SİYASET

Ersoy DEDE : Yeni parti kurulsa da rahatlasak

Tarih
17 Nisan 2019
İzlenme
3228 Kişi

Yenişafak gazetesinde Hasan Öztürk yeni parti konusunda hem tarih hem de kadro verdi dün. Ahmet Davutoğlu’nun hazırlıklarını tamamladığını Abdullah Gül’ün ise biraz daha bekleme kararı aldığını yazdı. Hadi bakalım.. Bir an önce kursalar partilerini de saflar bir netleşse şöyle.. Herkes pozisyonunu güncellese de bir rahat nefes alsak. Bu ayıp da değil yasak da.. Ama güç dengesine göre hareket belirlemek ahlaksızlığın dik âlâsı. Ben bu tavrı dershaneler sürecinde, 17/25 Aralık’ta, Gezi’de vesairede açıkça gördüm. Televizyon programlarına iki satır yorum yapmamak için hasta numarası yapanı mı ararsınız, ‘kitabıma yoğunlaştım iki ay televizyonlara ara verdim’ diyeni mi!.. Hepsi şimdi ‘En Baba Reisçi’. Neden? Çünkü savaşı Reis kazandı. Yanlışlıkla Erdoğan’ın başına bir hal gelseydi ‘verin ipini bana ben çekeyim’ diyeceklerdi. Buna inanın. Şimdi de aynı kötü koku var ortalıkta. Hayatlarının hiçbir döneminde ‘delikanlı’ olmayı başaramamış ‘kaybeden’ler,“oraya mı göz kırpsam burada kalıp ‘ölümüne Reisçilik’ mi yapsam” diye düşünüyor. Hasbi değil hesabiler çünkü. Şu parti işleri falan bir bitse de rozetleri taksa herkes yakasına. Yoksa olmayacak. 

 

STV ekranına çıkıp FETÖ tezlerini savundu mu savunmadı mı?

Ekrem İmamoğlu’nun FETÖ kumpasları döneminde örgütün televizyonlarına çıkıp Fenerbahçe’yi ‘şikeci’ olmakla suçladığını yazdık ya. Bazı Trabzonspor taraftarı hemşehrilerimizin gücüne gitmiş.. Eski bir AK Parti milletvekili bana mesaj atıp, “Sırf kupasını istiyor diye Ekrem İmamoğlu’nu FETÖ’cü ilan ederseniz hepimizi FETÖ’cü ilan etmeniz gerekir” dedi. Bu kişi, anlaşılan Trabzon kamuoyunda oluşan hissiyatı dile getiriyor. İşin FETÖ kısmı elbette önemli. Fakat ben İmamoğlu’nun ‘Fetöcü’lüğünden çok tutarsızlığını eleştiriyorum. Bana tepki gösteren Trabzonlu hemşehrilerim herhalde hiçbir şart altında sarı/lacivert atkıyla Kadıköy’e koşmayacaktır. Benim eleştirdiğim kısmı bu. Ekrem Bey’in, dün FETÖ tezleriyle Fenerbahçe’ye saldırırken bugün Kadıköy’de Fenerbahçe taraftarına mazbata tezahüratı yaptırması tutarsızlıktır. Yapacak bir şey yok. 

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • vatan sevdalısı

    18 Nisan 2019
    0 0
    aynen kursalarda rahatlasak.kimbilir cia ne kadar doalr yolladı bunlara.chipsdpkk az kalsın başarayazacaktı:).ama kalan yüzde 53e saldıracaklar parçalama taktiğine devam edecek.tek kişi hepside işte anlayan anlar.edep ve adamlık önemli herşeyden önce.sen kurulumda yer alacan sonra ihanet safına geçecen.vatanihanet canım..bazı şeylerde susmaları fetö vari ciacılık işte.
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER