DÜNYA

Ergün Diler : Türkiye’nin yolu

Tarih
03 Mayıs 2017
İzlenme
5783 Kişi
 Türkiye'nin nereye gideceğini, nasıl yol alacağını çok kişi merak etmekte! Haklı olarak...

Ama bir yandan da içerideki kısır tartışmalara takılıp kalan çok. Son günlerde medyada yaşanan tartışmalar sorulmakta! Hiç ilgimi çekmese de kaçamak cevaplar versem de sorulmakta: "KİM KRİPTO, KİM FETÖ'CÜ?"
Hiç anlamasam da bunu merak ediyoruz. Akıl alır gibi değil...
Biz hep isimlerle gidip MODELİ ıskalarız. Siz de biliyorsunuz ki kimin FETÖ'cü olduğunu, kimin kripto olduğunu saymaya başlasam koltuklarınızdan düşersiniz.
Bu yapı öyle bir yapı...
İnanamayacağınız isimler FETÖ'cü. "Hadi canım!" diyeceğiniz çok isim var. Belki siz şaşırırsınız ama benim için fark eden bir şey yok. Çünkü karşımızda gizli ya da açık duran yapı CIA tarafından kuruldu ve kullanıldı.
Şunu bilin yeter! Bu yapıya aklını ve gönlünü vermiş hala çok isim var.
Pek çoğu da sizi şaşırtacak isimler!
Hiçbirini bilmiyorsunuz. İsimleri hiç gündeme gelmiyor. Ama oradalar!
Devam...
Türkiye'nin dünyadaki konumu geleceğimize ışık tutar. Kendi başımıza bir çölde yaşamıyoruz.
Şu an Türkiye bütün enerji ve ticaret yolları üzerinde BÜYÜK GÜÇLERİN DE ONAYLADIĞI ROLÜ ALMIŞ DURUMDA.
Gerisi teferruat. Kimse de çıkıp bunu bozamaz. İçerideki kısır siyasi tartışmaların böylesine büyük bir dengeyi bozacak ne aklı ne de gücü vardır... Yapamazlar.
Üretim, ticaret-enerji koridorları ve pazar arasında muazzam bir ilişki kuruldu. Dünyanın dengesi dediğim bu! Şimdi bunun içeriden çıkacak biri tarafından bozulma ihtimali var mı?
MÜMKÜN MÜ! Değil elbette!
Örnek verelim ki olayı anlatabilelim...
Charlie Hebdo saldırısı, 7 Ocak 2015 tarihinde, yerel saatle 11.30'da gerçekleşti.
Silahlı teröristler Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Paris'teki binasını bastı ve 12 kişiyi öldürdü. Dünya bu saldırıya kilitlendi. Haklı olarak. Ancak bir başka bölgede çok daha büyük bir şey oluyordu! Kimse konuşmuyordu...
Garip!
Charlie Hebdo saldırısından sadece 18 saat sonra Boko Haram, Nijerya'nın Çad sınırındaki Baga kasabasını bastı. Tarihin en büyük katliamlarından biri yaşandı.
2 bini aşkın kişi öldürüldü. Kasaba tamamen ateşe verildi. ABD, Boko Haram üzerinden Afrika ülkelerine en net mesajını vermişti. ABD'nin Afrika'daki etkisi, Boko Haram'ın bu saldırısından sonra büyük ivme kazandı. Tabii biz CHARLIE HEBDO'yu izliyorduk! Onu anlamaya çalışıyorduk... KAVGA AFRİKA içindi... Şimdi de öyle...
Açalım biraz...
Ülkeleri süper lüks otomobiller üzerinden anlatmaya çalışalım...
Böylece belki Afrika'yı daha iyi anlayabiliriz. Örneğin ABD, süper lüks aracı var, yolları muhteşem ancak deposuna yakıt alacağı yer Ortadoğu ve Afrika... Bu iki bölgenin dışındaki yakıtlar etkisiz durumda.
Otomobilin güçlü şekilde gitmesini isteyenler Afrika'da olmak zorunda.
Fransa da otomobiline yakıt bulmak derdinde. Başka seçeneği yok.
O nedenle Afrika kıtasındaki gizli savaş hiçbir zaman bitmeyecek.
Afrika kıtasındaki en güçlü ülke hala Fransa. Çünkü Fransa, ülkeleri yönetenleri seçtirmeyi başaran bir gücü elinde tutuyor.
Nijer Devlet Başkanı Mahamadu İssufu...
Fransa, kendi kararlarını hayata geçirmesi için 20 milyon dolarlık bir jet hediye etti. Onun ülkede daha da güçlenmesi için yaptığı maddi yardımları arttırdı. Sadece Mahamadu İssufu değil birçok lider Fransa'dan maaş alır, destek görür. Nijer güçlü olduğu takdirde, Fransa bölgede ABD'nin var ettiği Boko Haram'ın etkisini azaltıyor.
Boko Haram, yüzde 100 CIA tarafından hayata geçirilen bir örgüt. Militanlarının yüzde 40'ı Langley'i gören isimlerden oluşuyor.
Nijer'in dışında Togo, Kamerun, Benin, Burkina Faso, Fildişi Sahili, Mali, Senegal, Gine, Orta Afrika Cumhuriyeti, Çad, Kongo, Ekvator Ginesi ve Gabon gibi ülkelerdeki liderler de Fransa ile yakın temas halindeydi.
Ancak Güney Afrika'da başlayan sıkıntı diğer ülkelere de yayıldı.
ABD; 5 yıllık bir plan sonucunda 2017 başında 38 Afrika ülkesinde on binlerce Amerikan askeri ve 70'e yakın üs kurmayı başardı. Dünyanın başka bölgelerinden çıkartılan terör grupları yani ABD'nin bölgeye gönderdiği farklı isimlerdeki terör örgütleri, Afrika'ya yeni bir rota bulması için saldırılarını yapıyor.
Biz bilmesek de aralıksız saldırılar sürüyor. Duymuyoruz, görmüyoruz...
Sadece petrol değil, elmas, altın, uranyum, bakır gibi birçok önemli maddenin merkezi Afrika... Afrika'yı tek başına almak artık bir hayal.
ABD ve Fransa'nın dışında Rusya, Çin, Türkiye, Almanya gibi ülkeler de bölgede etkinliğini arttırmak istiyor.
Çin savaş gemisini Afrika için denize indirdi.
Bölgede kurulacak ittifaklar önem kazanıyor. ABD ve Fransa'nın karşı karşıya geleceği dönemden geçiyoruz.
Ancak kimsenin beklemediği bir ortaklık olursa, Afrika kıtası ABD ve Fransa'nın olur. Belki de MACRON bu yüzden geliyordur! Bakacağız!
Eğer Fransa'da Le Pen seçimleri kazanırsa, bölgede Rusya-Fransa ortaklığını görürüz. O nedenle Fransa seçimlerinin etkisi Afrika'nın geleceğini belirleyecek.
Afrika ile birlikte Ortadoğu da önemli. Ortadoğu'da satranç masasına sadece iki oyuncu oturması gerekirken, 14 ülke var. Burada da ittifaklar önemli. Hiç beklenmeyen ittifaklar bile karşımıza çıkabilir.
Türkiye ile İsrail'in ortak bir noktada buluşma ihtimali var mı? Bence var!
Çünkü ANKARA artık sadece kendi çıkarları için hareket ediyor! Tıpkı BATILILAR gibi... Doğrusu da bu!
"Dost ya da düşman yok sadece ajandam var" diyor!
ORTADOĞU'da paylaşımın olabilmesi için, tamamlanabilmesi için SURİYE ve IRAK'ın ÜÇE BÖLÜNMESİ şart... Bu olursa masa hızla kurulup kaldırılacak. Taraflar el sıkışıp yoluna gidecek... Küçük devletleri yönetmek kolay olduğu için bölünme kaçınılmaz. Bölünmeyen ülkelerdeki iç karışıklık daha da artacak. Afrika'da bölünmesi gereken ülkelerin sayısı az.
Ancak Ortadoğu'da çok fazla. O nedenle bölünmüş Ortadoğu, şu anda bölgede sessizce plan yapan tüm ülkelerin ortak hedefi. Hangisinin bölünme planı hayata geçecek bunu 2017 sonunda göreceğiz...
İŞTE ANKARA bu durumu bildiği için MUHAFAZAKAR-MİLLİYETÇİ bir koalisyon kurarak ANAYASA ve sistem değişikliğine gitti... 16 Nisan aslında bizim bölgede ve Afrika'da var olduğumuzu ilan etiğimiz gündü! Nasıl mı?
ŞÖYLE...
YABANCILAR yani oyun kuranlar içerideki siyaseti karıştırır ve istedikleri sonucu alırlardı. Düne kadar... Kendi kontrol ettikleri isimleri getirirler ve sonuca giderlerdi. AK PARTİ-MHP yan yana gelerek bu operasyonlara kapıları kapattı.
Bunu yaparak "TÜRKİYE'DE OYUN KURACAĞINIZ SİYASİ HAREKET KALMAMIŞTIR!" denildi. ABD'nin hazırladığı ve kenarda tuttuğu isimler ise kontrol altında...
Şu an kurulan dengede ABD'nin tüm adamları tasfiye edildi. Edilecek de... Türkiye'nin yeni konumu bunu yapmasının önünü açtı.
Türkiye AVRUPA-AFRİKA-ORTADOĞU- UZAK DOĞU-AVRASYA arasında köprü! Bu kabul edildi! Artık içeride baş gösterecek siyasi FİLİZLER bu denge üzerinden gitmek zorunda...
Partinin hiçbir önemi yok. Son günlerde konuşulan isimler bu dengenin oyuncuları değil. KADRO DEĞİŞİKLİĞİNE GİDİLDİĞİNİ ATLAMAYIN. İyi bakın!
Eski oyuncular gelmeyecek. Hem de hiç...
İçeride rol alacakları içeriden anlayamazsınız. DIŞARIYA bakın! Oyunu kuranlara dikkat kesilin. Onların buradaki isimlerine yoğunlaşın...
Pek çok kişi emekli oldu, farkında değil...
Dünya muazzam bir satrançla yol alırken eski alışkanlıklarından vazgeçmeyen isimler uyum sağlayamaz... Mümkün değil...
Türkiye MÜSLÜMAN VE TÜRK 'ün olduğu her yerde iddialı bir ülke haline gelmiştir! Kimse bu yoldan Ankara'yı çeviremez.
İstikamet bellidir. Anlayanlar gelecektir, anlamayanlar gitmiştir, gidecektir...
Bu denklemde PENSİLVANYA'da yaşayan birinin oyun kurduğunu ve yönettiğini söylerseniz sadece gülerim.
Bu nedenle kimin KRİPTO olduğunun da bir önemi ve değeri yoktur. Silineceklerdir...
Çünkü Türkiye gideceği yerde kendini kendi gücüyle temsil edecektir! Müslümanlığı ve Türklüğü bir yapıya emanet edemez! Etmedi de...
Ortadoğu'da oyun kuracağız Afrika'da ara bulacağız...
Kontrol bizde olacak...
Bekleyin... Merak etmeyin!

Takvim
3 Mayıs 2017

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER