçelebi, Kudret Ünal...
TSK’daki yapılanmanın başındaki isim Kudret Ünal. Ünal, aynı zamanda çete liderinin doktorluğunu da yapıyordu. İzmir soruşturması kapsamında yakalama kararı verildi hakkında.

IŞIKEVi’NDE RÜTBELİLER

‘Paralel çete’ TSK içindeki yapılanmasını ikiye ayırmış. Teğmenden albaya kadar olanlar Yıldız Grubu. Kurmay albay ve generaller ise Kılıç Grubu. Başarılı subaylar ABD’ye götürülerek, çete liderine takdim edilmiş. Daha da önemlisi, çete lideri kılıçla bu subayları kutsamış, elini öptürmüş. Soruşturma ilerledikçe kılıçla kutsanan bu albay ve generalleri de görmüş olacağız.
Soruşturma kapsamında aranan amirallerin Işıkevleri’nde yetiştiği ortada. Geçmiş yıllarda paralel çetenin yürüttüğü Gölcük Donanma ve MİLGEM projesi soruşturması yeniden açılacak. Genelkurmay, bu bağlamda her türlü desteği savcı ve polislere verecektir. Bu soruşturmalar doğru ve hukuka uygun yapıldıkça TSK’daki uyuyan hücreler de bir bir ortaya çıkacaktır.


Akşam
15 Temmuz 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER