GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : ABD’nin TIR’ları ne olacak?

Tarih
20 Haziran 2017
İzlenme
2096 Kişi
 ABD Başkanı Donald Trump’ın 9 Mayıs’ta Pentagon’un PKK/PYD’yi silahlandırma kararını onaylamasının ardından TIR’lar durmuyor. 15 Mayıs’tan bu yana CENTCOM (Amerikan Merkez Kuvvetler Komutanlığı)’un gerçekleştirdiği 7 ayrı sevkıyatta PKK/PYD’de toplam 348 TIR silah-mühimmat taşındı.

Amerika’nın silah-mühimmat TIR’ları vızır vızır çalışıyor. PKK/PYD’ye cephane taşıyor. Türk sınırına yığınak yapılıyor. Oysa MİT’in yola çıkardığı birkaç TIR üzerinden kıyametler kopmuştu. Türkiye’ye müdahale gerekçesine dönüştürülmeye çalışılan o birkaç TIR yüzünden ülkenin başbakan ve cumhurbaşkanını uluslararası mahkemelerde “savaş suçlusu” olarak yargılatmak istediler.

Bu tablonun şaşırtıcı olan yanı ne ABD ve ne Avrupa ülkelerinin Türkiye karşıtı politikalarıdır; bu devletler, kendi çıkarlarına göre davranmaktalar, tabii şekilde. Şaşırtıcı olan ve hâlâ bir türlü görülmeyen gerçek, yabancı devletlerin bu alçakça planını FETÖ, CHP, HDP ve Türk medyasının ortak bir şekilde desteklemesi ve savunmasıdır.

MİT TIR’ları üzerinden hükümete kurdukları kumpastan elbette netice alamadılar, kumpas başlarına geçti ama ABD ve Avrupa, Türkiye’deki karışıklığı fırsat bilerek büyük mesafe aldı. ABD TIR’ları vızır vızır PKK/PYD’ye silah taşıyor. CHP, HDP ve Türk medyası ise bu sevkıyatlar olmamış gibi davranmakta.

ABD TIR’ları, sınırlarımızda bize karşı terör örgütlerini silaha boğarken içeride yapay krizler çıkarılmaya, milletin dikkati başka yöne çekilmeye çalışılıyor.

Nitekim CHP liderinin başlattığı “Adalet yürüyüşü” de bu amaçla gündeme gelmiştir. CHP, FETÖ ile birlikte MİT TIR’larını durdurarak, hükümete darbe yapmaya kalkıştı; bunun üzerinden de ülkenin başbakan ve cumhurbaşkanını yabancı bir devletin mahkemesinde yargılatmak istedi. Bu ağır suça rağmen Kemal Kılıçdaroğlu“Adalet yürüyüşü”yle yavuz hırsız misali bu gerçeği örtbas etmeye, üste çıkmaya ve milletin aklını çelmeye çalışmaktadır.

“Adalet yürüyüşü”nün diğer bir amacı da FETÖ ile mücadeleyi engellemek ve FETÖ’yle bağlantılı sanıkların dışarı çıkmasını sağlamaktır. CHP’nin başlattığı bu kampanyaya hükümete yakın gazetelerin köşelerinden sahte gözyaşları dökerek, vicdan yazıları yazarak destekleyenler de yok değil. Bu kalemler de CHP ile birlikte kamu vicdanını istismar ederek FETÖ’ye yol açmaya çalışıyor.

ABD ve Batı’nın Ortadoğu’daki yakın ve orta vadeli planlarının içinde harita değişikliği ve yeni bir devlet kurulması hedefi var. ABD TIR’ları bunun için Türkiye’nin düşmanlarına silah ve mühimmat taşımaktadır. MİT TIR’ları üzerinden Türkiye’nin başında kıyameti koparmaya çalışan CHP, HDP, FETÖ, Amerikan TIR’larının içinde ne olduğunu ve ne taşıdığını gayet iyi biliyorlar ama şimdilik ‘cambaza bak’ oyununu oynamaktalar.

Ankara, “Beka tehdidi”nin kaynağını iyi irdelemek zorunda; tehdit dışarıdan değil, daha çok içeridendir.

Akşam
20 Haziran 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Sokaktaki Yurttaş

    22 Haziran 2017
    0 0
    Onlar bu gerçekleri halkın çoğunun da bildiğinin farkındalar. Ne var ki onların tıpkı Mısır' ın Sisi'si gibi halk deyince sadece kendi kemikleşmiş azınlık halindeki destekçilerini anlıyorlar ve Sayın Tayiz'in çok net ifade ettiği gibi emperyalizmin tırlarla hazırladığı tuzağa perde olma çabasındalar.
  • hursit dilaver

    20 Haziran 2017
    0 0
    merve şebnemde dün akşam yasin aktay ne güzel pişmanlığını açıkladı. 2002 de medya ve fikir özgürlüğünü öyle çok verdik ki, şimdi şaşırdık hata etmişiz. hainllik bile serbest dedi. cumbabaya hakaretler, ailesine hakaretler falan hep özgürlük sayıldı.GEÇTİ ARTIK, O KANUNLARI DA DEĞİŞTİREMEZSİNİZ. ORTALIK AYAĞA KALKAR. BU HAİN SÜRÜSÜNE YOL VERDİNİZ DURMAZLAR ARTIK.ARTIK BU KANUNU İYİ BİR KAPIMA SINRASINDA ASKER YAPAR ARTIK.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER