EKONOMİ

Murat Kelkitlioğlu : 2 özel bankadan FETÖ’ye can simidi

Tarih
21 Ocak 2017
İzlenme
2703 Kişi
FETÖ’nün finans ağı, uzmanlar ve emniyet tarafından deşildikçe çok sarsıcı bilgiler gün yüzüne çıkıyor.Kaynak Holding ve Bank Asya soruşturmasının ucu, örgütle doğrudan bağlantısı olmayan, ancak 17/25 Aralık sivil darbe girişimi sonrası dolaylı yollarla finans desteği sağladığı tespit edilen Türkiye’nin en tanınmış iki özel bankasına uzandı. Bu bankaların ismini, soruşturmanın selameti açısından şimdilik açıklamıyorum…

Bilindiği gibi FETÖ elebaşı, Bank Asya’yı kurtarmak için tüm örgüte talimat vermişti. Örgüt üyeleri de evlerini, arabalarını, yastık altındaki altınlarını satıp Bank Asya’ya yatırmıştı. Ancak bu oyun yeterli olmayınca, FETÖ’nün iki özel bankayla anlaşma yapıp ‘kredili kurtarma’ yoluna başvurduğu tespit edildi. Kaynak Holding ile Bank Asya’nın tüm hareketlerini didik didik inceleyen emniyet ve MASAK uzmanları, oyunun nasıl döndüğünü belgeleriyle ortaya çıkardı. Buna göre; iki özel banka, Kaynak Holding ile anlaşmalı olarak çalışanlara toplu kredi verdi. Çekilen krediler de kuruşuna dokunulmadan, çalışanlar tarafından Bank Asya’da açılan hesaplara yatırıldı.

Gelelim kredi oyununun nasıl deşifre olduğunun detaylarına…

Kaynak Holding ile ilgili mail trafiğini inceleyen uzmanların dikkatini 6 Şubat 2014 tarihli bir yazışma çekti. Uzmanlar, Kaynak Holding bünyesindeki bir şirket yöneticisinin çalışanlara ‘toplu kredi çekimi’ ile ilgili attığı maili buldu. Söz konusu mailde, özel bankadan gelecek görevlilerin FETÖ’ye ait Işık Yayınevi’nin salonunda bekleyeceği, tüm çalışanların buraya giderek kredi sözleşmesini imzalaması gerektiği talimatı veriliyordu. Söz konusu özel bankayla yapılan yazışmada, Gülen’in ‘Bank Asya talimatı’ verdiği dönem 285 Kaynak Holding çalışanına yüklü miktarda kredi kullandırıldığı belirlendi.

192 BİN YENİ HESAP

Soruşturma genişletilince, yine Türkiye’nin en büyük özel bankalarından birisinin de aynı yöntemle Kaynak Holding çalışanlarına toplu kredi kullandırdığı belirlendi. Yapılan incelemede yine aynı dönem Kaynak Holding çalışanı 659 FETÖ’cüye kredi verildiği saptandı…Her iki bankada hesap hareketi olan tam 4 bin 937 Kaynak Holding çalışanı olduğu belirlendi.

Emniyetin ve BDDK’nın yaptığı incelemelerde, Pensilvanya’nın talimatıyla Bank Asya’da toplam 192 bin yeni hesap açılmış.

Daha önce de söylediğimiz gibi FETÖ’nün gizli destekçileri tek tek ortaya çıkacak. Bu soruşturma da bunun son örneği…

Akşam
20 ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER