DÜNYA

Mehmet Barlas : Dünya büyük bir tiyatro sahnesine dönmüş gibiydi

Tarih
15 Ekim 2018
İzlenme
1227 Kişi

Sanki tiyatrodaymış gibiydi...
Sahne Beyaz Saray'ın Oval Ofisi'ydi... Oyuncular da Donald Trump'la ajan papaz Brunson'dı...
Brunson yere diz çökmüş, sol elini Trump'ın omzuna koymuş, sağ elindeki bir kâğıttan da daha önce yazdığı duayı okuyordu...

Dua sahnesi
- Sayın Başkan... Ülkemizi daha ileri hedeflere taşımak için gösterdiğiniz çabayı Allah dadesteklemektedir... Hayatta her zaman başarılı olmanızı Allah'tan niyaz ediyorum... Falan, filan...
Amin...

Trump mutluydu
Böyle bir şeyler söylüyordu duasında Brunson...
Donald Trump da boynunu eğmiş, duayı kısık gözlerle dinliyordu. Sonra televizyon kameralarına konuştu ve Türkiye ile ilişkilerin, Brunson sorunu ortadan kalktığına göre eskisi gibi olacağını falan söyleyip, Brunson'ın özgürlüğüne kavuşmasından ötürü Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Kaşıkçı trajedisi
İstanbul'daki bir tiyatroda da, Suudi Konsolosluğu'na girip bir daha çıkamayan "Cemal Kaşıkçı Trajedisi" sahnelenmekteydi.
Bu trajediye katılmak için Suudi Arabistan'dan gelen görevliler, konsolosluğun odalarını badanalıyorlardı.

Weber'in rüyası
Bir başka tiyatro sahnesinde de Bavyeralı siyasetçi Manfred Weber, Hollanda gazetesi De Telegraaf'a demeç verirken AB Komisyonu Başkanı seçilmesi halinde Türkiye ile üyelikmüzakerelerine resmen son vereceğini söylemekteydi.

Kırmızı çizgi çekecekmiş
Önümüzdeki yıl Jean-Claude Juncker'den boşalacak AB Komisyonu Başkanlığı'na aday ve Avrupa Parlamentosu'ndaki en büyük grup olan Hıristiyan Demokrat Avrupa Halk Partisi'nin (EPP) lideri olan Alman politikacı Manfred Weber, "Türkiye'ye kapıları tamamen kapatacağım.
Türkiye'nin AB üyeliği konusunun üzerine bir kırmızı çizgi çekmek istiyorum" diyordu.

Eski günler
Almanya'nın dört müttefik tarafından işgali ertesinde Türkiye'ye misafir işçi olarak gelen Alman dostları ya da Hitler'den kaçan Alman Yahudilerini hatırladım..

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER