GÜNCEL

Murat Kelkitlioğlu : ‘Abla’lar Ankara’da toplanıyor

Tarih
27 Ekim 2015
İzlenme
2405 Kişi

27 Ekim 2015

1 Kasım seçimlerine günler kala ‘paralel örgüt’ çalışmalarını hızlandırdı. Her ne kadar bütün örgüt şeması devletin ilgili kurumlarının önünde olsa da boş durmayacaklarını, aman dilemeyeceklerini bu köşede defalarca yazdım. Örgütün ‘ablaları, abileri’ yine otellerde, evlerde bir araya gelip ‘Erdoğan’ı nasıl yıkarız'ın hesapları içinde.

İşte onlardan biri.
Halen firarda olan 25 Aralık darbe operasyonunun mimarı dönemin Emniyet Müdür Yardımcısı Hamza Tosun ile polis İsmail Meydan arasındaki konuşmalarda paralel örgütün ‘ablaları’nın son toplantısı şöyle anlatılıyor:
Yer: Ankara, havaalanının yanındaki büyük bir otel.
İsmail Meydan: Şeyden bi gelişme var mı o işlerden?
Hamza Tosun: Hiç bi gelişme yok hacım.
İsmail Meydan: Hâlâ dosyalara yattı yatıylar ha.
Hamza Tosun: Yatıyolar onların üstüne bakalım nolacak hayırlısı bakacaz.
İsmail Meydan: Ben sana bir şey söyleyim mi?
Hamza Tosun: Sizler nasılsınız söyle hacım?
İsmail Meydan: Onu onu oraya nasıl getirdi bizim şey adımız bizim adımız onu o inşallah ordan yıkacak.
Hamza Tosun: İnşallah inşallah.
İsmail Meydan: He bu cumartesi pazar günü Ankara’da hanımlar komisyon toplantısı vardı o şeyin havaalanının yanındaki o büyük otelin.
Hamza Tosun: Hı hı.
İsmail Meydan: Oraya sığmamışlar o kadar hocanın zamanındaki gibi aynı heyecan aynı ... devam ediyor inşallah, inşallah onun sonu gelecek dur bakalım.
Hamza Tosun: Hayırlısı hayırlısı hayırlısı inşallah Rabbim hayırlısını versin.

Kim bu organizatör?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın geçtiğimiz gün yaptığı konuşmada satır arasında kalan çok önemli bir bilgi var. Erdoğan diyor ki; “Her gün askerimize, polisimize kahpece kurşun sıkıyorlar, ertesi gün bakıyorsunuz, PKK medyası, Pensilvanya medyası, Doğan medyası, diğerleri ve maalesef siyasi partiler, çıkıp utanmadan, ‘Bunu saray yaptı, devlet yaptı’ diyebiliyor. Aynı dili kullanıyorlar. İstanbul’un bir yerinde bu yapılar bir araya geliyor ve Amerika’dan gelen bir kampanya organizatörü bunlarla beraber bir araya oturup onlara istikamet veriyor.”
Bu açıklamayı bu ülkenin tepesindeki isim yapıyor. Ben, bu açıklamayı bir ihbar olarak kabul ediyorum. Ancak, benim bu kabulümün hiçbir anlamı yok. İstanbul emniyeti ve yargısının derhal harekete geçip bu organizasyonun mimarlarını ortaya çıkarması gerekir. Çünkü, bu organizasyonun legal bir yanının olmadığı açıkça ortada.

Akşam

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER