DÜNYA

Mehmet BARLAS :Trump’ın görevi devralmasını beklerken

Tarih
21 Aralık 2016
İzlenme
1724 Kişi
Biz Türkiye olarak bu problemli günleri de nasılsa geride bırakacağız.

Genlerimizdeki binlerce yıllık devlet bilgisi, bunlara benzer nice problemli günleri atlatabilmemizi sağlamıştır.
Ama hem komşularımız Irak ve Suriye için, hem de günümüz dünyasının en sorunlu ülkesi Amerika Birleşik Devletleri için, problemsiz günlere geçiş çok kolay olmayacaktır.

Hep felaket götürdü
Dünyanın her köşesindeki sorunları tam anlamadan bunlara adeta atlayan ABD'nin Ortadoğu coğrafyasında neden olduğu krizleri, yaşayarak görmekteyiz.
Amerika'nın müdahale ettiği her ülkede iç savaş çıkmış, o ülkeler bölünmüş ve insanlar kitleler halinde evlerini yurtlarını terk etmek zorunda kalmışlardır.
Aynı duruma Türkiye de konu edilmiş ama halkın demokrasiye sahip çıkması ve başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere seçilmiş yöneticilerin bilinçli ve kararlı davranmaları ile tehlike büyük ölçüde bertaraf edilmiştir. Yine de devam eden tehlikeleri, başta da söylediğim gibi, binlerce yıllık devlet birikimimiz ile bertaraf edeceğiz.

Trump bilmecesi
Sade bu bölgenin değil tüm dünyanın beklentisi seçilmiş Başkan Trump'un, görevi sona ermekte olan Obama'dan farklı bir yaklaşımla ABD dış politikasını kriz eksenli olmaktan çıkartmasıdır. Clinton- Bush- Obama çizgisindeki ABD yönetimi, ilişkide bulunulan ülkelerin gerçekleri yerine CIA benzeri istihbarat örgütlerinin projelerine dayalı biçimde hareket etmiştir.

Bekleme dönemi
Bu duruma en somut örnek bir CIA ürünü olan FETÖ'nün, Türkiye'deki girişimleri ayyuka çıkmasına rağmen ABD tarafından himaye edilmesidir.
Şimdi kısa bir bekleme dönemi yaşamaktayız...
Yeni Başkan Trump'ın 20 Ocak'ta görevi devraldıktan sonra izleyeceği yol belli oldukça, bu bekleme dönemi adım adım sona erecektir.

Sabah
21 Aralık 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Aaa

    22 Aralık 2016
    0 0
    Trump göreve devralan bir başkan olarak pek bir şey olmayacak obamada başkan olduğunda da Hüseyin diye umutlanmistik gizli müslüman mı diye işte ne oldu durum ortada Trump gelince daha beter olacak özellikle müslümanlar için hayırlısı inşallah
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER