DÜNYA

Ergün Diler : Direniş!

Tarih
08 Eylül 2018
İzlenme
3745 Kişi
KAÇ zamandır TRUMP'ın BEYAZ SARAY'da rahat oturamadığını yazıyorum. Takip edenler bilir... İŞ sonunda geldi İMZASIZ yayınlanan bir mektuba dayandı. ABD'nin en saygın, en büyük gazetesi BEYAZ
SARAY'dan aldığı bir mektubu yayınladı.
Mektubu yazan neler anlatmış neler... "Trump yönetiminin içindeki direnişin bir parçasıyım" diye kendini tanımlayan gizemli yetkili satırlarında, "Sorunun temeli Başkan'ın ahlaksızlığıdır...
Trump gidene kadar demokratik kurumları korumak ve kötü sonuçlar doğurabilecek eğilimlerini engellemek için birçok Beyaz Saray yetkilisinin çalıştığını" yazıyor.
AKIL ALIR GİBİ DEĞİL... İsimsiz mektupta İKİ BAŞKANLIK oluştuğu da not düşülüyor... Ayrıca mektubun sahibi kendisini çok iyi CUMHURİYETÇİ olarak tanımlıyor...
Şu an İSİM TOTO oynanıyor...
"Bu mektubu kim yazdı? Neden yazdı? Amacı ne? Varılacak asıl koordinat neresi?" gibi onlarca soruya cevap aranıyor...
Beyaz Saray'da işlerin hiç normal olmadığını uzun zamandır burada aktarıyorum. Hiç böyle olmamıştı.
Trump, Putin, Erdoğan ve Cinping ile yeni bir düzen kurmak istiyordu.
Bu düzene karşı çıkanlar da 4 koldan saldırıyorlardı...
Bu mektup kavganın yeni ve başka bir cephesi... İşin arkasında PENTAGON var. Trump'ı kenara iten ve oyunu bozmak isteyen güç merkezi orası...
Peki mektubu New York Times'a kim yolladı? Kim yazdı? Trump'ı hangi isim sattı? Neden bunu yaptı?
Pek çok soru var. Ancak İSİMLER KONUSUNDA HERKES YANILACAK!
Doğru isim bulunamayacak!
Çünkü mektubu gönderen TRUMP'ın kendisi. En güvendiği adamla bu oyunu oynadı.
Devletteki iki başlılığı ilan etti böylece... Trump'ı destekleyen ve Cinping-Putin-Erdoğan'ın önemli rol oynayacağı yeni dünya düzenini savunan GÜÇ bunu yaptı, yaptırdı...
Zaten Pentagon'un bunu yapmaya ihtiyacı yok. Daha yayın bekleyen 12-13 Trump kitabı var. Başka DOSYALAR da mevcut! Trump onların anladığı dilden cevap verdi.
Çaresiz bırakılışını ilan etti. OY VERENLER duysun istedi...
"BAŞKAN BENİM AMA YÖNETTİRMİYORLAR" dedi...
Olaya dikkatlice bakıldığında garip noktalar ışıldıyor!
İmzasız mektubun yayınlanma talebi gazetenin bilinen isimlerinden Eileen Murphy'den geldi. Bu isim Trump'a yakındır.
Asla Trump'la yakın ilişki içinde olduğunu söylemese de yakın olduğu Washington'da bilinir.
Eileen Murphy, yayınlanan mektuptan sonra şu açıklamayı yaptı: Bu mektubu yayınlamaktan son derece gurur duyuyoruz. Bu yayın, halkın Beyaz Saray'da yaşananları bilme hakkı olduğunu gösteriyor.
Şimdi Beyaz Saray'da bu sızıntıdan sonra çok önemli gelişmeler olacak. Trump belki pes etti. Ancak Trump'ı tanıyanlar son kurşununu mutlaka attığını da bilir. Pentagon da bunu merak ediyor! Çünkü iş hayatında Trump, kaybettiği birçok anlaşmanın sonunda mutlak bir yol buldu ve kazandı.
Şimdi Başkanlık yetkilerinin olmadığını ilan etti.
Artık alınacak hiçbir karardan sorumlu olmayacak. Pentagon'u zor durumda bırakacak kararları da kendisinin almadığı düşünülecek.
OLAY DA BU!
Diğer taraftan paralel direnişin hamlesi olacak. Haliyle...
PENTAGON'un yani! O hamlenin Trump'ı bitirme hamlesi olma ihtimali de kalmadı. Trump, özellikle kendisi hakkında yazılan kitaptan çok etkileneceğini bildiği için 6 Eylül'ü bekledi. Kitaptan sızan ayrıntılardan 24 saat geçmemişti ki mektup yayınlandı.
BUNU GÖZDEN KAÇIRMAMAK GEREKİYOR!
Bu bile Trump'ın zekasının çok üstte olduğunun kanıtı.
Ancak Trump'ın zekası önde olsa da Pentagon'un gücü ve etkisini unutmamak gerekiyor. Amerika tarihinde iki güç hiçbir zaman bu denli karşı karşıya gelmemişti.
Hep içte süren kavga anlaşmayla bitmişti. Şimdi bu anlaşmanın bir daha olmayacağını gösteren hamleler izliyoruz. FİNALDE NE YAŞANACAĞINI KİMSE BİLMİYOR! Ama kavga bu! Keskin mi keskin!
Bakalım daha neler göreceğiz...
Devam...
Pentagon, Akdeniz'de çok agresif adımlar atıyor. Özellikle CIA'nın Beşar Esad'la görüşmesinin ardından Trump'ın DEAŞ Özel Temsilcisi Brett McGurk devreye girdi. Brett McGurk'un, DEAŞ'la ilgili bilgisi ilkokul öğrencisi düzeyindedir.
Çünkü DEAŞ kurulurken Brett McGurk, Dışişleri Bakanlığı koridorlarında iş istiyordu. Neyse...
McGurk, CIA'dan sonra Esad'la görüştü ve Pentagon'un önemli talebini iletti. Pentagon, Lazkiye'yi Esad'dan istedi. Bunun karşılığında da 10 yıl iktidar sözü verdi. Ayrıca Esad'ın eşine Londra'da kanser tedavisi önerdi.
Rusya'nın emri dışına pek çıkamayan Esad, Lazkiye'yi Pentagon'a vermeyi kabul etti ama bir not ekledi. "Lazkiye'de güvenli durumdayım. Ancak buranın patronu ben değilim. Benim askerlerimin olduğu bölgedeki hareketliliği bile Moskova'ya bildirmek zorundayız" dedi.
Şimdi Pentagon, Lazkiye'yi Esad'dan aldı, Rusya'dan da koparmak için adımlar atıyor. Esad da İdlib kartını kullandı. Çünkü Pentagon, Lazkiye'deki bazı Rus üslerine karadan operasyon düzenleyecekti. Bu birim de DEAŞ kıyafetleriyle saldıran tim olacaktı.
Rusya o nedenle bir an önce İdlib'e operasyon başlattı. Pentagon'u rahatsız eden bu operasyon Esad'ı da tedirgin etti. Esad'ın ordusunun İdlib'e ilerlediği bir masal...
Tamamen Rus askerlerinin havadan ve karadan kısmi operasyonları var.
Pentagon, Lazkiye'nin karşısına yanaştırdığı gemileri, Rus tatbikatı nedeniyle geri çekmek zorunda kaldı. Ancak Pentagon, Esad'la anlaştı.
Esad'ın gücü ABD tarafından kabullenilir ve bu yönde bir açıklama yapılırsa, işte o zaman Suriye için esas karışıklık başlayacak.
Rusya'nın Lazkiye'yi kaybetmesi, Moskova'nın Suriye'yi kaybetmesi hatta Akdeniz'den atılması anlamına geliyor.
Putin, Akdeniz'i bırakmaz. Ancak Pentagon da Akdeniz'i bırakmak istemiyor.
Büyük bir güç kapışması yaşanıyor. Akdeniz'de güç savaşları, zayıfların yok olmasına neden olabilir.
Dikkat ederseniz ABD ile Rusya, Akdeniz konusunda asla karşı karşıya gelecek bir açıklama yapmadı. Bu da iki tarafın stratejik olarak akıllı davrandıklarını gösteriyor.
Yani PENTAGON Putin'e karşı!

yazının devamı

YORUM YAPIN

Yorumlarınız editörlerimiz tarafından okunup onaylandıktan sonra yayına alınacaktır.

YAZARIN DİĞER MAKALELERİ Tümü
BU KATEGORİDEKİ DİĞER MAKALELER