DÜNYA

Hacı Yakışıklı : Donald Trump’ı yedirmeyiz!

Tarih
12 Kasım 2016
İzlenme
1939 Kişi
Duygusal milletiz vesselam... 80 milyonluk ülkemizde 140 milyon şair var zaten!

Türkiye kamuoyunda öyle bir hava esiyor ki bizde bile “Trump’çılar” diye bir cephe oluşmak üzere. Bırakın şu turpu, sarımsağı diyen de var; işi ileri götürüp “Trump ve dava arkadaşları” noktasına gelen de..! Zannedersin ki bu kişi Amerika’nın içine sızmış Fatih’in fedaisi Kara Murat!

Bu durumun sosyolojik bilinçaltı sebepleri var.

Çevresine duyarlı, gerçek tarihini öğrenmek isteyen, farklılıklarını gerçek manada görüp buna göre strateji belirleyen bir Türkiye halkı var. Bu halk hep vardı; ama tüpgaz kuyrukları, milli piyango çekilişleri, darbenin ayak sesleri bu halkı daima susturup öteledi.

Halk susmuyor, sokaktaki vatandaş hem ülkesindeki hem de dünyanın öte ucundaki mazlumu düşünüyor. Ne yapsalar bu defa durduramadılar, düşünceyi engelleyemediler.

Lider olmak isteyen bir Türkiye halkı var artık! Bu halk algı yönetimlerine kanmıyor. Sırtını önce sıvazlayıp sonra hançeri indirecek olanları çok iyi seziyor.

Trump’ın bizim cenahta heyecan uyandırmasının en önemli sebeplerinden biri; dünyanın en büyük sömürgeci gücü olan Amerika Birleşik Devletleri’nin çöküşünün içten başlaması isteğidir!

Yani yıllarca bize yaptıklarını bu sefer kendileri yaşasınlar isteği var.

Bir de Trump, Türkiye’ye karşı son derece ılımlı bir imaj çiziyor. Başdanışman Michael Flynn, FETÖ açıklaması yaparak Türkiye’ye destek verdi. Hatta bunu “Bin Ladin” örneği üzerinden yaparak bir miktar ezber bozdu.

Şimdi göreceğiz işte! Bakalım “Amerikan Derin Devleti” gerçekten güçlü mü veya eski gücünü muhafaza edebiliyor mu?

Peki, Donald Trump’a güveniyor muyuz? Şu yazıyı yazdığımız saatlerde bile zulmüne devam eden Amerika; bizim ve çevre ülkelerin topraklarını terk etmediği müddetçe başına kimi seçerse seçsin asla güvenmeyeceğiz! Bekleyip görmekte fayda var, erken sevinmek elzem değil!

Yine de şimdilik Donald Trump’ı yedirmeyelim, müsait olursa sonra biz yiyelim!

Akit
12 Kasım 2016

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER