DÜNYA

Ergün Diler : Game of Thrones!

Tarih
15 Eylül 2022
İzlenme
1708 Kişi

Kraliçe'nin ölümü, haliyle İNGİLTERE'yi yine manşetlere taşıdı.
Yaşanacakların Türkiye'ye de etkisi olacaktı. Bu net... İki gündür yazdığım gibi baba Kral Charles ile oğul Prens William arasındaki savaş MÜREKKEPLE yazılmaya başlandı bile... Yemin töreninde HOKKA'ları KRAL'ın kolunun altına koyan akıl, önceki gün de mürekkep sızdıran kalemleri KRAL'ın eline tutuşturdu. Birileri ısrarla "zafiyet görüntüsü" vermeye çalışıyordu. Beceriksiz KRAL'a oynuyorlardı! Hatta kameralarda arkada duran görevliler bıyık altından Kral'a gülüyordu. Kraliçe'den önce eşi Edinburgh Dükü Prens Philip, Windsor Kalesi'ndeki evinde 99 yaşında hayatını kaybetti. Tam o evrede garip bir şey oldu. Kraliçe II. Elizabeth ile 70 yılı aşkın süre evli kalan Philip'in VASİYETİ AÇIKLANMADI... Londra Yüksek Mahkemesi'nin Başkanı Yargıç Andrew McFarlane, 1910 yılına dayanan bir düzenleme kapsamında, Prens Philip'in vasiyetinin mühürlenmesine gizli tutulmasına hükmetti. "Neden?", "Niye gizli olsun ki?" gibi sorular aklımıza gelse de GİZLENMESİ şarttı!

Geçtiğimiz yıl ise KİLİTLİ KASALARDA TUTULAN VASİYETLERİN bir bölümü, bir YARGIÇ tarafından açıklandı. KRALİYET AİLESİ üyesi oldukları halde GİZLİ BİLGİLER erişime sunuldu. 30'dan fazla KRALİYET üyesinin vasiyeti ilan ediliyordu. Ancak yine de büyük bir HATA yapılıyordu! Mahkeme tarafından yayınlanan orijinal listede yer alan bir isim, Edward VII'nin yakın arkadaşıydı. Bu ismin de vasiyeti gizli tutulmuştu. Ancak kendisinin KRALİYET AİLESİ üyesi olmadığı bilinmekteydi. Bu kişi Leopold de Rothschild'di...

Açıklanan VASİYET LİSTESİNDE Teck Prensi Francis Joseph Leopold Frederick, Fife Dükü Alexander William George, Battenberg Prensi Maurice Victor Donald, Mecklenburg-Strelitz'in Dowager Büyük Düşesi, Lord Leopold Louis Mountbatten, Helen Frederica Augusta, Prenses Helena Augusta Victoria, Büyük Britanya Prensesi Frederica Sophia, Prenses Louise Victoria Dagmar, Norveç Kraliçesi Maud Charlotte Mary Victoria, Connaught Prensi Arthur, Argyll Düşesi Prenses Louise Caroline Alberta, Battenberg Prensesi Beatrice Mary Victoria Feodore, Kraliçe Mary, Gloucester Prensi William, Louis Francis Albert Victor Nicholas Mountbatten, Danimarka Prensi George Valdemar Carl Axel vardı. Ancak İngiliz bankacı, safkan at yetiştiricisi, Edward VII'nin sırdaşı Leopold de Rothschild siliniyordu. HATA oldu denilerek gizleniyordu...

Rothschild'ın o listeye nasıl girdiği hala bilinmiyordu! Tabii konu KRALİYET AİLESİ olunca işin magazini de hiç bitmiyordu... Yazılanın çizilenin haddi hesabı yoktu. Mesela kral olan Charles'ın, kraliyet ailesinin sünnetçisi Haham Jacob Snowman tarafından sünnet edildiği dedikodusu tavan yaptı. Kral I. George'a kadar uzanan bir gelenek olduğu iddia edilirdi. Şimdi KRAL olan Charles'ın babası Philip de pas geçilmezdi. Philip'in annesi Battenberg Prensesi Alice'ti. Kraliçe II. Elizabeth'in kayınvalidesi olan ALICE, Kraliçe Victoria'nın torunu olarak Windsor Kalesi'nde dünyaya geldi. Yunanistan ve Danimarka Prensi Andrew ile evlenince PRENSES oldu.

1917 yılında Yunan kraliyet ailesi sürgün edilene kadar Yunanistan'da yaşadı. Hastalandı. Tedavi oldu. Tekrar Yunanistan'a döndü. İKİNCİ DÜNYA SAVAŞI'nda YAHUDİ AİLELERE büyük yardım sağladı. Savaş bitiminde ORTODOKS KİLİSESİNE kendini adadı. Sonra oğlu Philip ve gelini Kraliçe Elizabeth tarafından BUCKINGHAM'a davet edildi. Gitti. Orada iki yıl yaşadı. Öldü.

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER