GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : Adil Öksüz’ü hâlâ kim koruyor?

Tarih
30 Kasım 2016
İzlenme
1940 Kişi
Adil Öksüz, 15 Temmuz darbesinin 1 numarası. Akıncılar Üssü’nde gözaltına alındıktan sonra sevk edildiği mahkemede 20 dakika içinde serbest bırakıldı. Sonrası malum; Öksüz, sırra kadem basarak izini kaybettirdi.

15 Temmuz darbesinin 1 numarasının hikayesinin Akıncılar Üssü’nde başlayıp bittiğini sanıyorduk. Bu yüzden olsa gerek kamuoyu da bu meselenin fazla üzerine gitme gereği duymuyordu.

Ne var ki Adil Öksüz, sanıldığı gibi devlet için tanınmayan, bilinmeyen, adı ilk kez duyulan bir isim değilmiş; 9 Ocak 2015’te Ankara Terörle Mücadele’de Çetin Acar isimli bir vatandaşın verdiği ifadeye göre Öksüz’ün FETÖ yapılanması içindeki yeri, konumu tüm ayrıntılarına kadar biliniyormuş. Buna rağmen Öksüz’ün hakkında soruşturma başlatılmadığı gibi çağrılıp ifadesi de alınmamış. Tabii bu Öksüz de Pensilvanya’ya gidip gelmeyi sürdürerek 15 Temmuz darbesini yönetmiş.

Adil Öksüz, adı etrafında dönen hikayeyi çözemeyen devletin FETÖ’yü çözmesi de pek mümkün görünmüyor. Yüzlerce, binlerce FETÖ’cüyü içeri atabilirsiniz ama FETÖ’yle mücadele tüm hızıyla sürerken; FETÖ’nün 1 numaralı mollasının adı, sanı, kimliği ve görevi devlet tarafından biliniyorken ve bu isim darbenin harekât karargahında yakayı kaptırmışken elinizden kaçırıyorsanız o zaman FETÖ’yle başa çıkmanız çok zordur.

Bu büyük ihmali teşhis etmeden bir FETÖ’cü gelir, diğeri gider; devlet içinde FETÖ’nün tepe isimlerini koruyanları temizlemeden bu örgütle mücadeleyi başarıya ulaştıramazsınız. Bu ihmalin tek telafisi Adil Öksüz’ün yakalanması olur ki, bunun da yolu Öksüz’ü koruyan, kollayan, yakalanmasını engelleyen gücü tespit edip icabına bakmaktan geçer.

YPG’nin diktiği bayrağın anlamı

PKK’nın Suriye uzantısı YPG’nin, Esed güçleri ve Şii milisler ile birlikte Halep’te muhaliflere karşı ortak katliam operasyonları düzenlediği ve muhaliflerden kurtarılan yerlere örgüt bayrağı astığı haberleri geliyor.

Halepli Müslümanların katledildiği yerlerde PKK/YPG bayraklarının asılması Kürtlerle Araplar arasında kapanması imkansız yaraların açılmasına yol açacaktır. Batı’nın YPG’yi “Kürtlerin temsilcisi” olarak sunması da zaten bu yüzden; Amerika ve İsrail, destekledikleri YPG üzerinden Kürtlerle Arapları, Türklerle Kürtleri, Acem’le Kürt’ü birbirine düşman kılmaya ve bölgede yüzyıllarca sürecek etnik çatışmaları körüklemeye çalışıyor.

Taşeron terör örgütlerini kullanan Batı, Ortadoğu’yu her geçen gün biraz daha bölüp ayrıştırıyor, birbirine düşman kılarak uzlaşma zeminlerini ortadan kaldırıyor. PKK/YGP’nin Halep’e diktiği bayrak, küresel güçlerin Kürtleri daha uzun süre Araplarla, Türklerle, Acemlerle savaştırmaya hazırladığı anlamına geliyor.

Halep’e dikilen YPG bayrağı Kürtler adına değil, tam aksine Kürtlerin bağrına saplanıyor.

Akşam
30 kasım 2016 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER