GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Fetret dönemi bitti

Tarih
02 Kasım 2015
İzlenme
2527 Kişi

2 Kasım 2015

1 Kasım seçimleri, AK Parti’nin tarihi başarısıyla sonuçlandı. AK Parti’ye rakip üç muhalefet partisinin ise büyük bir başarısızlığı söz konusu. Ancak 1 Kasım seçimlerinin, AK Parti’nin kesin zaferiyle sonuçlanmasının da ötesinde bir anlamı var; seçmen, Gezi ayaklanması ve 17-25 Aralık darbe girişimiyle devletin içine sürüklendiği yaklaşık iki yıllık “Fetret dönemi”ne son verdi. Millet, Türkiye’yi yönetme iradesini, tek başına AK Parti’ye vererek, “yeni Türkiye”nin önünü açtı.

Gezi ayaklanması ve 17-25 Aralık Yargı darbesi girişimiyle, Türkiye Cumhuriyeti devleti maalesef ciddi bir yarılma yaşadı. Devletin bütünlüğü bozuldu. İlk kez devlet içinde büyük bir çatlama gerçekleşti. Bu süreç, darbenin hedefindeki isim olan Erdoğan tarafından “Fetret dönemi” olarak adlandırılmıştı... 30 Mart yerel seçimleri ve 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde AK Parti, ciddi bir oy almasına karşın, ülkeyi yönetme iradesinin belli olacağı 7 Haziran seçimlerinde istenen başarıyı, yani tek başına iktidar gücünü elde edemedi.
Bu tarihten itibaren Türkiye’nin etrafındaki yangın çemberi de hızla daraltılmaya, terör tırmandırılarak devletin ve milletin birliği parçalanmaya çalışıldı. Doğrusunu söylemek gerekirse, 7 Haziran sadece AK Parti’nin değil, Türkiye’nin de sendelediği bir tarihti. Türkiye’ye yönelik saldırılar, tam da bu zayıf anda gelmeye başladı. DAEŞ, PKK ve DHKP-C terörünün bu dönemde artması tesadüf değildi. Ankara katliamıyla, Türkiye büyük bir iç savaşın içine sürüklenmek istendi.
Devleti yöneten aklın paniğe kapılmaması, terör karşısında geri adım atmaması, soğuk kanlılığını koruması; Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı tehlikeyi bıkmadan, usanmadan millete anlatmaya çalışması, bu tehlikeli gidişatı durdurdu. Millet, devlet iradesinin bölünmesine fırsat vermeyerek ülkenin de bölünmesini engelledi. Cumhuriyetimizin 92’nci kuruluş yıldönümüne denk gelen bu seçim başarısı, milletin birlik halinde, aynen Kurtuluş Savaşı’nda olduğu gibi, Türkiye’ye karşı dışarıdan ve içeriden geliştirilen bölünme dayatmalarına geçit vermediğini gösteriyor.
Şimdiden hayırlı olsun.

Akşam 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER