GÜNCEL

Ferhat Ersin : Türkiye de fazla oluyor ama

Tarih
06 Ocak 2020
İzlenme
1824 Kişi

Türkiye’nin son yıllarda atmış olduğu adımlar, yaptığı açılımlar tehlikeli(!) boyutlara ulaşmış durumda!..

Efendim; böyle büyük adımlar, insanı alıp götüren hayaller, uçsuz bucaksız ufuklar, cezbedici idealler, geniş vizyonlar, umut vaat eden misyonlar bize göre değil!.. Yol yakınken dönelim, başımıza bir şeyler gelmeden içimize kapanalım!..Biz alışkın değiliz böyle irade beyanlarına!..

Daha düne kadar kendi içimizde, kendi insanımızla, kendi değerlerimizle kavga ve mücadele etmekle meşguldük!..

Devlet erkanının, mahkemelerin en büyük icraatı irticacı avına çıkmaktı, başörtülü kovalamaktı, namaz kılanı fişlemekti, oruç tutanı ifşa etmekti!.. Yüce üniversitelerin cüce rektörleri; derslere almadıkları, okuldan attıkları başörtülülerle övünüyor; ne kadar ahlaksız, vicdansız, İslam ve Müslüman düşmanı olursa o kadar taltif görüyordu.

erdoğan havalı ile ilgili görsel sonucu"Televizyonlar, gazeteler, kelli felli gazeteciler; irtica sakızı çiğnemekle, İslam ve Müslüman’a öfke ve kin kusmakla prim yapıyordu.

Avrupa Birliği istediği için bir gecede onlarca kanun çıkarıyordu Meclisimiz!.. Başbakanımız ABD’den Ekonomi Bakanı ithal edip ülkeyi ona teslim ediyordu. Bir milyar dolar almak için tüm Avrupa devletlerine yalvaran mektuplar döşeniyor, ülkenin anahtarını IMF’ye teslim ediyordu.

ABD ve Avrupa ülkeleri karşısında emir eri gibi davranıyor, her istediklerini yaptığımız için de fazla sorun yaşamıyorduk.

Şimdi öyle mi peki? Avrupa ile Amerika ile çatır çatır mücadele ediyor, işimize gelmeyen talepleri reddediyor, dünyaya meydan okuyoruz!..

Doğal olarak da zaman zaman başımız ağrıyor, operasyonlara maruz kalıyoruz, yalnızlaştırılmaya çalışıyoruz?

Batı haksız mı peki? Tabii ki değil!.. Sen kalk Batı’nın sana çizdiği sınırları zorla, onlarla âşık atmaya kalk, sana reva görülen dayatmaları reddet, ülkenin sınırlarını sana dayatılan coğrafya değil de gönül coğrafyan olarak ilan et; sonra da Batı’nın ve içimizdeki Batılıların senin yanında olmasını bekle!..

Savunma sanayinde yerlilik ve millîliği %80’lere çıkar, kendi gemini, helikopterini, tankını, otomobilini yap!..

Suriye, Irak ve Akdeniz’de tüm dünyayı karşına alarak operasyonlar yap!..

Somali’de, Katar’da üs aç; Sudan’dan Sevakin Adası’nı alıp Kızıldeniz’de söz hakkı kazan, Libya ile anlaşıp Yunanistan, İsrail, ABD ve Avrupa’ya toptan gol at; sonra da…

Olmaz efendim, olmaz!..

Bu Türkiye, çok fazla olmaya başladı!..

CHP olsa hiçbir sorun yaşamayacağımız ABD, Avrupa ve küffarla şimdi her sorunu yaşıyoruz.

Hâlbuki CHP’yi dinlesek Suriye’yi YPG’ye, Irak’ın kuzeyini PKK’ya, Akdeniz’i İsrail’e, Yunanistan’a; Libya’yı Avrupa ve Amerika’ya, Katar’ı Suudi Amerika’ya bıraksak; Batı ile iyi geçinip her istediklerini yapsak, üretmeyip hep tüketsek, Batı’ya rakip olmaktansa pazar olsak ne güzel anlaşacağız Avrupa ve Amerika’yla!..

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • A

    08 Ocak 2020
    1 0
    ELİNE SAĞLIK GÜZEL OLMUŞ..
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER