POLEMİK

Mehmet METİNER : Afrin’i siyasete alet etmeyelim!

Tarih
16 Şubat 2018
İzlenme
1305 Kişi
 Bu laf son günlerde sıkça telaffuz edilmeye başlandı. 

Bu lafı kimlerin dediğine bakarak ne kastettiklerini anlamak mümkün. 

Bu laf doğru gibi görünen yanlış bir laf. 

Özünde kirli bir hesaplaşma barındıran bir laf.... 

Hadi daha açık söyleyeyim: Erdoğanfobizmin sözümona Mehmetçik hassasiyetine büründürülmüş yeni kılıfı... 

Milletin Afrin operasyonuna verdiği muazzam destek onları rahatsız ediyor. 

Milletimizin kahir ekseriyetinde beliren “milli bilinç” ve “milli diriliş”in milletin seçilmiş lideri Erdoğan’ı siyaseten daha güçlü kılacağını düşünen malum odaklar “Afrin’i siyasete alet etmeyelim!” demeye başladılar. 

O malum odakların 2019 siyasi hesapları biliniyor. 

O siyasi oyunda kendine alan açmaya çalışan eski bir genel kurmay başkanının kaçak ve kirli siyaset yöntemlerine Afrin’i, daha doğrusu ordumuzu dahil etmesi üzücüdür. 

Kendisi adına üzücüdür. 

Hem sahada kirli ve kaçak bir siyaset yürüteceksiniz, hem de Afrin’in siyasete alet edilmemesi gerektiğini söyleyeceksiniz, e pes vallahi! 

Komutanlığındaki başarısızlığı tescilli bir kibir abidesinden başarılı bir siyaset ve devlet adamı çıkmayacağını söylemek bile gereksiz. 

O siyaseten kıt akıllı ve dahi ipsiz takımından birileri hemen diyeceklerdir ki bu korku niye? 

O eski genelkurmay başkanı zatı eleştirdiğimizde akıllarına gelen tek şey “demek ki bu ismin adaylığından pek korkuyorlar!” lafı olan o pazarlamacı ekibine diyeceğim o ki pazarlamaya çalıştıkları zat korkmadan ve dürüstçe siyaset yapmayı öğrensin ilkin! 

Kendine güvenen kiminle yol arkadaşlığı yapıyorsa alenen gösterir, safını belli eder ve mertçe ortaya çıkar. 

Siyaset meydanı yüreği olan herkese açıktır. 

Korkak ve kaçak güreşmeye gerek yok. 

Eski ünvanını siyaseten bir yere gelmek için kullanan birinin, Afrin üzerinden hem ordunun içine hem de Cumhurbaşkanımızın şahsında siyaset kurumuna kaçak hamle yapması kötü ve acemi bir siyasetin eseridir. 

Belli ki kendini hâlâ o darbe dönemi Türkiye’sinin paşası zannediyor. 

Siyasetin acemisi olan o eski paşa kendisini sadece apoleti üzerinden kullanan siyaset simsarlarının oyununda bir alet olduğunun bile farkında değil. 

“Afrin’i siyasete alet etmeyelim!” diyen birinin bu siyasi alet oyunlarının farkında olmaması ne hazindir! 

***   

Sahi Afrin’i kim siyasete alet ediyor? 

Erdoğan mı, Bahçeli mi? 

Erdoğan bu ülkenin lideri. 

Afrin operasyonu terörle mücadelenin bir başka safhasıdır. 

İçerde ve dışarıda bu meşru ve haklı mücadelemize laf eden siyasetçilere Erdoğan ve Bahçeli cevap verirken Afrin’i siyasete alet mi etmiş oluyorlar? 

Afrin operasyonu başladıktan sonra ÖSO’yu durduk yere “terörist” ve Türkiye’yi de “Terörist ÖSO ile işbirliği yapan ülke!” ilan eden CHP Afrin’i siyasete alet etmiyor da bu FETÖ ağızlı ihanetçi söyleme cevap veren Erdoğan ve Bahçeli mi Afrin üzerinden siyaset yapmış oluyor? 

ABD’nin ve AB ülkelerinin Afrin operasyonundan duydukları siyasi rahatsızlığı suratlarına Osmanlı tokadı gibi indiren Erdoğan ve Bahçeli mi Afrin’i siyasete alet etmiş oluyor? 

Kılıçdaroğlu ve bilumum PKK/HDP muhibbi çevreler “Afrin’e sakın girilmesin!” dediklerinde Afrin’i siyasete alet etmiş olmuyorlar da onlara milletimizin arzuladığı karşılığı veren Erdoğan ve Bahçeli mi etmiş oluyor? 

Hadi ordan! 

Niyetiniz de, safınız da, derdiniz de belli sizin. 

Herkes bilsin ki terörle mücadele askeri boyutları olan siyasi bir mücadeledir. 

Bu ülkeyi yönetenler ve bu ülkeden yana olanlar terörle mücadelenin siyasetini yapmak durumundadırlar. 

Terör sevicilerinin ve çeşitli kılıklardaki ABD muhiplerinin “Afrin’e girmeyelim! Barış hemen şimdi!” kılıfına büründürülmüş gayrı milli siyasetlerine karşı Afrin üzerinden milli bir siyaset inşa etmek boynumuzun borcudur. 

Bilesiniz ki her kim bu kritik süreçte “Afrin’i siyasete alet etmeyelim!” diyorsa, başkalarının ülkemize karşı başlattıkları ihanetçi siyasetin bilerek veya bilmeden aleti konumundadırlar. 

Erdoğan liderliğinde güçlü bir devlet yönetimi ve cesur bir milli siyaset kurumu olmasaydı bugün Afrin operasyonu olmazdı. 

O yüzden “siyasete alet!” lafazanlığı üzerinden Erdoğan’ın şahsında Bahçeli’nin desteğiyle tahkim edilmiş bu güçlü milli siyaset hattı yıpratılmak isteniyor. 

Star
16 Şubat 2018

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER