GÜNCEL

Murat Kelkitlioğlu : Oyun bozan Türkiye!

Tarih
21 Aralık 2018
İzlenme
2221 Kişi

Siyaseten yok hükmünde olan biri, birkaç gün önce Meclis’te Türkiye’nin dış politikasını eleştirirken şu ifadeleri kullanmıştı: “Erdoğan hükümetlerinin uyguladığı dış politika milli değildir, İslami ve insani değerlere de aykırıdır.”

Aslında ciddiye alınıp, üzerine değerlendirme yapılacak bir şahsiyet değil.... Ancak ABD’nin dünden itibaren uygulamaya koyduğu Suriye’den çekilme kararını duyunca, bu zavallı demagoji için birkaç cümle kurma ihtiyacı hissettim.

Baştan şunu net bir şekilde ortaya koymak lazım; Türkiye, bir bütün olarak Ortadoğu’da kurgulanan senaryonun ne hazırlayacısıdır, ne uygulayıcısıdır!

Suriye sorununu kucağında bulmuş, Batı’nın vicdansızlığına inat milyonlarca sivile gönlünü açmış, akan kanın sona ermesi için araçlar yaratmaya çalışmıştır.

Üstelik, uluslararası ilişkilerimizi etkilemeye çalışan onca provokasyona, proje terör örgütleri DEAŞ ve PKK eliyle huzuruna yönelen tehdide rağmen.

İşte Astana, Soçi süreçleri orada duruyor... Yeni anayasa için Cenevre’de atılan adım da ortada...

Fiili olarak hem Fırat Kalkanı hem de Zeytindalı Operasyonu’yla güney sınırımızda kurgulanan senaryoları da paçavraya çevrilmiş durumda.

Açıkça yazayım, ABD’nin Barzani bölgesini de içine kapsayan ve Akdeniz’e uzanan o dar bölgedeki kukla bir terör devleti kurma planı, yeri geldiğinde silahlı güç kullanılarak bozulmuştur.

Öyle, kem küm edip, uluslararası ilişkilerdeki denge süreçlerini görmezden gelip ortaya çıkan sonuca şişe dibinden bakmak bu gerçeği değiştirmez!

Bugün ne olmuştur?

Başkan Erdoğan’ın “Terör örgütünün üstlerindeki bayraklarınızı kendiniz indirin ki o bayrakları biz size teslim etmek zorunda kalmayalım” açıklamasının üzerinden haftalar geçmeden ABD Suriye’den çekilme kararı almıştır!

Tek başına ABD’nin Türkiye’nin bu çıkışıyla bu kararı aldığını elbette söylemiyorum!

Ama, bölgede oluşan yeni ortaklıklar, planların bir bir boşa çıkarılması, sahada ortak olarak elde sadece bir terör örgütünün kalması ve elbette Trump’ın iç siyasete yönelik hamleleri bu sonu kaçınılmaz kıldı.

Şimdi sırada ABD askerinin eteğinde devletçik hayali kuranların, hayallerini başlarına geçirmekte!

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER