GÜNCEL

Ferhat Ersin : Masum bir kedi, katil bir köpek ve insanlığı katletme potansiyeli taşıyan üç çocuk azmanı

Tarih
29 Temmuz 2019
İzlenme
4360 Kişi

Malumunuz olduğu üzere hamile bir kediyi pitbull cinsi köpeğe atıp yem eden üç kişinin haberi bir hayli tepki çekti son günlerde.

Olay şu: Adana Seyhan'da üç kişi, yanlarındaki köpekle yolda ilerlediği sırada park hâlindeki minibüsün altında bekleyen hamile kediyi görüyor. Bu sırada çocuk demeye dilimin varmadığı bir insan azmanı, kediyi kuyruğundan tutup köpeğin önüne atıyor. Kediyi havada kapan köpek, onu saniyeler içinde parçalıyor. Hamile kedi, köpek gittikten sonra kalkıp gitmeye çalışıyor, ancak olduğu yere düşerek telef oluyor.

Hamile kediyi pitbull cinsi köpeğin ağzına atarak ölümüne neden oldukları gerekçesiyle gözaltına alınan üç çocuk adliyeye sevk ediliyor. 

Çocukların polis tarafından gözaltına alındıktan sonraki söylemleri ise insanı dehşete düşürüyor.

kedi pitbul cani ile ilgili görsel sonucu

Kediyi tutup köpeğin ağzına atan A.Y, basın mensuplarının "Kedi öldü, hiç mi üzülmedin?" sorusu üzerine "Ben seni vursam bile üzülmem, kediye mi üzüleceğim." yanıtını veriyor. Çocuklardan bir diğeri ise görüntülendiklerini fark edince "Çekin, âlem yakışıklı görsün!.." diyor. 

Ardından A.Y. "Ağabeylere selam, çatışmaya devam. Yaşımızın yetmediği yerde yaşantımız yeter, biz Denizli çocuğuyuz!.." diye kendi çapında racon kesiyor. 

Çocuklarda en ufak bir pişmanlık, utanma, korkma emaresi yok; hatta yaptıklarının reklamını yapma ve bundan nemalanma gayreti söz konusu...

Bu sırada onlara eşlik eden polislerin de neredeyse çocukları cesaretlendirir bir tavrı var. Çocuklara o kadar rahatlık vermişler ki sanki çocukları mahkemeye götürmüyorlar da ödüllendirmeye götürüyorlar.

Çocuklar, mahkemeye çıkarılıyorlar ve ev hapsi alıyorlar.

Peki bu ceza ne işe yarayacak?

Suç işlemeyi bir ayrıcalık, üstünlük gören bu pişkinlikteki çocuklar, bu cezayla ıslah mı olacak?

Bu çocuklar, şimdiden geleceğe atılmış saatli bombalardır. Devlet, adalet eliyle bu çocukları ıslah edemezse birkaç yıl sonra bu çocukların köşe başında hamile bir kadının karnını deştiğini, bir çocuğu öldürdüğünü, bir kıza tecavüz ettiğini vb. duymamız sürpriz olmaz.

Suç işlendikten sonra vereceğiniz ceza da bir anlam ifade etmez. Suç işlemesi kuvvetle muhtemel bu çocukları suç işlemekten nasıl men edeceksiniz, bunları nasıl ıslah edeceksiniz? Önemli olan, suç işlemeden bunları engellemektir.

Anlaşılan şu ki bu çocukları ailesi ve çevresi ıslah edemez. Hatta suç işleme potansiyellerinin arkasında muhtemelen aileleri ve çevreleri etkili... Devlet, bu çocukları alıp ıslah etmeli, eğitmeli, insani yönlerini güçlendirmeli, toplum hizmetinde çalıştırmalı, vicdani yönlerini geliştirecek ortamlarda bulundurmalı, sonra topluma karışmalarına izin vermelidir.

Hapis cezası sorunu çözmez; onları insani, vicdani, İslami yönlerini geliştirecek yaptırımlara ve eğitimlere tabii tutmalı!..

Bu çocuklar, maalesef ki istisna değil; sokaklar, caddeler, meydanlar böyle psikopat çocuklar ve gençlerle dolu...

Bu çocuklara, gençlere hoşgörü gösteren, yaptıklarının yanlış olduğunu anlatmayan, vicdan, merhamet aşılamayan; günah, Allah korkusu, ahiret kavramını hayatlarından çıkaran sistem başta olmak üzere hepimiz suçluyuz!..

Sizin Kemalizm ve laikliğiniz çözüm bulsun bakalım bu insaniyet ve İslamiyet yoksunluğuna!..

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Asemin

    05 Ağustos 2019
    0 1
    Ağzına sağlık ferhat abi
  • hursit dilaver

    02 Ağustos 2019
    0 2
    30 Temmuz 2019 18:16 sen hortum süleymanı falan bilirmisin.. eskiler sana anlatsın. o zaman insanda korku vardı. şimdi pespayelik, bakın SERBEST BIRAKTIKÇA, KADIN CİNAYETLERİ ARTIYOR. ÇOK FAZLA ARTIYOR. O İSTANBUL SÖZLEŞMESİ YA DA ZİNANIN SERBEST OLMASI BİZİM İÇİN DEĞİL DİŞİSİNİ KISKANMIYAN DOMUZ YİYENLER İÇiN. YANİ BATI İÇİN.. BİZE UYMAZ..illa da batılı olceeez derseniz her gün 3-5 kadın cinayeti okuruz.
  • hursit dilaver 2

    02 Ağustos 2019
    0 6
    AMA TAKİP EDİN BU LAİK TEYZE CAN ÇEKİŞEREK ÖLÜRKEN O KEDİ KARŞISINA GELECEK VE BU DA BAĞIRACAK. takip edin görün.ben bir kaç kedi zülmü uygulayan gördüm de ondan daima korkarım.o laik teyze de tövbe etsin,yoksa ölmüş kedi karşınıza geliveriyor.KEDİ AKPli FALAN OLMAZ,TAYYİP BEYİN KEDİSİ DE DEĞİL.O ZAMAN NİYE KAPIYI AÇIP KURTARMADIN LAİK TEYZE DİYE SORACAKLAR,SORAMAYANA DA AŞAĞIDA SORACAKLAR
  • hursit dilaver 1

    02 Ağustos 2019
    0 2
    ya 2 gün önce tvde gördüğümüz bakırköylü laik teyze apartmana girerken kapıdan kedi çıkıyor,ama arada sıkışıyor. can havli ile bağırıyor.laik teyze geri dönüp bakıp bakıp gidiyor dairesine.ve kedi bağıra bağıra can veriyor.halbuki geri döndüğüne göre kapıyı az açıp kediyi kurtarır. ama işte laik teyze galiba kediyi de AKPli sünni müslim sandi ki,biri daha eksilsin dedi demek.
  • Ahmet cahit önder

    01 Ağustos 2019
    3 1
    Ben öğretmenim. Temel eğitim sorunu olan bu olayı Kemalizm ve laiklikle nasıl ilişkilendirdiğini anlayamadım. Asla anlayamayacağım.
  • Cem

    01 Ağustos 2019
    1 2
    Bu olayın bana soracak olursanız kemalizm veyahut din ile katiyen bir alakası yok çünkü bu çocuklar ailevi etkenler ve çevre etkenlerinden dolayı bu hale geliyorlar görüşler değil davranışlar bu çocukları bu hale getirmiş aynı şey dini açıdanda geçerli sözde bu tip aileler dine daba fazla bağlı oluyorlar. Bunun tek çözümüde daha ağır cezalar veyahut dediğiniz gibi eğitim.
  • Habib UYAR

    31 Temmuz 2019
    3 0
    Bu ülkeye yerleştirilmiş FETÖ cü BETÖ cü ve onlara arka çıkan sözde akademisyenlere kıyak yapan devleti bile çaresiz bırakan ANAYASA MAHKEMESİ hakimlerinin ve Başkanının olduğu ülkede boşuna ümitlenme Ferhat ERSİN....
  • Murat

    30 Temmuz 2019
    0 0
    Polisin tavrını eleştirmişsinde polis ne yapsın polisin görevi suçluyu adliyeye sevk etmek savcı hakim ne derse o olur karakolda o çocuklara bağırsa veya iki tokat atsa yer yerinden oynar adamlar mesleğinden olur. Suç işleyenler işledikleri suçun karşısında yaşları ne olursa olsun hak ettikleri cezayı almadıkları sürece caydırıcılık olmaz yapanın yanına kar kalır bugün bunu bir kediye yapanlar yarın başkalarının canını yakmaktan çekinmez.
  • Şadiye

    30 Temmuz 2019
    1 0
    Burada mesele ne din ne de laiklik.Mesele bu psikopatları ne tip ebeveynler yetiştirmiş.Merhametli insanların yetiştirmediği belli.Çok geç kalınmadan çözüm aranmalı.
  • hursit dilaver

    29 Temmuz 2019
    9 4
    bu nesil kaybedilmiştir. yeni nesil için bu neslin zararlarından ve geleceğinden kurtulmak lazım...der ki BEDİÜZZAMAN. bu yıllarda ekilen dinsizlik tohumları ilerde anarşi ve anarşistler olarak karşımıza çıkacak ve kontrol edilemiyecek hale gelecektir. söylediği yıllar 40lar 50ler..demek 60 ihtilalinden sonra başladı ve şimdi kemale erdi. cinayetler, uyuşturucu, hainlik, sorosçuluk, din nefreti, tarih düşmanlığı.içki, fuhuş.PKK,DEAŞ evlenme karşıtlığı, bozulacak nesiller.daha sayalım mı
  • hursit dilaver

    29 Temmuz 2019
    5 3
    yazarın son 2 paragrafına dikkat. BUNUN CEVABİ BEDİÜZZAMANIN KİTABINDA VAR.'' ARTIK BU NESİL ZABT-I RAPT ALTINA ALINAMAZ. ALINMASI DA ÇOK ZORDUR ''DER VE SEBEP OLARAK DA DİNİ EĞİTİM, AİLEDE DİNSİZLİK, DIŞARDA ANARŞİ DİYE BAŞINDA ANLATIR.
  • hursit dilaver

    29 Temmuz 2019
    7 3
    elbet bu çocuklar ev hapsi denilince ev de mi oturacaklar.bunları evinden alıp bir islahhaneye götürmezseniz, ev hapsine falan bakmaz zevk için bu akşam 2 kedi,hatta insan daha öldürürler.hiiç bir şey yapamazsınız.BATIDAN ALDIĞIMIZ KANUN BÖYLE AMA, BATI BU İTLERİ ALIP ÖYLE BİR İSLAH EDİYOR Kİ, 22 YAŞINA KADAR DEVLETİN AÇIK CEZAEVİ GİBİ BAHÇELERİNDE. VE BİRDE BOL BOL MANASTIRDA DİN EĞİTİMİ.. sıkıyorsa burada deneyin bakalım.CHP ve laikçi, takım kıyameti koparır
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER