DÜNYA

Mehmet Barlas : Beyaz Amerikalılar Beyaz Türklerden çok farklı değil

Tarih
14 Ağustos 2017
İzlenme
1345 Kişi
 Biz burada "Beyaz Türkler"in hangi gruplardan oluştuğunu tam olarak tahlil edemedik... Özellikle FETÖ'cüler kendilerini "Kemalist" ya da "Laikçi" olarak tanımlayan kesimlere sızdığından beri, Beyaz Türkler de bir cemaat yapısına girdiler. Bu cemaatin belirgin özelliği Tayyip Erdoğan'dan nefret etmek... Fetullah Gülen'in bedduaları bu cemaat üyelerinin ibadetinin ağırlıklı ritüeli halinde. Bu kesim insanlar için "Vatan", başarısız bir darbe girişimi ertesinde kaçanlara sığınma hakkı tanıyacak ülkelerden herhangi biri olabilir.


Beyaz Amerikalılar 
Evet... Biz Beyaz Türklerin hangi gruplardan oluştuğunu tam olarak tahliledemedik ama Amerikalılar "Beyaz Amerikalılar"ın kimler olduklarını çok iyi biliyorlar. Önceki gün Virginia eyaletinin Charlottesville kentinde facia ilesonuçlanan "Beyaz Amerikalılar"ın yürüyüşüne "Neo-Naziler", "Dazlaklar", "Ku Kluks Klan üyeleri" ve genel olarak ırkçılar katıldılar.
"Amerika'yı geri istiyoruz" sloganı ile her çeşit farklılığa ve özellikle siyah derilileri konu alan "Medeni Haklar"a karşı çıkan Beyaz Amerikalıların yürüyüşüne dalan bir otomobil ve bu olayı izleyen kargaşa sonunda kentte olağanüstü hal ilan edildi.

Faşizm taptaze 
Gerek ABD'de gerekse bizde yaşananların gösterdiği bir gerçek var. Karl Marx'ın dünya proleterlerinin birliğini hedef alan çağrısı artık sosyoloji ve siyasal bilimler kürsülerinde antika muamelesi görüyor. Ama kine ve nefrete dayalı olarak çeşitli ülkelerin Beyazlarını uluslararası dayanışma zeminlerinde birleştiren faşistideoloji, hâlâ taptaze.

Trump da Beyaz değil mi?
Başkan Trump Virginia eyaletindeki olayları hemen kınadı. Ama Trump'ın kendisi de tüm söylem ve davranışları ile tipik bir Beyaz Amerikalı değil mi? Latin kökenli göçmenlere karşı seslendirdiği ayıplı suçlamalar ve "İslamofobi"yi Müslüman ülkelere vize yasağı getirerek bir uygulama haline sokması onun kimliğinin ana çizgileri. "Önce Amerika" diyerek dünyanın geri kalanını adeta düşman görmesi de Trump'ın bir başka yönü.

Neler göreceğiz
Kendi halkına ateş açan hainlerin darbe girişimlerini haklı bulanların Amerika'daki uzantıları, bakalım aynı senaryoları orada da sahneleyecekler mi? Yani bir gün ABD'de de bir darbe girişiminin haberini aldıktan sonra, bu girişimin faillerinin Almanya'ya sığındıklarını da görecek miyiz?

Sabah
14 Ağustos 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER