DÜNYA

Mehmet Sait Kılıç : Yamyamların feriştahı ve Salih Müslim

Tarih
06 Mart 2018
İzlenme
2159 Kişi
 Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel, "çok kutuplu dünyada yaşanıldığını ve önemli olanın AB'nin hangi rolü oynayacağı sorusunu yanıtlamak olduğunu" belirtmiş. Belirtir ya, en doğal hakkıdır...

 

Gabriel konuşmasını, "tek başına bir vejetaryen olarak yamyamlar dünyasında işimiz zor olacak" diyerek bitirmiş. Bitirir ya, bu da hakkıdır.

 

Konuşmasının içeriğine bakınca, çoğunun fasa fiso olduğunu görüyorsunuz.

 

Almanya'yı (AB'yi) vejetaryene, Amerika ve Rusya'yı da yamyama benzetmiş...

 

Bazı sorularımız olacak, sorarız ya, o da bizim en doğal hakkımızdır.

 

Birinci soru: Askeri güçlerinizin ve savaş ekipmanlarınızın Ortadoğu'da (Irak ve Suriye'de) ne işi var?

 

İkinci soru: Yunanistan'ı borçlandırarak batıran siz değil misiniz? Benzer şeyleri İspanya, İtalya ve İrlanda için de yapmaya çalışmıyor musunuz?

 

Demem o ki, eğer siz vejetaryenseniz Japonya ve Güney Kore nedir?

 

Kusura bakmayın ama siz ancak yamyamların feriştahı olabilirsiniz...

 

Gelin Gabriel'in söylemlerine meal verelim: "Alman emperyalizmini yöneten güçler olarak dünyanın petrol ve doğal gaz yumurtlayan bölgelerinden yerler talep ediyoruz."

 

Yani Ortadoğu'da cereyan eden Üçüncü Paylaşım Savaşı'ndan aslan payı istiyoruz...

 

Gelinen aşamada, Alman emperyalizminin asıl hedefinin "oyun kurucu dünya gücü" olmak istediğini çok net görüyoruz. Tıpkı geçmişte olduğu gibi.

 

Evet, Almanya dünyanın başına iki kere bela oldu. Bunu Militarist ve faşist kimliğiyle iki kere dünya savaşına neden olarak yaptı. İkisinde de mağlup oldu.

 

Birinci mağlubiyetin bedelini iç savaşla, ikinci mağlubiyetin bedelini de ikiye bölünerek ödedi.

 

Şimdi bu, üçüncü denemesidir.

 

Bunu AB'nin patronu olarak ve AB'yi çıkarları doğrultusunda kullanarak yapmaya çalışıyor...

 

Dünyayı yeniden boyunduruğu, denetimi ve etkisi altına almak istiyor...

 

Anlayacağınız bir metot farkı söz konusu.

 

Şimdi işi öküzce değil de kibarca yapmaya çalışıyor.

 

(Erdoğan'ın Almanya'ya meydan okuması ve posta koyması boşuna değil yani.)

 

***

 

Türkiye, Almanya'dan Salih Müslim'in geçici olarak tutuklanmasını ve iade edilmesini talep etmiş.

 

Meseleye çıkar ilişkileri açısından bakarsanız, Almanya'nın bu mevzuda bildiğini okuyacağını ve uyuzluk edeceğini görürsünüz.

Evet, Almanya'nın PKK ve PYD konusunda bize gıcığı vardır, o yüzden bu herifler Salih Müslim'i iade falan etmez.

Sabah
6 Mart 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver 2

    06 Mart 2018
    6 0
    ULAN DENİZ YÜCEL NASIL VERİLDİ.. neye karşılıktı o. yoksa rehin alınan bir büyüğümüz mü vardı da hemen ertesi gün salındı. adam bile şaştı gördünüz.almanya zırnık vermez.hiç burnunu sürtmediniz ki almanlarn.bari göçmen anlaşmasını iptal edin be.Her yapılan almanların lehine. OLMA KESER GİBİ HEP BANA,HEP BANA...OL TESTERE GİBİ BİR SANA ,BİR BANA.. bunu almanlara öğretecek bir kahraman aranıyor.
  • hursit dilaver1

    06 Mart 2018
    2 0
    bizim medya ya bizle dalga geçiyor ya da tvdeki suresini doldurup en yakın barda 2 tek atmanın derdinde. soru..soru üstne gabriyel müslümü verir mi,verecek mi bizim bakanla görüştü sonuç ne zaman.. böyle aptal sorular. hala gabriyelin ya da merkelin bu müslümü ya da FETO hainlerinden bir ikisini verecek mı sanırlar.
  • hursit dilaver

    06 Mart 2018
    0 0
    anladım ki bu iş sponsorlarla oluyor. birine ABD dış bakanı sponsor oldu,deniz yücele merkel.. şimdi iş enis berberoğluna ve izmir papazı ya da cumhuriyet yazarlarına sponsor bulmak..yakında bulunur zaten. BİLABEDEL DENİZİ VERDİYSEK,BÜYÜKLERİMİZİN BİR BİLDİĞİ VAR Kİ, HİKMETLERİNDEN SUAL OLUNMAZ TABİ.
  • hursit dilaver

    06 Mart 2018
    0 0
    elbet bilmediğimiz şeyler oluyor. haini bu kadar bol devlet var mı acep.yunanın iki askerini, oraya kaçan FETÖ cülerle takas falan edelim deriz. ama bizim devlet müslim salihte olduğu gibi yunan takasına da hayır diyor.. niye.. dönen dolap ne.aynen deniz yücel gibi.idemek casusu veya hain takasına prensibte karşıyız. peki İZMİR PAPAZINI, PANDİSPANYA ZANGOCU İLE TAKAS DENİRSE, AMERİKALILAR TARAFINDAN.. NE ETCENİZZZZ.
  • hursit dilaver

    06 Mart 2018
    1 0
    salih müslim ha..yahu siz anında deniz yüceli niye verdiniz. acep suudi arabistanın urdün müydü, lübnan mıydı, esir aldıkları ya da rehin aldıkları gibi bizim de o sıralarda orada rehinimiz m vardı.adamanında 8-10 senelik mapus yiyeceken salındı da kendisi de şaştı malum.kimi rehin ettiler orada acep.. ki deniz ayrıldıktan sonra rehin serbest bırakıldı...mı acep..bizim medya da sus pus..şaşıyorum dostlar
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER