DÜNYA

Ergün Diler : Tablo!

Tarih
20 Ocak 2023
İzlenme
1104 Kişi
RUSYA, 2014 yılında KIRIM üzerinde istediği operasyonları çok rahat bir şekilde yaptı. Elbette sınırlı tepki olsa da MOSKOVA'nın günlük yaşamı değişmedi.
Ukrayna'da siyasi figürler kendi aralarındaki tansiyon ve çekişme, ülkenin alacağı konum, Kiev üzerinden iki kamp oluşmasını sağladı. Daha doğrusu VAR OLAN İKİ EKOL'ün görünmesinin önünü açtı. Putin'in SOROS tarafından sevilmediği SIR değildi.
Yuşçenko-Timoşenko- Yanukoviç gibi önemli isimler UKRAYNA'nın geleceği için sahnedeydi. Ancak Moskova da, siyaseti kullanarak SOROS'un burnunun dibine kadar gelmesini istemiyordu.
Konuşulan çok neden olsa da arada konuşulmayan asıl gerekçelerden biri buydu.
UKRAYNA önce TURUNCU DEVRİM'le tanışıyor ve Kremlin buna sessiz kalmıyordu.
Yanukoviç, Moskova yanlısıydı. İlk mücadeleyi o verdi. Gücü yetmedi.
Rusya'ya sığındı. Sonra askerler silahlar, Rus tankları sahne aldı. Çok insanın canı yandı. Son tahlilde KIRIM Rusya'nın oldu. O dönem Putin'e böylesine bir tepki verilmedi. 
Gariptir bütün çıkışların, ölçülü ve tahrip gücü fazla olmamasına dikkat ediliyordu.
24 Şubat'ta başlayan Rus harekatı KIRIM'ın dışında da UKRAYNA'yı kemirme operasyonu gibi görünüyordu. Haritayı alıp önünüze koyduğunuzda bile Ruslar'ın hem strateji hem ekonomik hem de askeri olarak ne kadar değerli noktaları ele geçirdiğini görürsünüz.
NATO ÜYELİĞİ şablonu altında başlayan SAVAŞ tüm AVRUPA'yı sardı Ukrayna'yı ise silip attı.
Gelinen nokta bu... Ruslar ve Putin, UKRAYNA'da hem AVRUPA'yı hem SOROS'u yeniyordu bence...
KÜRESELLEŞMENİN ana oyuncularından SOROS'un KİEV'e demir atması, belli ki bir süre sonra Moskova'yı sarsacaktı. Putin bunu bilecek kadar akıllı ve deneyimliydi. Silahla kurguyu bozma yöntemini seçti.
"Zor oyunu bozar" diye düşündü.
TURUNCU DEVRİM zamanında ne kadar insan ismi duyardık, okurduk!
Şimdi ise aşağı ZELENSKY yukarı ZELENSKY...
Ünlü para sihirbazı George Soros, geçtiğimiz yıl Davos'a katılmış ve orada durumu özetleyen bir çıkış yapmıştı. Soros gelinen noktayı "Dünya giderek birbirine taban tabana zıt iki yönetim sistemi arasındaki bir mücadeleye giriyor! Açık toplum ve kapalı toplum.
Ukrayna'daki savaş, Üçüncü Dünya Savaşı'nın başlangıcı olabilir ve medeniyetimiz bundan sağ çıkamayabilir.
Toplumumuzu korumanın en iyi ve belki de tek yolu Rusya lideri PUTİN'i mümkün olan en kısa zamanda yenmek" sözleriyle anlattı.
Yine geçtiğimiz yıl, Soros gibi dünyanın iyi bildiği bir diğer isim olan Kissinger da DAVOS'ta konuşuyordu.
Konu yine UKRAYNA SAVAŞIYDI... ABD'nin Soğuk Savaş stratejisinin mimarı, meşhur siyaset bilimci ve eski Amerika Dışişleri Bakanı Henry Kissinger, Ukrayna'ya bir çağrıda bulunuyor ve ortalık karışıyordu.
Kissinger, tehlikeyi görüyor ve yapılması gerekeni anlatıyordu: "Ukrayna, Rusya'nın şartlarını kabul etmek zorunda. Toprak verip barış yapmaları lazım.
Savaşın uzaması, hele ki Batı'nın daha çok dahil olması, Avrupa'nın istikrarını felakete sürükler. Savaş, daha korkunç bir hal almadan, Ukrayna'nın durumu kabul etmesi ve barış yapması lazım.
Barış yapmak için de Rusya'ya toprak vermeli..." 98 yaşındaki Henry Kissinger, ayrıca Rusya'yı izole etme politikası hakkında da şu yorumda bulunuyordu:
"Rusya, Avrupa'nın çok önemli bir parçası.
Avrupa güvenliği için çok önemli. Rusya'yı izole etmek, felakete sebep olur..." Aynı Kissinger önceki gün yine DAVOS'a bağlandı.
Yine önemli sözler etti: "Bu savaştan önce Ukrayna'nın NATO üyeliğine karşıydım, çünkü tam da gördüğümüz gibi bir süreç başlatacağından korktum. Artık süreç bu aşamaya geldiğine göre, bu koşullar altında tarafsız bir Ukrayna fikrinin anlamı kalmadı.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER