GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Gülen ile Demirtaş 6 yıl kurye aracılığıyla görüştü

Tarih
19 Kasım 2016
İzlenme
1837 Kişi
Star gazetesinin dünkü manşet haberi ilginçti. FETÖ-PKK soruşturmasında elde edilen belgelere ve istihbarat raporlarına göre Fetullah Gülen ile HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş’ın kurye aracılığıyla irtibatta olduğu tespit edilmiş. Demirtaş’ın kuryesi bir HDP’li ancak FETÖ’cülerin “HDP’li şakirt” dediği, HDP içindeki FETÖ’nün öğrencilerinden ya da elemanlarından “Erhan Kahraman” isimli biri.

HDP’li şakirtin temasta olduğu FETÖ’cüler ise Fetullah Gülen’in kardeşleri Kutbettin ve Mesih Gülen. Güvenlik raporlarına göre Gülen ile Demirtaş arasındaki “kurye” aracılığıyla yapılan görüşmeler altı yıl öncesine kadar uzanıyor. Adı son günlerde sık sık gündeme gelen FETÖ’cü Kaynak Holding’in İzmir’deki bir matbaası, kuryelerin görüşme merkezi olarak kullanılmış.

Her görüşmeden sonra “HDP’li şakirt”in Demirtaş’a, Gülen’in kardeşlerinin ise Pensilvanya’ya bilgi aktardığı tespit edilmiş. Habere göre, söz konusu aktarılan bilgilerin ayrıntısı kayıtlarda mevcut.

FETÖ ve HDP arasındaki bağlantıya dair çok önemli ipuçları sunan Muammer Başkan imzalı Star gazetesi haberinin devamının gelmesini umalım.

Çünkü son yıllarda yaşadığımız karmaşık olayların, siyasi komploların, darbe girişimi ve kaos süreçlerinin arkasında bu görünmez ilişki ağı yatıyor.

Görünürde birbirine karşı uçlarda bulunan örgütlerin, perde gerisinde aslında birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğu her geçen gün biraz daha açığa çıkıyor.

Kandil’den 15 temmuz talimatı

Star gazetesi Genel Yönetmeni Nuh Albayrak’ın üç gün önceki haberi de bu önemli örneklerden biri.

Nuh Albayrak’ın 16 Kasım’daki yazısında güvenlik güçlerinin elinde olan üst düzey bir PKK’lının şu anlatımları, Pensilvanya ile Kandil arasındaki bağlantının boyutlarını gösteriyor: “...2015’in sonunda, birdenbire ve koşulların hiç uygun olmadığı bir dönemde Kandil’den ‘Şehirlerin dağ kadrosundan gerillalar ve her türden ağır silah ve cephane ile doldurulması’ talimatı geldi. Ve ‘Ordu şehirlere müdahale etmeyecek’ şeklinde bir teminat verildi. (...) Akabinde, şehirlerde yaşanan çok yoğun çatışmalardan sonra Duran Kalkan, ‘sitemkâr ve şikâyetçi’ bir üslupla ‘Ordunun şehirlere müdahale etmesini beklemiyorduk. Bize ciddi kaynaklardan gelen bilgilere göre, Mayıs 2016’da darbe olacak ve Cumhurbaşkanı’nın başını alacaklardı’ dedi. Nitekim, 16 Temmuz günü ‘tüm kuzey güçleri’ olarak tabir ettiğimiz Türkiye’deki örgüt kadrolarına şifreli olarak ‘Askere karşı eylem yapılmaması’ talimatı verildi. Ancak üç gün sonra ‘Askere karşı verilen eylemsizlik kararının kaldırıldığı’ iletildi. Sonuç olarak şehirlerde yaşanan yoğun çatışmalar ve 15 Temmuz darbe girişimi birbiriyle bağlantılıydı.”

Türkiye’ye kurulan büyük tuzağı anlayabilmek için FETÖ-PKK-HDH ve CHP bağlantısı ile bu örgütlerin küresel güç merkezleriyle olan ilişkisini tüm ayrıntılarıyla görmek, incelemek ve çözmek şart.

Yeni nesil küresel savaş yöntemleri kavranamazsa terör yapılanmalarına karşı etkili ve başarılı olma imkanı da yakalanamaz.

Akşam
19 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER