EKONOMİ

Kurtuluş Tayiz : Ekonomiye darbede ikinci perde

Tarih
09 Mayıs 2020
İzlenme
1510 Kişi

Türk ekonomisine yönelik saldırıda ikinci perde sahneleniyor. Birinci saldırı 2018’de Trump’ın Türk lirasını çökertmek için başlattığı kampanya ile zirveye çıkmıştı. Bu kez yine küresel spekülatörler ile içerideki bazı finans kuruluşlarının ortak hareketiyle TL’ye değer kaybettirecek yeni bir operasyon yapıldı. Bu da gösteriyor ki, Koronavirüs salgından güçlü çıkmaya çalışan Türkiye’yi, şimdiden ekonomisini hedef alarak engellemeye çalışıyorlar.

Pandemiden ekonomisi etkilenmeyen tek bir ülke yok. ABD, İngiltere, Almanya, Fransa, İtalya, İspanya başta olmak üzere dünyanın önde gelen bütün ekonomileri Koronavirüs salgınıyla büyük bir darboğaza girdi. Bu sürede sadece ekonomik faaliyetler değil, dünyada hayat durdu.

Türk ekonomisi de bu salgından kaçınılmaz olarak etkilenen ülkelerden biri. Ekonomik saldırıları ve sıkıntıları tam atlattığımız dönemde Koronavirüs salgınıyla karşı karşıya kaldık. Yine de Cumhurbaşkanı Erdoğan liderliğinde Türkiye, yeni bir ekonomik krize ve IMF’e teslim olmadığı gibi Koronavirüs salgınından en güçlü çıkacak ülkelerden biri durumuna geldi.

Sesli Makale - Video -Kurtuluş Tayiz : Mutasyona uğramış FETÖ virüsüTürk ekonomisini hedef alan Londra merkezli bu yeni saldırı dalgasının Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yatırımcılarla yaptığı toplantı esnasında start alması da kendi içinde önemli mesajları barındırıyor. Bu hamle, öncelikle küresel spekülatörlerin Türk ekonomisini istedikleri gibi yönetemediklerini ortaya koyuyor. Ekonomi yönetiminin başında IMF’ye bağlı memurlar olsun, istiyorlar. Başka türlü Türkiye’yi dizginlemeleri zor. Ekonomik olarak dizginlemeyi başaramadığınız bir ülkenin ne siyasetini, ne dış politikasını dizginleyebilirsiniz.

Koronavirüs salgını dünyada bir çok şeyi değiştirdi. Türkiye’nin dünyadaki yeri ve konumu da yeni dönemde değişecek. Erdoğan liderliğindeki Türkiye, büyük bir atılımın eşiğinde duruyor. Türk ekonomisi salgının son bulmasıyla beraber büyük bir sıçrama gerçekleştirecek. Türkiye, bu potansiyeli ve iştahı olduğunu dünyanın en büyük devletlerine yardım göndererek kanıtladı. İşte bu atılımı engellemek için ekonomi üzerinden sabotajlara başladılar. Bildiğin çete savaşı yapıyorlar. Küresel finans çetesi, en etkili nokta olarak ekonomiyi belirleyip oradan sürekli tacizde bulunuyor, yıpratma savaşı sürdürüyor. Burada da sistemi zamanında ona göre elverişli hale getirmişler. İçeride küresel finans çetesiyle işbirliği yapan finansal kuruluşlar var, bunları cezalandırmazsanız, nefeslerini kesmezseniz yarın tekrar sahneye çıkarlar.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER