DÜNYA

Mehmet Barlas : Şimdi sıra “Amerikan Baharı”na mı geldi?

Tarih
20 Ocak 2017
İzlenme
2314 Kişi
Değişik isimlerle Orta Avrupa'yı, Ortadoğu'yu, Latin Amerika'yı altüst eden sözde demokrasi eylemleri, şimdi Amerika'ya taşınmışa benziyor. Libya'yı kana boğan, Mısır'a Sisi darbesini getiren "Arap Baharı"nın bize yansıma biçimi de "Gezi Kalkışması" olmamış mıydı? Taksim'den canlı yayın yapan yabancı televizyonları, her kalkışmada ortaya çıkan piyano çalan adamı unuttunuz mu?

Trump'ı protesto
Evet... Şimdi sıra Amerika Birleşik Devletleri'nin karıştırılmasına geldi. Çünkü Trump başarılı olursa ne yapacaklarını bilemeyen Beyaz Amerikalıların buldukları çözüm, bir "Amerikan Baharı" yaratmaya kadar dayandı. Trump'ın yemin törenini boykot etmeye kadar dayanan eylemlerin sokağa yansıması ise kalabalıkların gece vakti kentlerin caddelerine dökülüp, Trump'ı protesto etmeleri şeklinde gelişiyor.

Maaşlı eylemciler
Washington Times'ın haberine göre "Demand Protest" adlı şirketin onlarca kentte Trump karşı protestolara katılanlara 2500 dolara kadar ödeme yaptığı belirlenmiş. Göstericilere katıldıkları her eylemde saat başına 50 dolar ödeme yapıldığı kaydedilen habere göre, göstericilerin "maaş" alabilmek için yılda en az altı eyleme katılmaları gerekiyormuş. Daha önce protestolardan bazılarının Demokrat başkan adayı Hillary Clinton'a sempatisini gizlemeyen yatırımcı George Soros'un sponsorluğunu yaptığı gruplar tarafından organize edildiği belirtilmişti.

Trump'ın işi zor
Bugün yemin ederek görevi Obama'dan devralacak olan Trump'ın işi kolay değil. Çünkü ağızlarından Demokrasi ve Anayasa kelimelerini düşürmeyenlerin ülkesi Amerikan derin devletinin kurumları, Trump'ı nasıl yok edeceklerini bile düşünüyorlardır. Başkan Kennedy'nin de kardeşi Robert Kennedy'nin de öldürüldüğü bir ülkeden söz ettiğimizi hatırlatalım. Ve hukukun üstünlüğü denilince "Guantanamo Hukuku"ndan mı söz edildiğini araştırmayı unutmayalım.

Sabah
20 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER