GÜNCEL

Kurtuluş Tayiz : ABD bizi kandırıyor meselesi

Tarih
18 Ağustos 2019
İzlenme
1572 Kişi

Fırat’ın doğusuna müdahale kimsenin aklında bile yokken Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından gündeme getirildi. El-Bab’a, Azez ve Cerablus hattına, İdlib ve Afrin’e başarıyla müdahale edenin, Türk askerini gönderenin Erdoğan olması gibi. “ABD bizi kandırdı, Fırat’ın doğusuna girmeliydik” diyenler bu gerçeği ne çabuk unuttu?

ABD’nin planlarından devletin haberi yok mu? ABD’nin ikiyüzlülüğünü, hainliğini, Türkiye karşıtı hesaplarını Erdoğan’dan daha iyi kim bilebilir? Darbeye maruz kalan Erdoğan değil miydi? 15 Temmuz darbesinin Pensilvanya’dan yöneltildiğini Erdoğan bilmiyor mu?

Ankara, Güney sınırımızda “terör koridoru” oluşturanın, terör örgütüne binlerce TIR silah sevk edenin ABD olduğundan habersiz mi?

güvenli bölge ile ilgili görsel sonucuDemem o ki her şeyin bir yolu, yöntemi ve sırası var. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Güney sınırlarımızdaki yapılanmanın ülkemiz için tehdit olduğunu gündeme getirerek MGK’da “Barış koridoru” oluşturulmasını karara bağladı. ABD, Erdoğan’ın kararlılığının farkında olduğu içindir Türkiye ile masaya oturdu ve “barış koridoru”nun oluşturulmasına “ortak” oldu. Türkiye, hedeflerine ulaşabildiği kadar masada kalacak, yoksa tek başına yoluna devam edecek.

Bu sürecin karışık diplomatik müzakereleri gerektirdiğini yok sayarak “ABD, Erdoğan’ı kandırdı, bizi yine oyalayacak” demenin devlet sorumluluğuyla bağdaşır bir yanı yok. Dünyada, hele bölgemizde işler sanıldığı gibi “ben yaptım, oldu” rahatlığıyla yürümüyor. Yabancı bir ülkeye askeri müdahale birtakım görüşmeleri, karşılıklı anlaşmaları zorunlu kılıyor; elinizde masaya sürecek kozlarınız, stratejik planlarınız, hazırlıklarınız olmalı; ayrıca bir sürü etkiyi hesaba katarak, kırk düşünüp bir adım atmanız gerekir.

Strateji parçalamakla olmuyor bu işler. Sırtında küfesi olmayan için her şey kolay, hatta çocuk oyuncağı; ama devleti sırtında taşıyanlar için bu işler hiç kolay değil.

yazının devamı 

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • hursit dilaver

    19 Ağustos 2019
    1 0
    şimdi kayyum atandı diye de 3-5 günlük bir ara verilecek. önemli olan PKKnın terör devletinin kurulup anında tanınması.sonra zaten yapacak bir şey kalmıyor.devletle mi savaşacağız.. da,kaç tane devlet olacak karşımızda ..ANKARAYA NÜKLEER BOMBAYI DA UNUTMAYIN. aptala malum olur derler.
  • hursit dilaver

    19 Ağustos 2019
    1 0
    amerika bizi oyalıyor mu. bakın urfada toplantı, yok avrupa komutanı geldi yok 90 asker geliyor. yok ABDden bir heyet daha gelecek. ŞİMDİ MASA YUVARLAK MI OLSUN KARE Mİ (27 mayısta böyleydi).urfa çok sıcakmış, diyarbakır olsun denildi.olmadı hatay arzularımıza daha uygun orası merkez olsun falan..BUNLARLA OYALANIRKEN 3-5 GÜNE KADAR ANINDA 10 DEVLETİN TANIYACAĞI PKK DEVLETİ KURULACAK. o zaman ne edeceksiniz..BUNU BİZİM HAİNLER DE BİLİYOR VE EL OGUŞTURUYORLAR. hemen şimdi bitirin bu işi.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER