DÜNYA

Ergün Diler : Sihirbaz konuştu

Tarih
22 Şubat 2023
İzlenme
1547 Kişi
YAŞADIKLARIMIZ, öğrendiklerimiz bize gösterdi ki BÜYÜK GÜÇLER, hedef ülkelerde istedikleri sonucu her zaman olmasa da alabilmekte.
Türkiye'de de bunun sayısız örneği bulunmakta.
Hepimiz özellikle son dönemde "Batı, Erdoğan'ın karşısına kimi çıkaracak?" sorularını duyuyoruz.
Kimi zaman cevap veriyor, kimi zaman da susuyoruz. Ancak bu fısıltılarla da olsa konuşulan bir gerçek. Tarihi var çünkü.
6'lı MASA'nın AVRUPA ile yakınlığını zaten çok kez yazdım.
Ancak medyaya yansımasa da bir kitle "ABD, Erdoğan'ın karşısında ne yapacak? Kimi çıkaracak?" diye sormadan edemiyor. ABD'ye ya da AVRUPA başkentlerine giden siyasiler de bu gizli gündemi besliyor...
Adım adım gidelim... Rusya'dan başlayalım... Türkiye'ye gelelim...
Putin, Federal Meclis'e yönelik yıllık konuşmasını yaptı.
Aslında ULUSA SESLENİŞ gerçekleştirdi. Putin uzun konuşmasının bir yerinde, "Sovyet ekonomisinin son dönemlerinde nasıl sorunlarla karşı karşıya kaldığını hatırlıyoruz. SSCB, piyasa ekonomisi yaratmaya başladı ve Batı ülkeleri de bunun örneğiydi. Onların ekonomi modelini kopyalamak yeterli olacak gibi görünüyordu. Ya sonunda ne oldu? Ekonomimiz, bir hammadde kaynağıymış gibi Batı'ya bağımlı hâle geldi. Bunun sebebi belli:
Yeni oluşan Rus iş çevreleri çabucak kâr elde etme peşindeydi.
Sermaye (OLİGARKLAR) Batı'ya para akıttı. Bu trendi geri çevirmek yıllarımızı aldı.." dedi.
Yani Sovyetler'i yıkan ELİTLERİ ve ele geçirdikleri sermayeyi anlatıyordu. Putin, konuşmasının pek çok yerinde ELİT kelimesini kullanıyordu. Rus liderin tüm konuşmasını özetleyen ise şu cümleydi: Rusya açısından zorlu ve dönüm noktası olan bir zamanda, dünyada önemli değişikliklerin yaşandığı bir zaman diliminde konuşmamı yapıyorum...
Bizim ıskaladığımız da, Türkiye de konuşulmayan da buydu.
Bütün tartışmaların boyu kısaydı.
İçerideki çekişme gerçekte olanı bize anlatmaya yetmiyordu...
Dünya değişiyordu Putin bunu ilan ediyordu. Tam bu arada Münih Güvenlik Konferansı oluyor ve Soros da orada sahne alıyordu...
Bireyin özgürlüğünü DEVLETTEN önde tutan KÜRESEL EKOL'ün bilinen oyuncusu Soros, Hindistan ile ilgili bir parantez açıyordu. Bu yeni bir adımdı!
Rusya'nın Ukrayna'ya müdahalesi Macron'un da defalarca söylediği gibi benim de yüzlerce kez yazdığım gibi AVRUPA'ya operasyondu. Savaş başlayınca Washington ve Avrupa birlikte Rusya'ya karşı YAPTIRIM kartını açtı. Bu dönemde BJP lideri Narendra Modi'nin Hindistan'ı farklı bir yöntem izledi. Türkiye gibi... Modi, Washington'un tekliflerini her defasında geri çevirdi.
ABD'nin Rusya'nın petrol alımına ilişkin yaptırımlarına meydan okudu. Türkiye gibi... Rus silahlarına tıpkı Türkiye gibi ilgi gösterdi.
2024'te seçime gidecek olan Hindistan'da MODİ her şartta favori... Bölünmüş ve rotası belli olmayan muhalefetin MODİ'yi zorlayacağı pek düşünülmüyor. Ancak geçtiğimiz ay Modi'ye ve onun kilit mali destekçisine açık bir Anglo-Amerikan saldırısı başlatıldı. Orada da buradaki gibi iktidara yakın işadamları hedefti.
Karanlık bir Wall Street finans firması olan Hindenburg Research, borsaya kote şirketlerde yolsuzluk veya dolandırıcılık aradığını ilan etti.
CIA ile yakınlığı bilinen şirket, rotayı HİNDİSTAN'a kırdı.
Hindenburg, OCAK ayında Adani Group'un başkanı ve Asya'nın en zengin adamı olduğu söylenen Hintli milyarder Gautam Adani'yi hedefe oturttu.
Adani aynı zamanda Modi'nin en büyük finansal destekçisiydi.
Hatta gizli iktidarın ADANİ olduğu söyleniyordu... Adani'nin servetinin, Modi'nin Başbakan olmasından bu yana büyük ölçüde arttığı da bir gerçekti.
Offshore hesapları, vergi cennetleri ve hisse senedi manipülasyonu iddiaları peş peşe geldi. 24 Ocak tarihli Hindenburg raporundan sonra Adani Group şirketleri, 120 milyar doların üzerinde kayba uğradı. Adani Group, Hindistan'ın en büyük ikinci holdingiydi!
Devam...
Rusya'ya yönelik NATO yaptırımlarına katılmayı reddeden ve Soğuk Savaş döneminden beri katı tarafsızlık ilkesini koruyan Modi, RUS PETROLÜNE YÖNELDİ! Rusya, Irak ve Suudi Arabistan'ı geride bırakarak Hindistan'ın en büyük ham petrol tedarikçisi konumuna yükseldi.
Hindistan mesela Aralık ayında Rusya'dan günde 1.2 milyon varil ham petrol satın aldı. Bu, bir önceki yıla göre 33 kat fazlaydı. Dahası vardı! Hindistan aldığı RUS petrolünün önemli bir kısmını RAFİNE ediyor ve ucuzdan aldığı petrolü RUSYA'ya yaptırım uygulayan AVRUPA'ya satıyordu. Sudan ucuza aldığı petrolü RAFİNERİLERİNDE 24 saat işleyip yolluyordu. ŞAKA GİBİ DEĞİL Mİ! Büyük de para kazanıyordu. Aynı dönemde ÇİN bile Rusya petrolüne mesafeli durmak zorunda kalırken, MODİ hız yapıyordu. Ukrayna savaşı başlamadan önce Hindistan, Rusya'nın ham petrolünün sadece yüzde 1'ine talip oluyordu.
Savaşın başlamasından sonra bu rakam YÜZDE 28'e çıkıyordu.
Hiçbir ülke Rus petrolüne böylesine abanmıyordu. Modi durmuyordu. Rus gübreleri, ay çiçek yağı ve diğer ürünleri de eklersek, Hindistan'ın Rusya'dan yaptığı ithalat bir yıl öncesine göre yüzde 400'den fazla artıyordu.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

  • YORUMLAR
  • Hacı Güven

    25 Şubat 2023
    0 0
    Soros ve " dostları " TERORIST diye beyaz sarayda ve Waşingtonda kampanya başlamıştı Trump zamanında !!! Sionistler bu DÜNYAYI BÎR PİS KANSER gibi KEMİRİYOR ve ZEHİRLİYOR !!! Buna herkes ŞAHİD !!! ALLAH'a CC HAVALE EDIYORUM BU PISLIKLERI !!!
YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER