GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Fırat’ın doğusuna ABD şemsiyesi

Tarih
30 Ağustos 2018
İzlenme
1667 Kişi

ABD’nin, PKK ve YPG’nin kontrolündeki Ayn el-Arab ve Haseke’de elektronik radar sistemi kurduğuna yönelik haber ve görüntüler 1990’ların başındaki Irak’ı hatırlattı. ABD, Birinci Körfez Harekatı’yla Irak’ın kuzeyini koruma altına alarak bugünkü “Kürt devleti”nin temellerini atmıştı. Washington’ın aynı modeli -neredeyse bire bir aynısını- Suriye’nin kuzeyi için de hayata geçirmeye çalışması yeniden o günleri hatırlattı.

ABD’nin PKK/PYD bölgesine kurduğu radar sisteminin hedefinde öncelikle Türkiye var. Bu gerçeği sanırım artık kimse inkar edemez. Esed rejimi sanıldığından daha az tehlike arz ediyor ABD için. Suriye’nin kuzeyiyle ilgili bütün planlar Esed rejimini değil, Ankara’yı hedef alarak yapılıyor.

Elektronik radar sistemi, ABD’nin Türkiye’yi hedef alan diğer pek çok hazırlığının sadece bir parçası. Fırat’ın doğusunda onlarca ABD üssü ve eğitim kampı zaten var. Bu üslerde PKK/YPG Türkiye’ye karşı askeri olarak hazırlanıyor. ABD sınırımızda bir terör ordusu kuruyor. PKK’ya binlerce TIR dolusu silah ve mühimmat akmaya devam ediyor.

Şu gerçeği unutmayalım; Suriye’nin kuzeyinde akla gelebilecek her hareketin hedefinde sadece ve sadece Türkiye var. İran’mış, Rusya’ymış, Esed’miş… Bunlara aldanmayalım; ABD veya koalisyona üye diğer devletlerin ve terör örgütünün Suriye’nin kuzeyindeki varlığının tek gerekçesi Türkiye’dir, başka bir ülke değil.

Türkiye’ye karşı güney sınırlarında devam eden büyük bir askeri hazırlık ve kuşatma harekatı yürümektedir. Ankara’nın bu kuşatmaya karşı Fırat Kalkanı ve Zeytin Dalı harekatıyla ortaya koyduğu savunmacı tedbirlere karşı ABD, bu kez bölgeyi Türk uçuşlarına tümden kapatmaya hazırlanıyor. Türkiye, Fırat’ın batısını da, doğusunu da terörden temizleyeceğini açıklayınca, bu yönde askeri bir kararlılık sergileyince -Sincar’da terör örgütünü hava operasyonuyla vurunca – ABD, PKK/YPG’yi şemsiyesi altına alacak daha ileri sayılacak bu adımı attı. Fırat’ın doğusuna “elektronik radar” sistemi kurarak, ivedilikle Türkiye’yi bu bölgeden uzak tutmaya çalışacaklar.

1990’larda Irak’ın kuzeyinde kurdukları uçuşa yasak bölgede bugünkü Barzani devleti filizlendi. Bir 10 yıl sonra da güney sınırlarımızda başka bir devletçik daha türeyecek! Türkiye’yi ekonomik saldırılarla yıpratıp, korkutup “İkinci İsrail”e rıza göstermeye, boyun eğmeye zorluyorlar. Fırat’ın batısında ve doğusunda terör devletine rıza göstermek demek Türkiye’nin kendi bir kısım toprağından da vazgeçmesi anlamına gelir ki, herkes bu tehdidin farkında. Artık Ankara’yı ne kandırmak mümkün ne de korkutarak yola getirmek, teslim almak mümkün.

Türkiye ne Fırat’ın doğusunda ne batısında bir devletçiğe müsaade edebilir. Buna ABD’ye rağmen bile olsa kimse göz yumamaz, müsaade edemez. ABD de bu gerçeği çok geçmeden öğrenecek, Türkiye’ye karşı hazırladıkları o terör ordusunun çok geçmeden nasıl darma duman edildiğini görecektir.

yazının kaynağı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    31 Ağustos 2018
    0 0
    tabi mikropluk etmeyeyim de bu günLerde bizim partililerden çaktırmadan saint tropeze gidiyorum, şeysel adalarına gidip manuella ile akşam yemeği yiyeceğim diye yallah ABDye gidip hem FETÖ ve hem türk düşmanları henry baker takımı ile görüşecekler var mı. SS TEŞKİLATIMIZ YOK. AMA MİT BUNU TAKİP ETMELİ. HEPSİNİN ARKASINA BİR AJAN KOYMALI......unutmayın büyük ihtimalle sembol savaşı ise hicri yılbaşı savaş günü olabilir.
  • hursit dilaver

    31 Ağustos 2018
    1 0
    hiç akıllanmayız. 70li yıllarda skandinav ülkelerine maç için milli takım mı gitmişti ne..GÜMRÜKTE BİZİM FUTBOLCULARI POPOLARINA KADAR SOYUP ARADILAR. burada kıyamet koptu tabi. ama rövanş gün geldiğinde başta RAUF TAMER. biz büyük devletiz, onlar gibi olmayız, onları utandıralım, diyerek havalimanında çiçeklerle karşıladık.BİZ BUYUZ İŞTE. AYNEN ELDE TUZ BEKLEME HALİ.ALLAH İSLAH ETSİN NE DİYELİM.
  • hursit dilaver

    31 Ağustos 2018
    0 0
    AH.. YOKSA DOBRALIK, SÖZ VERME FALAN BATIYA İŞLEMEZ BEYLER. HEP BİZİ KULLANMAYA ALIŞMIŞLAR, AZ BİR DİKLENİNCE BAKIN NELER EDİYORLAR. BAKANA WC İZNİ BİLE VERMEDİLER siz de ne yaptınız..apo itinin posterinin,açadırının yanından başbakan geçti. bir çaya davet etmedikleri kaldı be. unuttunuz tabi. batıya güvenilmez. ama ben derim ben dinlerim. tokat yiyince bana sakın gelmeyin. karşınızda göbek atarım bak. onu da deyvereyim.
  • hursit dilaver

    31 Ağustos 2018
    1 0
    CHP de bunun farkında mı . yoksa el oğuşturup görev mi bekliyor. bilellim..TEK YAPILACAK İŞ. MÜLTECİLERİ AVRUPAYA GÖNDERMEK İÇİN SINIRLARI AÇMAK. YOKSA BİZ KAYBEDERİZ. BATI O ZAMAN ELİ AYAĞI DOLAŞIR HEM PARA VERİR HEM PATRİYOT FALAN. HEM DE SİL
  • Yilmaz karademir

    31 Ağustos 2018
    1 0
    Aynen öyle,orta doğu da bütün hamleler önce İsrailin güvenliğini almak ve Türkiyenin yayılmasını engellemek.Böylece daha rahat petrole çöke bilsinler.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER