DÜNYA

Mehmet Barlas : Yeni dünya düzeninde tek titreyen Angela Merkel değildir

Tarih
29 Haziran 2019
İzlenme
2749 Kişi
Olacak iş değil. Almanlar sert ve kararlı insanlar olarak bilinirler. Bir Alman başbakanının durup dururken titremeye başlaması belki romanlarda ve filmlerde mümkün olabilirdi. Ama 64 yaşındaki Başbakan Angela Merkel'in kamuoyu önünde ve değişik törenler sırasında durup dururken ikide bir de titremeye başlaması, dünyanın değiştiğinin işareti mi acaba?

Bekleriz
Merkel'in rahatsızlığını teşhis edecek imkanlar Alman hastanelerinde yoksa, kendisini Türkiye'ye bekliyoruz. Bayan Başbakanın sağlığına kavuşması için gereken her şeyi yaparız. Bu sırada Merkel yönetiminin FETÖ'cülere kucak açmasını, 15 Temmuz darbecilerine sığınma tanımasını ve Türkiye aleyhindeki faaliyetleri unutmaya hazırız. Yeter ki bu kadıncağız durup dururken titremeye başlamasın artık.

barlas ntv ile ilgili görsel sonucuTrump olayı
Ama yeni dünyada böyle şaşırtıcı sahnelere her an tanık olunabilir. Mesela şu Amerika'nın Donald Trump'ına bir baksanıza... Her sabah kalkıp haber ajanslarını dolaştığımda "Acaba bugün Trump kime musallat oldu" diye olayları gözden geçiriyorum. Bir gün İran, ertesi gün Çin, bir sonraki gün Hindistan ve Rusya ve tabii Türkiye...

Alışığız
Trump sarı saçlarını uçuştura uçuştura, Amerika içindeki muhaliflerine ağır hakaretler ederken, İran'a koyduğu ambargo yetmiyormuş gibi İran'ın Cumhurbaşkanına ve Dışişleri bakanına da yaptırım uyguluyor. Ama tabii ki biz bu gelişmelere şaşırmıyoruz. Çünkü ajan papaz Brunson krizi sırasında bizim Adalet Bakanımız ve İçişleri Bakanımıza da yaptırım kararı almamış mıydı?

Kim kime dum duma
Cumhurbaşkanı Erdoğan böyle bir dünyada Türkiye'nin çıkarlarını ve güvenliğini koruyor.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER