SİYASET

Mehmet Barlas : Seçimler ertelenmesin

Tarih
16 Şubat 2023
İzlenme
1022 Kişi
Biliyorum, seçimleri konuşmanın yeri ve zamanı değil. Acımız çok taze ve enkaz altından hâlâ müjdeli haberler geliyor. Ama bazı köşe yazarları bu tartışmayı çoktan başlattı. Sosyal medyada depremin ilk gününden beri bu konu tartışılıyor.
Türkiye düşmanları, koro halinde seçim tarihinin belirsiz olduğunu iddia ediyor. Amaçları Türkiye'nin artık yönetilemeyen bir kaos ülkesi olduğu yalanını dünyaya yaymak. Koronun başında da FETÖ'cüler var.
Ben depremin ilk gününden bu yana söylüyorum. Evet içimiz yanıyor ama biz bu yangının içinden güçlenerek çıkacağız. Eksiklerimiz, hatalarımız ve zaaflarımız olabilir. Bunun özeleştirisini yapacağız. Ama kendimize haksızlık da etmeyelim. Bir afet yönetiminin nasıl olduğunu dünyaya gösterdik ve göstermeye devam ediyoruz.
Gelelim seçim konusuna... Eğer Yüksek Seçim Kurulu açısından bir sorun yoksa seçimler bir gün bile ertelenmemelidir. Türkiye 18 Haziran'da bu seçimleri yapabilir. Cumhurbaşkanı Erdoğan, dünkü konuşmasında "Kaybedecek tek bir dakikamız bile yoktur" demişti. Aynı görüşteyim. Seçim tartışmalarıyla kaybedecek vaktimiz yok. Seçimler zamanında yapılsın. 
Eğer muhalefet seçim tarihiyle oynamaya çok istekli ise yerel seçimler 9 ay geriye çekilsin. 18 Haziran'da yerel ve genel seçimleri birlikte yapalım. Üst üste seçimlerle kaybedeceğimiz enerjimizi Türkiye'yi ayağa kaldırmak için harcayalım.

ARINÇ'IN DEDİĞİNİN TERSİ YAPILMALI
Son yıllarda AK Parti'nin ve Türkiye'nin iyiliği için tek bir söz söylemeyen eski TBMM Başkanı Bülent Arınç'tan geçen gün sürpriz bir çıkış geldi. Arınç, deprem nedeniyle seçimlerin ertelenmesi çağrısı yaptı ve ekledi: "Ne mayısta ne haziranda seçim olmaz, olamaz."
Muhalefet bu sürpriz çıkışa şaşırmamış görünüyor. Bazı AK Partililer de Arınç'ı takdir etmiş. Ben tam tersini düşünüyorum. AK Partililer, Arınç'ın bu çağrısına çok temkinli yaklaşmalı. Eğer iktidarın lehine olacağını düşünseydi asla böyle bir çağrıda bulunmazdı. Arınç, "Ertelensin" diyorsa tam tersinin yapılması en doğrusu olacaktır.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER