DÜNYA

Ergün Diler : Zeytin dalı

Tarih
29 Aralık 2017
İzlenme
4848 Kişi
2018'in çok hareketli olacağı tahmin ediliyordu. Ancak yeni yıla girmeden sürprizleri görmeye başladık. 2019'un Ocak ayına kadar VİZEYİ RAFA kaldıran ABD bir anda geri adım attı. Vize işlemlerini başlattı. Yılın son günlerinde ABD'den bir zeytin dalı uzatıldı. Elbette başka türlü yorumlayacak olanlar da çıkacaktır. Ancak Beyaz Saray yaptığı yanlışlarla Türkiye'nin kendisinden çok uzağa düştüğünü gördü! Uzağa gitmek için ANKARA'nın attığı her adımdan Washington zararlı çıkıyordu. En son SEVAKİN ADASI hamlesi bile ABD'nin kimseden yemediği, yiyemeyeceği bir GOL'dü... Oradaki birileri kendi aralarındaki kavgaya rağmen bunu görebiliyorlar... Çünkü TÜRKİYE YENİ DÜNYA DÜZENİ 'nin başrol oyuncularından... Türkiye olmadan kimse Çin'i Pakistan'a, İran'ı İtalya'ya, Nijerya'yı Sudan'a, Çad'ı Afganistan'a bağlayamaz...

Adı üzerinde İPEK YOLU! Bu yolun geçtiği kilit noktalarda ya TÜRK İZİ var ya da Türkiye'nin gücü... Oyunu kuran İngilizler ve Çinliler olsa da biz olmadan yürümeleri mümkün değil. ABD de bunu gördü. Türkiye olmadan ORTADOĞU ve AFRİKA'da kilometre yapması mümkün değil. Her operasyondan sonra güçlenen TÜRKİYE oldu. 17-25'te de, 7 Şubat'ta da, Gezi'de de gelenler püskürtüldü!
İçeride birlik bütünlük olduğu sürece OYUN KURUCULAR KARŞISINDA ANKARA HER İSTEDİĞİNİ ALIR!
Gücümüz çok! Bazıları bilmese de çok!
İPEK YOLU ABD'nin alıştığı formata aykırı! Tek başına DÜNYAYI kontrol etme dönemi bitiyor. DOLAR da sallanıyor!
Beyaz Saray da... Çünkü 2001'den sonra uyguladıkları formül tutmadı! Açalım biraz...
2001 İKİZ KULE SALDIRILARINI kim yaptı hala meçhul! "ABD derin devleti" diyen çok! Öyle de görünüyor.
Saldırılar NEW YORK'ta gerçekleşti.
Kalkıp IRAK ve AFGANİ STAN'ı vurdular. İŞGAL ETTİLER. Çok insan acı çekti. Hiçbir terör örgütü ABD içinde UÇAKLARI BULUP BELİRLENEN
HEDEFLERE dalamazdı! Ama yaptılar.
Sarsıntı büyüktü. Sonuçlara bakınca İPEK YOLU'nu düşünenlere uyarı olduğunu anladık. Afganistan o gün de bugün de önemliydi. İPEK YOLU'nun ilk durağıydı. İKİZ KULELER oraya asker yollamalarının önünü açtı. Hala oradalar...
11 Eylül saldırılarından önce CIA direktörü AIPAC'a geldi. Gizli görüşme gerçekleştirdi. Ardından yola çıktı. Irak'a gitti. Oradan Suriye'ye geçti. Kuveyt'i aradan çıkardı. GELDİ SUDAN'a demir attı. Kalkıp Afganistan'a uçtu...
Bu seyahatten sonra CIA rapor hazırladı. Rapora göre ilk büyük türbülansta ABD olarak Irak, Suriye, Kuveyt, Sudan ve Afganistan'a asker yollamalıyız denildi.
İŞGALDEN SÖZEDİLİYORDU YANİ! İKİZ KULE saldırısından sonra IRAK ve AFGANİ STAN malum... Geldiler, perişan ettiler. Kuveyt'te İN GİLİZ dengesi istediklerini yapmalarına fırsat vermedi. En önemli hamle SUDAN, daha doğrusu SEVAKİN ADASI'YDI. Ancak Sevakin Adası istedikleri gibi kendilerine bağlanmadı. Başka DEV ÜLKELER de istiyordu. Ama olmuyordu. Gördünüz Türkiye devreye girdi, işi bitirdi. Bu bizim gücümüzdü. Hiç az bir güç değildi! Bazıları anlamasa da biz kendimizi hatırladığımız zaman daha da büyüyorduk! Şimdi atılan her adım bizi ABD'den uzağa götürürken onları peşimizden sürüklüyor.
Herkes bizimle olmak zorunda. Düne kadar DEVLETİN bütün birimleri, askeri-polisi dahil, içeriye bakar kendi insanını FİŞLERDİ! Kavga ve mücadele dışarıdaydı. Ancak biz içeride kalıp birbirimizle uğraşmayı maharet sayıyorduk.
Böyle olunca SÜPER LİG'e giremiyor, hep kaybeden oluyorduk. Oysa şimdi bütün dengeler değişti. BAKIŞ AÇISI farklılaşınca sonuç da beraberinde geldi.
Gelecekti de...
Geçelim Amerika'ya... Çok şaşırtan işler oluyor. Hangisi DOĞRU sorusuna cevap ararken gün yetmiyor! İnanın durum bu!
Ama yine oradakileri aktarmakta büyük fayda var!
ABD'nin iç dengelerindeki karışıklık ciddi boyutlara ulaştı. Pentagon'u yöneten Katolik güç, Londra Yahudileri ile Washington Yahudileri arasındaki gerilimi kullanıyor. Bu kavga birçok ismin tasfiyesine yol açtı... Burada sayamayacağımız kadar çok! Üzeri çizilen en önemli isim STEVE BANN ON idi...
Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı H.R. McMaster, Steve Bannon'ı Beyaz Saray'dan attı. Bannon, çok güçlüydü. Söylemleri YAHUDİ KARŞITLIĞINI barındırıyordu. 
BÜYÜK PATRONLARLA ÇATIŞIYORDU!
Öyle görüntü veriyordu. Bunları da yazdım zaten! Ancak son bilgi bambaşka! Steve Bannon'un YAHUDİ LOBİSİYLE GİZLİ İTTİFAKTA OLDUĞU ileri sürüldü.
Ancak Bannon'ın ittifak yaptığı Yahudiler, Londra'daki Yahudiler'di.
Bu nedenle BEYAZ SARAY'dan atıldığı söyleniyor! Bütün her şey McMASTER'a gelen çok gizli bir dosya ile başladı!
Gelen DOSYANIN içinde çok kişinin özel ilişkileri yer alıyordu. Steve Bannon da bunlardan biriydi. Anlaşılan bir el devreye girmişti... McMaster bunu görünce PENTAGON'u anında devreye soktu!
Trump'ı çaresiz bırakan adım atıldı. Yani Pentagon da AIPAC'in desteklediği Trump da Bannon'ı savunmadı. DOSYA herkesi ikna etmeye yetiyordu anlaşılan! Ardından en az bu kadar önemli adımlar birbirini izledi. Atladık bunları. Son dedikodularda bunun altı özellikle çiziliyordu!
TABLO netleştiği an H.R. McMaster, Milli Güvenlik'teki Bannon'ın 3 önemli ismini attı. Trump, önceleri bu duruma karşı çıksa da sonra sessiz kaldı ve değişikliği yaptı. H.R. McMaster'ın görevden aldığı kişi Ezra Cohen-Watnick, Amerika'nın derinliklerindeki her adımdan bilgisi olan biriydi. Şimdi sistem dışı kaldı. Bannon'la ortaklığı sürüyor gibi algılansa da ilişkisi bitti. Çünkü Bannon'ın, Londra'da önemli temaslarda bulunduğu ortaya çıktı. Pentagon da AIPAC de Bannon'ı liste dışına itti.
Bütün bu gelişmeleri bilenler "Tabii Pentagon'un en derin sırlarını bilen Bannon, Savunma Bakanlığı binasından tamamen dışlanamaz" yorumunu çekinmeden yapmaktalar! Bannon, Katolikler'in gerçek düşmanının AIPAC olduğunu Savunma Bakanı Mattis'e anlattı.
Bu detay sonrasında da H.R. McMaster düğmeye bastı! Bu kez Milli Güvenlik'in Ortadoğu'daki en iyi danışmanı Derek Harvey'i görevden aldı. Derek Harvey, Steve Bannon'ın en güvendiği isimlerden biriydi. Dengeler değişti ve bir anda Derek Harvey düşman gibi görülmeye başlandı.
Pentagon'un bugünkü hedefleri arasında yer alan Jared Kushner, Jason Greenblatt ve ABD'nin Tel Aviv Büyükelçisi Friedman için yeni yaptırımların gelebileceği belirtiliyor. Bu konuda adı öne çıkan kişi de elbette Robert Mueller. Ancak Robert Mueller, AIPAC'in güç kaybı yaşamasından önce Trump'ın düşüşe geçmesini istiyor.
O nedenle Trump'la başlayacak dava Kushner, Greenblatt ve Friedman'a kadar uzanacak. Hesap böyle!
Bütün bunlar ABD'deki iç savaşın ne kadar ciddi boyutlara ulaştığını ortaya koyuyor!
Britanya'daki güçlü Yahudiler'le ABD'deki güçlü Yahudiler'in anlaşmazlığa düşmesi aslında beklenen bir durum değildi. Ancak bu beklenmeyen durum yaşandı. Şimdi her taraf, kartları tekrar karıyor. İttifaklarını değiştiriyor, hamlelerine yenilerini ekliyor. Avrupa Birliği ülkeleri de seçecekleri taraf konusunda sıkıntı yaşıyor.
Rusya ise sessiz kalmakla birlikte iki gücün birbirlerine büyük zarar vermesini istiyor.
Katolik dünyasının adımlarını da şimdilik görmezden gelen Rusya, Trump'la çok uzak değil. Ancak AIPAC'le yakın olmak istemeyen bir Kremlin de var. AIPAC, İsrail'de istediğini elde etmesi için Rusya'nın rolü çok önemli. O nedenle Trump bir gün Putin'le karşı karşıya gelirken, ertesi gün teşekkür telefonuyla uyanıyorlar.
BRITANYA ise bütün olanları en tepeden büyük bir dikkatle izliyor...
Tüm bu dengede hesap edilemeyen TÜRKİYE vardı!
2001'de İKİZ KULE operasyonu yapılırken TÜRKİYEABD tarafından kontrol edilen bir ülkeydi!
O yıllarda bizi ekonomik krizlerle perişan ediyorlardı!
Biz onların avuçlarının içinde olunca İPEK YOLU da doğal olarak Washington'a bağlanıyordu! İŞTE ŞİMDİ BU HESAP DEĞİŞTİ! BU
BEKLENMEYEN DURUM BEYAZ SARAY'IN KİMYASINI BOZDU! Biz olmadan adım atılamazdı.
Atılamayacak da!
Atamayacaklarını da anladılar...
Türkiye ABD'nin karşısındayken istediği yerleri alsınlar, kontrol etsinler, yetmez.
ANLAŞMAK ZORUNDALAR. Tabii biz istersek! Bakalım...
OYUN SÜRÜYOR!.

Takvim
29 Aralık 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Ahmet

    29 Aralık 2017
    2 0
    Filime bak ayette yazdigi gibi Rabbimiz Hz Allah yahudilerin kendi iclerinde kavgali oldugu cekisdikleri yaziyor ne kadar güzel ya ben mest oluyorum bunlari canli canli yasadikca gülmemek elde deil Rabbim sana sonsoz Hamd olsun beni müslümanlardan yarattigin icin
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER