DÜNYA

Mehmet BARLAS : ABD’de yaşamanın riskleri giderek artıyor

Tarih
10 Ocak 2017
İzlenme
1707 Kişi
Sık sık sorulan sorulardan biri "Bu işler nereye varacak" şeklinde değil mi? Endişelerini sorulardan öteye eylemlere dayamak isteyenlerin de "Acaba bir başka ülkeye göç etsek mi" dediklerini bile duymuyor muyuz?

Endişeleri akıllarından daha uzun bu kişiler Türkiye'de yaşadıkları için şükretmeyi bir öğrenebilselerdi en azından huzura kavuşurlardı. Bırakın Suriye ya da Irak'ta yaşamanın risklerini yahut Yunanistan'ın iflas etmiş ekonomisinde açlıkla boğuşan emeklilerden biri olmayı... Bunlar ya Amerikalı olsalardı acaba endişelerini nasıl dizginleyebilirlerdi?

Cinayetli demokrasi
Başkanlık seçimini Hillary Clinton'ın kaybetmesi ve Donald Trump'ın kazanması ile Amerikan derin devletinin bütün foyaları açığa çıktıktan sonra, bu ülkede uzun yıllardır uyutulan vatandaşlar şimdi kâbuslar yaşamaya başladılar. Öylesine uyutulmuş bir toplum ki bu, Başkan Kennedy'nin öldürülmesi yetmeyince kardeşi Robert Kennedy de öldürüldü ve Amerikan demokrasisi, hiçbir şey olmamış gibi yoluna devam edebildi.
Şimdi de mesela CIA ajanı Robert David Steele'in söylediği gibi. "Donald Trump zannediyorum ki suikasta uğrayan John F. Kennedy'den sonra kontrol etmekte en zorlanacakları Başkan... Kendisi herhangi bir zaman suikasta uğrayabileceğini biliyor."

Seçim hileleri
Tabii başka durumlar da var. Mesela Clintoncı istihbarat örgütleri, Trump'ın seçim zaferini bizzat Putin'in talimatı ile Rus istihbaratçılarının Amerikan seçim sistemine girmiş olmasına bağlıyorlar. Oysa daha somut bir iddiaya göre elektronik oy sahteciliği ile Hillary Clinton 13 eyalette Demokrat rakibi Sanders'in önüne geçmişti. Ama Başkanlık seçiminde Hillary Clinton'ın kullandığı elektronik oy sahteciliğini durduruldu.

Trump çok farklı
Clinton ekibinin aktif bir üyesi olan Obama ise, görevi Trump'a devretmesine günler kaldığı halde, neredeyse Rusya ile savaş çıkartacak adımlar atıyor. Dün Twitter hesabından bu konuya ilişkin bir mesaj yayınlayan Trump ise "Sadece aptal insanlar Rusya ile iyi ilişkiler kurmanın kötü olduğunu düşünebilir" diyerek görüşünü açıkladı.
Kısacası Türkiye'de yaşadıkları için endişe içinde bulunanlar akıllarını başlarına toplayabilselerdi "İyi ki Amerika'da yaşamıyoruz" derlerdi.

Sabah
9 Ocak 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER